Télen, Magyarországon is elő tudjuk állítani a mediterrán feelinget, ha már nagyon hiányzik. Ennek a finom, tengerpartot idéző ebédnek a hozzávalóit mind itthon szereztem be.
A hozzávalók: egy zacskó fagyasztott cápa-steak, amit óvatos kiolvasztás után citromlével, zöldfűszeres halfűszer- keverékkel, sóval meghintettem és így hagytam egy óra hosszat állni.
Nagy örömömre kaptam scampit is, noha nem túl nagyok (9 darab volt egy csomagban), de finomabbak, mint a garnélarákok. A scampit megismerhetjük egy pár csinos ollócskájáról és vastagabb páncéljáról. Ezt is kiolvasztottam, fokhagymát préseltem rá, kapott egy kis apróra vágott petrezselyemzöldet és meglocsoltam olivaolajjal. Mikor eljött a sütés ideje, grillre kapcsolt sütőbe tettem. Összesen kb. 20 percig grilleztem - a vastagabb páncél miatt több idő kell neki, mint a garnélának, közben még egyszer meglocsoltam olivaolajjal.
Az enyhén belisztezett cápaszeleteket vaj és olivaolaj keverékében sütöttem meg (máskor kihagyom a lisztet, felesleges...), egy-egy oldalát mérsékelt hőfokon 3-4 percig sütve.
Közben megpároltam egy kis rizset egy leheletnyi őrölt sáfránnyal és egy avokádót is felkockáztam, citromlével, olivaolajjal, sóval összekeverve a hűtőbe tettem kis időre.
Minden egyszerre elkészült és mindent meg is ettünk ketten... Egészséges, kalóriaszegény, és ráadásul még nagyon finom is.