recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Lecsó (AnicasubRosa)

2014. augusztus 18. - AnicasubRosa

Az étel, aminél nem engedek a negyvennyolcból. Szokásos gasztroimprózásaimmal ellentétben a lecsót sallangtól mentesen főzöm.

A hozzávalók 2 főre:

3 nagy fej hagyma

3-4 tv-paprika

5 nagy paradicsom

15 dkg füstöltszalonna

1 kanál zsír

só, bors

 P1160745

Ennyi. Jó lecsóba nem kell víz, főjön csak a saját levében! Nem kell bele őröltpaprika, íze lesz a hozzávalóktól.

Egy kanál zsíron kisütöm a felkockázott füstöltszalonnát (Apukám, akinek a lecsója világbajnok, kakastaréjra süti, én kockára. De ezen még sosem vitatkoztunk össze.), majd ráteszem a felszeletelt hagymát és addig sütöm, amíg szép sárga, csillogó, fényes lesz. Ekkor kerül rá a felcsíkozott paprika. Addig hagyom együtt párolódni-sülni, amíg itt-ott megkapja kicsit a paprikát. Nem szétfőzni kell, icipicit ress maradjon.

P1160740

P1160741

P1160739

 

P1160742

 

 

P1160738

Nálam ezt követően kerül bele a felkockázott paradicsom, amiről nem húzom le a héját. Mi szeretjük így, akit zavar, lehúzhatja. A technikáját azt hiszem, mindenki ismeri: paradicsom héja keresztben bevágva, aztán irány a forró víz, majd jéghideg víz, aztán lehet lehúzgálni. 

No, ha a paradicsom a lábasba került, sózom, borsozom, majd lefedem és időnként kevergetve készrefőzöm. Meddig? Amíg lecsóíze, -illata és -állaga nem lesz. 

Ekkor magamnak kiszedem a felét, a férj adagjára meg ütök 4-5 tojást, mert nála úgy csúszik.

P1160752

P1160755

Számomra a lecsó a maga natúr valójában lecsó. És akárki akármit mond, bármilyen kacifántos ételt kenterbe ver, technológiai egyszerűsége ellenére a gasztronómia egyik csúcsa. 

/Na jó, előfordulhat, hogy kerül bele valami kis cukkini, egyéb tökféle, ha túltermelés van belőle. És igen, tudom, hogy a ratatouille nagyon menőn hangzik, de a lecsó semmivel nem rosszabb, sőt. Majd legfeljebb Le' cheau-nak írjuk /

Két feladat az olvasóknak:

1.: Ide lőjetek, ha nem úgy főzöm, ahogyan a ti lecsótok készül!

2.: Várom a Nagy Lecsóvitát! 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr536588345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.19. 18:37:07

hová lett Gyuri? (és hová tűnt Damon Hill?) Nem tudja valaki?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.19. 19:12:32

@AnicasubRosa: tojas kivetelevel
azt cask masnap
frissen nincs toja
es igen a lecsot nem fozik, hanem sutik@Kató néni: meg fustolt kolbasz
no uttorogomboc:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.19. 19:13:12

@AnicasubRosa:
Miert is...???

Es kit erdekel Damon Hill, foley ha a Gyuri nincs meg ? :)))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.19. 19:43:44

@dömbi: "Schwyze, Schwyze, um-ca-ca..." - valami ilyet énekeltek, ugye?
@AnicasubRosa: Tessen megírni valamelyik poszt mellékleteként!
Gy meg biztosan bográcsban főz valahol valami vad dolgot.
/Én meg most fejeztem be az ünnep előtti melómat.../

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.19. 20:35:21

@Mitzi von Küche:
Nem nepzene volt, hanem korusmu-bol reszlet.
Gondoltuk is, kozejuk hajitunk 1 jo kis budos raclettet.
Gy vadulhatna itt is a bograccsaval...:)))

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.19. 20:57:57

@dömbi: te csak ne pocsékolj (és ne pocsékolj meg senkit semmivel) :DDDDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.19. 21:24:31

@AnicasubRosa:
Hat dombon ulo kutya legyel, ha ertem...:))
Mit pocsekolok???

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.19. 21:40:42

@dömbi: a sajtot, ha a kornyikálók közé vágod :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.19. 21:40:59

@dömbi: A raclettre gondolhatott - amiből felénk is hajigálhatnál (még karéneket is szervezek, ha az kell hozzá...).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.20. 02:51:59

@Benikuty: ja es ha belegondolunk egy jo porkoltet is lecsos alapra keszitunk
de attol az meg marha-sertesporkolt less, nem lecso
pedig van benne hagyma
paprika paradicsom
nahat

skylla 2014.08.20. 08:46:02

@dömbi: en is kb. igy csinalom, mint te, dominaljon a paprika.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.20. 10:24:04

@skylla:
Ugyehogyugye! Dominaljon a kolbasz!!! :)))
@Mitzi von Küche: @AnicasubRosa:
Szagoltatok ti mar igazi raclett sajtot sutes kozben? Dogjeim szerint undorito palott p..@ szaga van. (azt nem arultak el honnan tudjak azt a szagot) :)))
Karenek korusmuvel...es koztunk mindennek vege! :)

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 11:19:13

@skylla: maga olyan ismerős nekem :P :D tán remete lettél, hogy hónapok telnek el két látogatásod óta? :D
@dömbi: mi itt falun csak a trappistát ismerjük ;) :D
/egyébként még sütés előtt sem szagoltam :D/

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 11:20:49

@AnicasubRosa: az "óta" az "között" akart lenni :) ez már nem is diszgráfia. ez...ez...ez már a demencia jele lehet nálam :D

skylla 2014.08.20. 11:44:58

@AnicasubRosa: ó, látogatok ám rendszeresen, csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja ;)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.20. 12:04:11

@AnicasubRosa:
Csereljunk!
Deee...csak ha olyan ocska gumis mu szar a trappistad, az igazi nem kell :))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 12:14:08

@dömbi: Akkor a nálunk kapható raclette valami szelidített változat, mert szolid az illata...
(Mondom én, a fondue-szakértő, aki eddig egyszer evett, az sem sajtos, hanem húsos fondue volt :DD )

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 12:54:31

@skylla: ne szégyelld, hogy idejársz! :DDDD
@dömbi: feltétlenül :D
@Mitzi von Küche: én meg lehet, előveszem a csokifondÜ edénykémet :) hmmm...:)

EZAZ! 2014.08.20. 13:06:35

nekifutottam ismételten, és megint elakadtam, most épp a tv paprikáknál.

kedves asszonyom, a lecsószezonban lecsópaprikából készítjük hahó!

EZAZ! 2014.08.20. 13:24:53

@Mitzi von Küche: magyarázd el nekem kérlek, hogy az osztrákok mitől ilyen okosak - bach-ból osztrákot csináltak, holott német születésű, hitlerből pedg németet, pedig ausztriai.

EZAZ! 2014.08.20. 13:33:36

3 paprika vs. 5 paradicsom?

nem lesz ez így nagyon savanyú?

EZAZ! 2014.08.20. 13:38:27

szúrjatok tőrt a hitetlen szívembe, de belecsempészek némi csípös kolbászt, és a végén tojással behabarom.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 13:43:39

@EZAZ!: abból főzünk, ami van. Hát...nem tudom, nekünk a lecsó az jó paradicsomos. de ez végülis biztosan ízlés dolga.Tényleg nem tudom, lehet másnak savanyú, ami nekünk nem.
(kolbász és tojás részemről megbocsájtva :D én toleráns vagyok mások lelki csipkéivel szemben, amíg az enyémet békénhagyják :) a világon semmit nem utálok jobban, mint azt, ha valaki rám akar erőltetni valamit, én is próbálom elkerülni, hogy ezt tegyem mással. )
" Ide lőjetek, ha nem úgy főzöm, ahogyan a ti lecsótok készül!"

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.20. 13:57:34

@EZAZ!:
Ugye, hogy kell bele a kolbasz meg a tojas!
A kolbaszos tojasos lecsodert fognak leszurni, hogy ok is ehessenek az igazi jo lecsobol. :))

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.20. 13:59:20

@Mitzi von Küche:
Iszonyatos a szaga, ha a szomszed csinal, a lepcsohazban is 1 hetig oklendezve szaladunk.

EZAZ! 2014.08.20. 14:05:49

@dömbi: köszönöm szépen, érzem az empátiát, és nagyon jólesik.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 14:06:40

@EZAZ!: Egykutya az mindkettő...
Továbbá nekem jöhet a kolbász meg a tojás, a lecsót nektek hagyom.
@dömbi: Biztos nem eredeti schwyze az a sajt.

Fenchurch68 2014.08.20. 14:07:52

@AnicasubRosa: Kedvesem szövege, hogy mindenkinek az ízlése remek, amíg nem teszi kötelezővé :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 14:08:55

Francba, dörgést hallok... Nehogy a fiam délutáni slambucfőzését elmossa a zivatar...

EZAZ! 2014.08.20. 14:15:39

@AnicasubRosa: ki a jó Isten akar ráderőltetni bármit is?

fogalmazz már úgy, hogy értsem is, kérlek.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.20. 15:22:31

@EZAZ!:
;))

@Mitzi von Küche:
Mi fejunkben is megfordult mar, lehet valamelyik borsodi dogkutbol loptak ide :))

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 15:30:55

@EZAZ!: az a zizz....:D
(csak próbáltam megindokolni, hogy miért nem akadok ki azon, hogy te kolbásszal és tojással eszed a lecsót :D )
@Kató néni: hát...ööö... áman :D
@dömbi: ááááááááá, Dömbi!!! :D nagyon röhögök :D
@Mitzi von Küche: de attól még ehető vajon? :D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 15:35:04

@EZAZ!: te mindent szószerint értesz? nem lehet könnyű olyan emberrel beszélgetned,aki szeret játszani a szavakkal, mint pl. én. De én azért bírlak, csak néha rádcsodálkozom :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.20. 15:47:47

@AnicasubRosa:
Egyszer erezned, minggya nem rohognel..:)))
Legkozelebb azt kapsz, nem am gyomberlekvart csokit hasonlokat, igazi budos sajtot, es meg joool meg is sutom neked :))
Megtudod a svajciak istenet :DDD

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 15:51:56

@dömbi: szerintem feszült vagy! :D dőlj végig egy kanapén és mesélj a gyerekkori sajt-élményeidről! :D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 15:59:59

sül a kenyerem, sajnos nem új búzából készült lisztből, de azért mégis.
Az előbb eszembejutott egy kolleganőm, aki rémesen modortalan, viszont olyan szépen nevezi a karácsony napján sütött pékárut: "szent zsemle", "szent kenyér", "szent kifli"

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.20. 16:11:16

@EZAZ!: en kaliforniaibol csinalom
ressre
tojas frissen nem kell
cask masnap
kolbasz kell
kar errol vitat nyitni, az anyukame a legjobb lecso
masodik az enyem
es utana a tobbiek

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 16:16:52

@hagyma: mert még nem ettél apukám lecsójából! Bibibiiiiiiííí! :P :D

EZAZ! 2014.08.20. 16:30:53

csak szólok, hogy itt Szolnokon sütnek ma egy 200 kilós kenyeret. ez lesz a nemzet kenyere. talán jut egy szelet nekem is.

EZAZ! 2014.08.20. 16:33:13

@AnicasubRosa: teljesen igazad van, nem olyan emberekkel szeretek beszélgetni, aki a szavakkal játszik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.20. 16:37:24

@AnicasubRosa: a banolas damokleszi kardja alatt ulve is kereken kijelentem, hogy anyukam lecsoja finoman fogalmazva is kentebe veri az apukadet

EZAZ! 2014.08.20. 16:38:31

@hagyma: szerintem meg pont nem ressre, hanem hadd puhuljon először te, azután a paprika és feleannyi paradicsom.

a hagymát megsózom, gyorsabban puhul.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 16:39:55

@EZAZ!: hú, tényleg! Ez szép szimbólum,a Nemzet Kenyere.
olyan sűrűn úgysem beszélgetünk, valahogy csak elviseled :D
@hagyma: fokozd még,kérlek! :D

EZAZ! 2014.08.20. 16:41:45

nem is értem, miért árulok el ilyen trükköket.

EZAZ! 2014.08.20. 16:43:25

@EZAZ!: mint a hagyma sózása.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.20. 16:46:31

@EZAZ!: a hagyma nem puhul
lsd en. kemeny vagyok mint a fagyott kutyaszar
es ressre, nem szeretem ha tocsog a zsirban es puha lotty
nahat
@AnicasubRosa: OK en nem vagyor rugalmatlan az anyukam es az en lecsom utan megszavazom a bronzermet apukadnak
de ha jovore megint megyunk haza szeretnem tesztelni, hogy erdemes-e a bronzra

EZAZ! 2014.08.20. 16:46:47

@AnicasubRosa: pár évvel ezelőtt jobban bírtalak, ne kérdezd miért.

EZAZ! 2014.08.20. 16:49:48

@hagyma: olvastam máshol, hogy elvitte a kombidat a MU.

nem vagy egyedül.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 16:50:03

kösz @hagyma: , végülis az is dobogós hely :D az ő nevükben nem ígérhetek, de ha erre jártok, én főzök egyet :)
@EZAZ!: így van ez egy hosszú kapcsolatban :D (már tényleg években mérhetően "ismerjük egymást"?? hihetetlenül telik az idő.)

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 16:53:35

ja, augusztus 30-án szombaton lecsófesztivál lesz Esztáron (ez egy hajdú-bihari kis falu)

EZAZ! 2014.08.20. 16:57:05

@AnicasubRosa: bizony, az évekkel ezelőtti pengeváltásaink.
azok voltak az igazi csörték.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.20. 16:57:54

@EZAZ!: el hogy basszak meg
ma a lillere meg a mariborra tettem
viszont a cselszi hoztt kozel 300 dolcsit

@AnicasubRosa: na igy kell kiharcolni egy lecsomeghivast
elunk majd vele:)

Benikuty 2014.08.20. 17:07:23

@EZAZ!: nagy titok, mondhatom... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.20. 17:12:32

amugy a hagymanak termeszetesen puhuni kell es a paradicsom is gyorsan megfol, de a paprika es a kolbaszt ressen kedvelem
azert hasznalok, ha tehetem, szaraz fustoltkolbaszt
de ha sima polszka kolbaszara tellik, akkor elegge megsutom, hogy lehyen tartasa

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.20. 17:13:43

ja es tovabbra is kitartok amellett, hogy a lecsot sutjuk, nem fozzuk!!

EZAZ! 2014.08.20. 17:21:52

@AnicasubRosa: most olvasom, hogy Lecsó elvette az Anikót.
nem is tudtam.
utolsó kommentjeként ennek a remek(?) posztnak beillesztheted a hány évig tart még a nyárt.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.20. 17:30:45

@EZAZ!: egyébként meg szavad sem lehet: ilyen letisztult, sallangoktól mentes posztot és ételt rég posztoltam :)

Hurri Kán 2014.08.21. 16:35:31

Itt vagyok, igen, sütöttem és főztem mindenféle vad és kevésbé vad dolgot.
Lecsó jó. Magam is a kolbászos verzió híve vagyok, paprikát pedig (kb. egy kilóra számítva) mindig teszek bele egy-két bogyiszlóit, vagy erős zöldet. Éééééés az egész alá dinsztelek hagymát, lehetőleg a kolbász zsírján. :)

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.21. 20:00:25

@Hurri Kán: jól van, csak megijedtem, hogy elloptak. mondjuk, úgyis visszahoznának :D
@dömbi: jó voltál! :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.21. 20:41:26

@AnicasubRosa: @Mitzi von Küche:
Rossz penz nem vesz el, hiaba is lopnak el, ugyis visszaszokne :)))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.21. 20:58:16

@dömbi: Emlékszel a régi viccre, mikor valaki meséli, hogy egyszer elveszett a menyasszonya, stb... :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.21. 21:01:20

@Mitzi von Küche:
Nem, nem ismerem. Tudod, ujszulottnek minden vicc uj. :))
Meseld el legyszi.

Hurri Kán 2014.08.21. 21:47:01

@hagyma:
Szerintem komolyabb helyen ne nagyon menjél a bogrács közelébe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.22. 07:26:21

@Hurri Kán: hat en komolytalan kozelebe sem megyek
.I,de,esetre egy jo bogracsban keszult marhaporkoltol elvarom, hogy hagyma paprika es paradicssom legyen benne
persze a paprika az inkabb lehyen hegyes zold

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.22. 15:57:18

@hagyma: @Hurri Kán: a komolytalan az milyen? bográcsozásközben vicceket mesél és hangosan röhög?:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.22. 17:04:18

@AnicasubRosa: be kell valljam, ez egy nagy komingaut, hogy meg eletemben nem foztem bograscban
sot eleg erosen tavolmaradtam mar a rozsegyujtestol is
de mire kesz lett
ott voltam es rendszerint dicseretet kapott
de attol hogy nem bogracsoltam, tudom hogy kell/ene/

namost lecsos alapra igenis sok gulyasot lehet csinalni
en a gyorsabb mufajt kedvelem / ennek Mary nem mindig orul/
szoval ilyen steak sutogetes az megy faszaul

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.22. 17:57:15

No, most akkor en is kinyilatkoztatok.
A porkolt alap az a hagyma dinsztelve, es nem a lecso.
Vagy porkoltet fozok, vagy lecsot, a kettot nem keverem ossze, csak azert, mert 1 helyre megy.
2 ilyen remek etelt osszekutyulni...nem is ertem :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.22. 18:58:50

@dömbi: OK, de sokan lecsos alapra dobjak amarhat pl
en is hagyomanyos modon szereten
hagyma uvegesre
pirospaprika/ nem fog megkeseredni/ marha kockara vagra
jol feherre sutve
viz
paprika
paradicsom
tehat a lecso osszetevoi benne vannak
de pl

indavideo.hu/video/Tokeletes_marhaporkolt_bogracsban
afonya kihagyva

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.22. 19:25:35

@hagyma:
A tiedben vannak a lecso osszetevoi nem a hagyomanyos moduban, es az enyemben sincs lecsoalap es nem is lesz se bogracsban se a tuzhelyen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.22. 19:34:58

@dömbi: OK
ez nem az enyem, cask volt az indexen
de komolyan nem teszel hagymat, paradicsomot es zoldpaprikat a marhaporkoltbe?

Hurri Kán 2014.08.22. 19:55:17

@hagyma:
Ennyi ésszel nem csodálom, hogy nem engedtek a bogrács közelébe se. Inkább meséld el, mi az, amit még nem csináltál, de tudod, hogy kell. Nem, inkább ne.

@dömbi:
Most mit értetlenkecc? Leírta a zindex, hogy hogyan kell, akkor azt úgy kell. Ehh.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.22. 20:46:51

@hagyma:
Kicsit fentebb irtam, hogy nalam a porkolt alap a dinsztelt hagyma pirospaprikaval. Paradicsom es paprika nincs benne 1 gramm sem, mert az mar lecso, illetve meg abbol is a silanyabb fajta, mert ha nincs benne fustolt kolbasz a fene megette. Vizet porkolt ala nagyon ritkan ontok, a sajat leveben parolodik a hus.

@Hurri Kán:
Jovanna, viszont en koszonom szepen nem vagyok ehes. :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.22. 20:51:07

@Hurri Kán: hat nem tudtam, hogy a bogracstudas prezesztianlja az ertelmi kepesseget, de ma is tanultam valamit
csxolok azert, nem nem engedtek, nem akartam
enni nekem doszt eleg
viszont kihibvlak egy T-bone parbajra
akie jobb aze a magasabb IQ
OK?
de lehet osszetett verseny is
legyen egy zoldborsoleves, rantott patiszon tiramisu menu
akie a legjobb az a legeszesebb:)
hurra!!!!!!!!!!!

ja megaz jutott eszembe, hogy te sem teszel paradicsomot es hegyespaprikat a marhaporkoltbe?

tenyleg kezdem szarul erezni magma, hogy nekemannyi eszem van, hogy teszek,,,
ah haggyuk is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.22. 20:54:03

@dömbi: hat azt a porkoltet megneznem ami ala nem kell semmi viz
hat zoldpaprika paradicsom izles kerdese
fustolt kolbasz nem kell a marhaporkoltbe:)
hat en a bloggazda meghivasat orommel elfogadtam lecsora, de nem vagyok boldogtalan, hogy hozzad nem kell mennem porkoltozni

Hurri Kán 2014.08.22. 20:56:54

@dömbi:
Attól még úgy kell, mert úgy van leírva!

@hagyma:
BBQ sütést is el tudod mondani, hogy kell? Érdeklődve várom.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.22. 21:31:52

Hűha, hirig van... Még nagyobb, mint a zöldborsóleveses posztnàl...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.22. 21:55:11

@Hurri Kán: igazi bbq-t a szo szors ertelmeben sosem keszitettem
ezek a kerti -konyhai - grillek azok mennek
a bbq tul idoigenyes en meg mindig ehes vagyok
@Mitzi von Küche: gondolom sosem keszitessz porkoltete, de ha megis, teszel bele hagymat, zoldpaprikat es paradicsomot?
ha nem nem, cask kerdezem

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.22. 22:09:12

@hagyma:
Mire fel jonnel hozzam enni? Nem is ertem...
Meg 1 ok, hogy eszedbe se jusson ilyen huncuttsag, tolunk ezzel a stilussal az elso fel mondatod utan kisegitenenek a csukott ablakon keresztul.

@Hurri Kán:
Es meg is kell enni? :))

@Mitzi von Küche:
Nincs hirig, csak kinyilatkoztatas esz osztassal egybekotve. Tudod, Anci mondta a multkor, hogy mikor az eszt osztottak a maga adagjaval mindenki elegedett volt, senki nem tolakodott repetaert. :D
Ja, es a Hu Kánommal csak evodunk jopajtik modjara. :)

Hurri Kán 2014.08.22. 22:13:34

@dömbi:
Nem tudom, hogy azt is írták-e. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.22. 22:13:57

@dömbi: hat azert is szoltam elore, hogy nem megyek...
nalunk a hozzam hasonlo bunkokat se basszuk ki az ablakon
viszont a porkoltbe teszunk paprika es paradicsomot es ontunk ala kis vizet
ez van

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.23. 07:11:08

ja ez Mary es en
felidegesitett ezzel a cselendzs baromsaggal, oszt kimentem es nayakonontottem:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.23. 07:12:44

de a legjobb a ket neni volt a hatterben:)
dobbenten neztek mi tortenik:)
a fiam viddeozott es nem volt megtervezve:)
jo votb
nemm job mint egy lecso, de jo vot:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.23. 09:35:40

@hagyma: @dömbi: Néhanapján csinálok pörköltöt, úgy, ahogy Dömbike készíti. Lecsót sajnos nem.
Az ice bucket-ből meg már nekem is elegem van (a hülyeség ragadós)...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.08.23. 15:06:10

@Benikuty: De jól kezelem :) Sok mindenről le tudok mondani, csak a káposztáról nem...

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.23. 21:03:07

@Mitzi von Küche: paprikás a hangulat? :D nem baj,legalább van Élet a csapatban :))

Hurri Kán 2014.08.23. 23:30:20

@dömbi:
a medúzák több tízmillió éve élnek agy nélkül, szóval van remény ;)

@AnicasubRosa:
Dehogy paprikás. Épp ellenkezőleg, paradicsomi :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.24. 16:39:46

@Hurri Kán:
Ahhaaa, utana jottek a remenyhal-megutoljara, es a ketto kozott a szarokraja!
Most mar mindent ertek :) :DDD

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.08.24. 18:21:10

@Hurri Kán: mondhatni,édeni? :D
@dömbi: csak tanultál valamit ifjú biológuspalánta gyermekedtől :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.08.24. 20:08:37

@AnicasubRosa:
He-he, ezt a mar vegzett gyermekemtol tanultam, a palanta meg nem tart itt :DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.08.25. 02:15:43

@Mitzi von Küche: nekem id
mondtam is neki, de O akarta. es hat akit szeretunk es ott /itt/ toketlenkedtek az ablak alatt, kimentem nayakon ontottem
mindenki boldog volt, meg a 2 szomszed oreglany is
vita stb helyett proelamo abszolvedo
5 perc alatt
kell ennel tobb?
süti beállítások módosítása