recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Hajdúsági toroskáposzta, disznótor nélkül (AnicasubRosa)

2014. március 03. - AnicasubRosa

Vidéken mindenkinek van legalább egy disznótoros élménye, a pöstiek jelentős része meg valami egzotikumként gondol a malacölésre. Én speciel - echte vidéki lány létemre - csak attól a fázistól szeretem, ami így hangzik: "hagymásvér, pecsenyehús, tepertő, hurka-kolbász, toroskáposzta".

Utóbbi iránt egyik este valami hihetetlen vágyat éreztem, és szerencsére a volt vőlegényemet sem kellett sokat rábeszélni, gyorsan bevásároltunk hazafelé és alig egy óra múlva már a fejenkénti harmadik tányérral áldoztunk Malacka emlékének. 

Kevés zsíron füstölt szalonnát pirítottam, aztán két hatalmas fej vöröshagymát felkockáztam és megdinsztoltam rajta, majd felkockázott sertéscombot fehéredésig sütöttem vele. Jobb lett volna valami csontos-bőrös hús, de este a boltban már nem nagyon volt miből válogatni, úgyhogy comb maradt, ezzel készült az étel.

Amikor a hús fehér lett, sóval,borssal, pirospaprikával (édessel és kis füstölttel is) fűszereztem, rátettem a lemosott savanyú aprókáposztát, szemes színes borsot és pár babérlevelet. Jól összekevertem, hogy a paprikás pörköltalap jól átjárja, beletettem a korábban kifelejtett füstöltkolbász darabkákat és fedő alatt készrefőztem, a végén pedig kicsit lesütöttem zsírjára.

P1150562

/Főzés közben pótolgatnom kellett alatta a vizet, mert a káposzta betyár savanyú volt, úgyhogy jól kinyomogattam belőle a vizet, mielőtt a húsra tettem./ 

P1150564

Ez az az étel, aminek nem tesz rosszat, ha a végén kicsit megpirul az alja és a másnapi újramelegítés sem ront, csak javít az ízén.

Utóiratban megemlítem, hogy anyósom nem így főzi, ő mintha fordítva rakná össze, káposztával kezd, utána megy bele a hús. Olyan verziót is hallottam már, hogy külön elkészítik pörköltszerűen a húst, külön megdinsztolják a káposztát és félfővésnél vegyítik. Azt hiszem, nincs kőbevésett és egyedül üdvözítő megoldás, elrontani talán csak azzal lehet, ha úszik a zsírban. Ezt meg lehetett enni kenyér nélkül is.

 P1150566

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr565837446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.03.03. 07:41:45

Ha nem zsiros a kaposzta, akkor csikorog!-mondta a nagyanyam.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.03.03. 11:07:15

Nagyon tudnám szeretni (mint mindent, ami káposzta)...

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.03. 17:56:40

@dömbi: ha zsiros,akkor meg "mellekhatasai" vannak :-) @Mitzi von Küche: be kell kapni utana valami orvossagot :-) anyosomek No-spa partit szoktak tartani disznotorozaskor :-)

Hurri Kán 2014.03.03. 18:27:34

Bár szomorú, gyermekkoromból datálódó emlékek miatt nem vagyok különösebb barátja a káposztás ételeknek (különös tekintettel töltött káposzta), de ezt megkóstolnám. Jó sok tejföllel, friss kenyérrel.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.03. 22:13:08

@Hurri Kán: a sok tejfol nalunk is megvolt, a kenyer hizlal ;-)
@Mitzi von Küche: szomoru felnottkorod van :-(

Zsanuária 2014.03.03. 22:43:53

Sajnálom, de ez nem a toros káposzta, ez itt valójában székelykáposzta. A kettő nem ugyanaz. A háziasszony pedig jobban jár, ha a pörköltet (majdnem) készre főzi, és nem hagyja "fehéren" a húst.

Zsanuária 2014.03.03. 22:44:53

Ui: a székelykáposztához fölösleges viszont kolbászt tenni, nem az adja az alapot.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.03.04. 08:51:27

@AnicasubRosa: Á, dehogy! Kárpótolom magam tengeri herkentyűkkel :)

2014.03.04. 12:33:52

Hajdúböszörmény talán elég hajdú:
www.agrarunio.hu/foto/76P17.html

Máshonnan:

TOROS KÁPOSZTA
Hozzávalók :

1 db sertés csülök
2-3 db sertés köröm
2-3 db sertés farok
1-2 db sertés fül
1 szelet bőrös császár ( kb 30-40 dkg )
1 db sertés comb,vagy lapocka (kb 1 kg )
2-3 kg savanyú káposzta
zsír,só,őrölt bors

Szerintem:
Az elkészítésen lehet vitatkozni. A hozzávalókon lehet szőrözni. A technológia lényeges eleme, hogy barnára pirítjuk a húst, ha lehet az összetevők saját zsírján. Csak utána sózzuk. A káposztát vagy külön vagy egyben, de mindenképpen kevés folyadékon sütögetjük. (szinte csak melegen tartották a régiek, jó fél napig a sparhelt sarkán)

Pár dolog biztos:
1. nem kerül pörkölt alapra
2. nincs kész egy órán belül
3. nem esszük tejföllel
4. nem kerül bele füstölt, se szalonna se kolbász

Variációk:
A paprika két esélyes. Vagy van beleszórva, ismétlem nem pörkölt alap, vagy nincs, de inkább nincs. (egy debreceni rokonom például eltúlozza benne a paprikát, egy másik fehéren hagyja, utóbbit szeretem)
A hagyma két esélyes, vagy van, vagy nincs. Ha van, akkor kevés, és akkor később kerül a húshoz vagy a káposztához, de semmiképpen nem alá!

A toros éppen attól toros, hogy disznótorban állt egyszerre rendelkezésre hozzá minden, fülétől a farkáig.
Boltban vásárolva ugyanezt kell tenni, összeválogatni a hozzávalókat.

(bocs)

Hurri Kán 2014.03.04. 14:53:17

@Zsanuária:
"Azt hiszem, nincs kőbevésett és egyedül üdvözítő megoldás,"
Ezt a mondatot csak elolvastad, netán meg is értetted?

Hurri Kán 2014.03.04. 14:54:06

@pizzaszeletvágó:
Ez megvan?
" de este a boltban már nem nagyon volt miből válogatni"

2014.03.04. 15:56:36

Tudtam, hogy ilyenek lesznek a reakcióitok.

Ilyen intoleránsak, és elutasítóak.

Igen, dömbi, szívesen mesélek még a toros káposztáról. Mert tudok róla mesélni. Többféle változatot tudok és szoktam főzni.

Igen hurrikán, tudok olvasni. Gyakran és sokat olvasok. Több nyelven. Ugye nem gondolod, hogy szövegértési problémáim vannak? Azonban, amit írtam, azt te nem látod.
Az a 3-4 pont, amit felsoroltam, kizárja, hogy ezt az ételt itt toroskáposztának nevezd, bár nevezheted mhjdfszsufj-nek is kit érdekel? Megcsúfolni viszont nem kellene a magyar konyhában toros káposztának nevezett ételt. Még neked se.
Egyszerűen nem fér bele ekkora eltérés abba, hogy egyfajta variációnak fogjam fel Anica ételét.

Mint étel, semmi baj vele.
Definíciós probléma van, amit a másik hozzászóló is említett.

Te hurrikán, figyelj csak, amikor kritizáltam az egyik ételedet, akkor kiakadtál, sőt itt többen rendre utasítottak engem, hogy merem én. Mikor dicsértem az egyik ételedet, semmi megjegyzés nem volt tőled, mástól sem, még egy köszi sem. Nem hagynál ezek után békén???

Kár, hogy ez van ezen a blogon. Sok mindent megértettem most a múltból is.

Hurri Kán 2014.03.04. 16:20:08

@pizzaszeletvágó:
Kiakadtam? Hol, mikor? Légy oly jó, idézd már. Ha csak nem arra gondolsz, mikor leírtam, mi volt kéznél, ill. mennyi időm volt vásárolni. Ezek után jönni azzal, hogy tehettem volna bele még ezt is, meg azt is, stb. legalábbis középsúlyos szövegértetlenségre vall.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.03.04. 17:28:13

@pizzaszeletvágó: "Ilyen intoleransak, es elutasitoak" a reakcioink. IGEN, mert nem a flegma pokhendi stilushoz vagyunk szokva.

Ez itt egy Party, es nem 1 kocsma. Hivatlan vendegekkel is osszebaratkozunk, ezt a lekezelo hangnemet hagyd ott, ahonnan elhoztad.

Mit is kellett volna megkoszonni neked? Hogy meltoztattal itt kioktatoan eszt osztani?
Tudd, hogy semmi kar nincs ezen a blogon.
Te jottel ide molesztalni, majd raszolsz Hurri Kanra, hogy hagyjon beken?
Hol elsz te, szatyorban?
Nem ertesz te semmit, ha csak hajszalnyit is, nem ilyen modorban erkezel ide.

Fuss neki megegyszer, kis atfogalmazassal biztos sikerulni fog.

2014.03.04. 18:40:54

@Hurri Kán: @dömbi:

:)

Nevetségesek vagytok, ahogy összezártok, és egy nem létező toros káposzta recept mentén így szóltok, amit nem is ti posztoltatok.
Titeket tényleg a különállás, a valami ellenesség tart össze?
Mondta valaki, de nem hittem igazán.
Most már bizonyítva látom.
Nem érzitek, hogy kit minősít ez?
Igen, a tények makacs dolgok egyrészt, másrészt tényleg nem fontos, hogy itt írjak bármiről is.
Ide jöttem molesztálni? :D
Menjek oda ahonnan jöttem?
:)))
Ott olyan a stílus????
Ha tudnátok EZ mennyire vicces. És hazug.
De csitt, a többi néma csend...

Anica? Mitzi? Semmi? :)))
Mitzi írásait és Anica kommentjeit szerettem. Régieket is.

Na, soha viszont nem látásra!

Hurri Kán 2014.03.04. 18:49:12

@pizzaszeletvágó:
"Kiakadtam? Hol, mikor? Légy oly jó, idézd már. "
Az előbb mindössze ennyit kértem. Felettébb kíváncsian várom, hogy ezt megtedd. Amíg nem sikerül, addig minden szavad hiteltelen.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.03.04. 20:07:56

Kétszer töröltem ki, amit írni akartam.
Ezért most csak annyit, hogy nem szeretném, ha ez a blog is tönkremenne...

EZAZ! 2014.03.04. 20:44:58

Én sem szeretném, de azért látható, hogy a kedves szerző önértékelési zavarokkal küzd, hiszen sokadszor említi meg a volt vőlegényét.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.03.04. 20:53:37

@EZAZ!:
A volt volegenye, nem az elso ferje veletlenul? :))

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.04. 21:18:42

@Zsanuária: @pizzaszeletvágó: lehet,igazatok van, nalunk ez a toroskaposzta. Szekelykaposztanak a rizseset nevezik. Az viszont tenyleg igaz,hogy malac fule-farka jo lett volna bele. A magam reszerol azt gondolom, hogy mi,magyarok annyifele modon fozzuk meg ugyanazt az etelt,hogy arra nincs fogalom,hiaba,ahany haz...azert a mi toroskaposztank is eleg jo,meg ha azok alapjan,amit irtatok,egy eleten at rosszul neveztuk meg,mit is eszunk :-) egyebkent engem nem zavar,ha valakinek mas a velemenye, miert is ne lehetne? A megcsufolast kicsit eros kifejezesnek erzem,de figyelemfelkelto volt,mint latjuk :-D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.04. 21:20:09

@EZAZ!: az a ferjem, ahogy @dömbi: helyesen ertelmezte :-)

EZAZ! 2014.03.04. 21:35:56

@AnicasubRosa: na jó, egyébként tetszett a bejegyzés, ettől függetlenül kissé alulmotiváltnak tűnsz.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.03.04. 21:52:28

@AnicasubRosa: Fulet nem a disznosajtba teszik feletek, vagy nyersen elragjak? Farkat meg gondolnam a kocsonyaba. Kepzelhetitek, kimeredne a tanyerbol a desznyo meretes farka...:))) Nekem teccccene, de tuti nem ennek belole.
Szekelykaposztamat nem jol fozom, sosem mondta senki, hogy kell bele rizs. Amiben rizs volt, az rakva volt, de nem volt szep, ezert nem kostoltam meg.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.04. 22:10:39

@EZAZ!: 4 napos treningen vagyok, nincs olyan szituacio,amit ne jatszottunk volna el a heten, nezd el nekem kivetelesen,hogy ebben a szituban nem hozok topformat :-)
@dömbi: anyukam is ful-farok partjan all toros eseteben. Mondjuk, en meg az eletben nem ragtam malacfulet,nekema kocsonyaban is hus legyen, ne csont es bor, de tolem teletolhatjak vele,en kikerulom :-)

Benikuty 2014.03.05. 14:17:28

toros káposzta az, aminek azt a készítője nevezi :)
@AnicasubRosa: farok párti vagy? :D

Daró 2014.03.05. 19:28:56

Próbálom megfogalmazni okosan amit gondolok, úgy hogy senkit ne bántsak meg, de nem sikerül. (Semmiképp nem a cikk írójára gondolok, ezt leszögezem. Azt hiszem őt nem sérteném meg)
Ez nem az én hibám, úgy érzem.
Egyszer majd személyesen elmesélem, szeretem látni az arcát annak akivel konfrontálódnom kell.

@AnicasubRosa: Ez az étel nálunk sem toros káposzta, ettől függetlenül azt gondolom, a vásárolt hozzávalókból sikerült kihozd a maximumot. Kevéssé méricskélve de a @pizzaszeletvágó variációja az, amit én ismerek, paprika nélkül. Ez azért érdekes, mert egy faluból valók vagyunk :-) Szeretem, azt is, szeretném ezt is ezt látatlanba' mondom, hozzátéve hogy szörnyű mennyire látszik a savanyúkáposztán hogy bolti
:-)

Ez egy blog és nem egy öndícsérő kör. Legalábbis az szeretne lenni.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.05. 20:05:05

@Benikuty: nokent milyen parti legyek?:-) @Daró: ja,hat legalabb van. CSOPORTDINAMIKA :-) (kulsosok kedveert: ez PO mester kedvenc szava)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2014.03.05. 20:28:22

@AnicasubRosa: ;)

Itt vagyok ám, de csak nézek, mint apáca a kuplerájba' :D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.05. 20:52:37

@PO: mar majdnem elaludtam a sajat blogunkon, amikor megjottek az ellenzekiek es vegre felebredtem, ahogy elnezem, a tobbiek is : -D

Daró 2014.03.05. 20:54:34

@PO: Apáca a kuplerájba'? vágyakozó tekintet bejátszik mi?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2014.03.05. 21:48:45

@Daró: nem komám, csodálkozás ezerrel. Nem szeretem, amikor általam kedvelt emberek tarajozzák egymást.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.05. 22:15:14

@PO: a lelkesedes is egy ereny, a vehemens veleménynyilvanitas is OK, de oriharit sosem szabad ilyen miatt kihirdetni :-) mindenki lehiggad,aztan mehetnek tovabb a dolgok a kovetkezo posztig,amin ossze lehet vitatkozni :-) @Daró: nem a te tekintetedrol van szo :-) :-) :-)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.03.05. 22:26:38

@AnicasubRosa:
En mondtam fusson neki megegyszer...
Meg cudarabbra sikeredett.

@PO: En meg nem szeretem, ha az altalam kedvelt emberekkel es velem ugy beszel valki ahogy, lasd mint fent.

@Daró: Szerinted...:)) :DDD

Hurri Kán 2014.03.05. 22:32:16

@PO: @AnicasubRosa:
Én nem tarajozok senkit, mindössze nehezen viselem, ha valamit állítanak rólam, majd miután megkérem az illetőt, legyen szíves állítására valami forrást hozni, nem tud, majd folytatja a mellébeszélést (és most igen eufemisztikusan fogalmaztam).

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.03.06. 08:41:40

Ajjaj, a gasztronómia is olyan, mint a politika. A különbség az, hogy a végeredmény ehető - jó esetben :)

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.06. 21:23:22

na, hazaértem, eddig csak egy elég vacak netkapcsolaton keresztül bele-beleolvasni tudtam esténként a blogba.
Szóval: egy étel készítési módján igazán nem érdemes összeveszni, higgyétek el :) És ha közös múltunkra visszagondolunk, köztünk is akadunk egyen-ketten, akik másutt azért bele-beleálltunk másokba, attól még bírjuk egymást, még ha néha nyersnek is érezzük a másik stílusát. Ne felejtsük el, hogy mi sem szerettük a rózsaszínű cukorszirupot, nem kellene abba a hibába esnünk, hogy feltétlen és általános imádatot várunk el bárkitől is.
Na, úgy látszik, túl sok eszem van, hogy osztom, de ez azért kikívánkozott belőlem, mert én pl. sajnálnám, ha Pizzaszeletvágó tényleg nem jönne többet. És akár tetszik valakinek, akár nem, rá fogok írni, mert én szeretem, ha valaki szemtől szembe odaáll és a másik képébe mondja a tutit, még ha elsőre az nem is esik jól, de az ilyen ember legalább őszinte, ezért kedveltem meg Benit is anno. :)
na, hétfő reggel lapozunk, addig meg bírjátok ki mindannyian a toroskáposztámmal :D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.06. 21:39:23

tegnap Jászberényben bementünk egy delicates-be, ahol 1240,-Ft-ért a következőket vettem: morzsolt medvehagyma (10 gr), kínai ötfűszer (20 gr), berbere (20 gr), piri-piri (20 gr), örmény fűszerkeverék (20 gr), kubebabors (10 gr), kardamom ( 10 gr), római kömény (10 gr, csillagánizs (10 gr).
És igen, összesen volt 1240,-Ft (talán 20 ft-ot tévedhetek plusz-mínusz, többet nem). Akárhogy is (szinte hallom, ahogy Dömbi mondja, hogy francokat kerülhetett ennyibe), de legalább hozzájutottam olyan fűszerekhez, amikhez egyébként nem, 2-3 csomag fullegyszerű H.Rozis fűszer áráért. :)
/A közelében lévő kézműves csokikat árusító boltban tett látogatásaimról nem is beszélek :D bár csak ajándékba hoztam, én nem kóstoltam, de már a szemem is jóllakott a látvánnyal /

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.03.06. 22:01:08

@AnicasubRosa: Budos burzsujok, ti mindent olcsobban kaptok.
Tudtok ti elni....

Nah, igy jo lesz-e, hee...???? :)))

Komolyra forditva a szot, senki nem mondta, hogy ne jojjon vissza Pizzaszeletvago, sot!
Pusztan a stilus es az erto olvasas lett kifogasolva. Mondjon eltero velemenyt, de ne legyunk ugy kezelve mint 1 nagy zacsko budos zokni.
Benit ne keverjuk bele, ha rola van szo, en teljesen reszrehajlo vagyok. Az a kolbasz...ami neki van...hmm...

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.06. 22:14:04

@dömbi: Benivel én is (pozitívan) elfogult vagyok.mondhatni, Beni a gyengénk? :DDD ;)
képzeld el, kukoricás paradicsomlevest kaptunk egyik nap...az életben nem hallottam ilyenről, de nem volt rossz, csak fura.
délben is és este is háromfogásos kaját kaptunk (leves, főétel, desszert), én maximálisan elégedett voltam,de jópáran össze-vissza turkálták az ételt és azt figyeltem, hogy nagyon sokan válogattak :/

Benikuty 2014.03.07. 03:57:14

@dömbi: csak a nejem meg ne tudja :D
@AnicasubRosa: a kukoricás paradicsomleves ki lesz próbálva jó sok friss petrezselyemmel, bazsalikommal. Aki az ételt piszkálja, azt meg jó nagy ívben kerülni kell, mert minden aljasságra képes :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.03.07. 09:52:27

@Benikuty:
Nem tudja, hogy a kolbaszodra ahitozik mindenki?????? Na asse igaz...:)) :D

@AnicasubRosa: Valogatni is meg kell tanulni.
Koszonom szepen, nem vagyok ehes.
Emlekszel, sokaknak sokaig ez sem tetszett.
Ritkan fozok paradicsomlevest, nalunk a csalad merhetetlen mennyiseegu reszeltsajttal eszi. Kesz rafizetes. Bezzeg a betuteszta vagy 6 eve a dobozban szarad.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2014.03.07. 10:49:42

@AnicasubRosa: a kukoricás paradicsomlevest ahhoz rokonítanám, amit Compay Segundo bácsi említett a Buena Vista Social Club c. film egyik jelenetében.
Összetevők: csirkenyak, kukorica, gomba, ízanyagok: paradicsom, foghajma, bors.

Akit ez a változat érdekel, itt írtam róla:
www.pasztortuz.blogspot.hu/2010/12/mikor-leszek-mar-masnapos.html

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.03.07. 12:37:09

@dömbi: Na, én meg még sosem ettem sajttal a paradicsomlevest, nagy idea! Rögvest kipróbálom holnap!

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.07. 14:01:55

@Benikuty: igen, volt, aki a szerintem a legkulturáltabb @dömbi: -módszert alkalmazva megköszönte és felajánlotta másnak, de nem szólta le, ez nálam is teljesen oké. De aki a villával ide-oda tologatva mancsikolta, hát azt nagy ívben tudtam volna nyakovágni :D
Dömbi: a betűtésztával hosszú téli estéken lehet szókirakózni :D
@PO: este otthon megnézem, utána kommentelem :))
@Mitzi von Küche: függő leszel :)

Hurri Kán 2014.03.07. 14:04:48

@AnicasubRosa:
Legjobb a Norbiápdét betűtészta. Csak szóközt tartalmaz.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.07. 18:27:42

egyébként ma rájöttem, mi lehetett a blogvita eredendő oka: én nem is hajdúsági vagyok, hanem sárréti :)

Benikuty 2014.03.08. 00:24:24

@AnicasubRosa: pedig itt már a Jóisten is derbeceni :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.03.08. 07:51:12

@Benikuty:
Nana! En a Paradajzbol jottem, elsokent, megrontokent:))

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.03.08. 18:02:26

@Benikuty: szó ami szó, jól összeverődtünk :)
@dömbi: na igen, Éva :D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.04.10. 13:48:18

ma az étteremben ült a mellettem lévő asztalnál egy háromfős társaság, akik kajákról beszélgettek. a fiatal srác megkérdezte a másik két embert, a toroskáposztába tesznek-e pirospaprikát. nos, háromból ketten igen :)

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.04.10. 19:07:13

@Mitzi von Küche: nekem meg az villant be,nem egy lp-olvaso ult tolem egy mezerre :-)

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.04.10. 19:08:51

@AnicasubRosa: ult-e.
Igy mar talan ertelmes is a fenti mondatom
süti beállítások módosítása