recept-sztorik

Lepcsánkparty

Rakott tengeri hal

Mitzi von Küche

2014. október 20. - Mitzi von Küche

 Nincs is jobb, mint egy dolgos nap reggelén hamar összedobni az ebédre- (vacsorára) valót és aztán napközben maximum egyszer gondolni rá...

image_55.jpg

Ez a rakott hal könnyen összeállítható és nem a már sokszor unalmas rizzsel készül, hanem krumplipürével. (Kiváló lehetőség hétfőn a vasárnapi ebédből mindig kimaradó krumplipüré újrahasznosítására.) 

Jó minőségű fagyasztott tengeri hal szükséges hozzá, jelen esetben alaszkai tőkehalfilé. 4 - 5 nagyjából kiolvasztott halszeletet kevés lisztbe forgatva olajon elősütöttem, a sütés közben sóztam és citromos halfűszerrel megszórtam.

image_52.jpg

 Egy jénai tál aljába vajdarabkákat vágtam, erre kerültek az elősütött halfilék. Megszórtam egy kis szárított ázsiai citromfűvel, amit nagyon szeretek a halhoz. A következő rétegtől kezdve már semmi az egész: fagyasztott távol-keleti zöldségkeveréket öntöttem a halra...

image_53.jpg

 ...erre pedig a krumplipüré került. A tetejére jó bőven parmezánsajtot kell frissen reszelni, ha igazán finom eredményt akarunk elérni. Most éppen pecorino romano volt otthon, ami nagyon hasonló ízű (bár egy olasz ezzel természetesen nem értene egyet).

image_54.jpg

Sütés előtt apró vajdarabkákat is morzsoltam a tál tetejére, majd alufóliával lefedtem - szigorúan a tükrös felével az étel felé - és betettem a sütőbe. Az időzítőgomb az egyik legjobb barátom: délután fél hatra kell készen lennie az ételnek.

Kb. 40 percet kell sülnie, aztán a fólia levétele után még kb. 15 percig átpirítani. (Az időzítő hideg sütővel indít, tehát ráhagyással kell a sütési időt beállítani. Ha előmelegített sütővel számolunk, természetesen kevesebb sütési idő is elegendő.)

Finom illatok lengik körül ezt az egytálételt: könnyű és egészséges.

image_56.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr1005842607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.20. 02:04:55

klezdek araajonni miert nem vagyok nagy hive a konnyu es egeszseges eteleknek, lsd gomba hal sajt stb.
viszont eloetelnek tokeletesnek tartom
de akar egy filet mignoin melle is ennem koretnek, vagy, najo legyen, tarsutasnak

Fenchurch68 2014.10.20. 15:08:54

Nagyon guszta, hetente egyszer úgyis halnap van, kipróbálom. Krumplipüré helyett mondjuk egy zeller-karfiol-paszternák pürékombinációval...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.20. 18:25:45

@Kató néni: A karfiol jó ötlet, az nincs a távol-keleti zöldségkeverékben:)
Ez az étel a maradék krumplipüré felhasználására született (zöldségek meg mindenféle hal ugyanis mindig van a fridzsiderben). Azóta többször is elkészítettem ilyen-olyan variációkban.

skylla 2014.10.20. 18:54:08

ezt en is kiprobalom hetvegen, ohne krumpli. karfiolpüre nekem is tetszik.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.10.20. 20:33:43

bejövős kaja, krumplipürével is,karfiollal is. :)
viszont egy kérdésem van: nem ereszt nagyon sok levet a mirelit hal és zöldség?

skylla 2014.10.20. 20:48:04

(en különben arra varok, hogy mikor posztol mitzi egy sertescsülök vagy körömpörkölt mitzi modra-t ;) zarojel bezar )

skylla 2014.10.20. 20:51:10

a mirelit akkor ereszt, mikor kiengeded. allitolag utana nem. ezert nem szabad fagyottan betolni a sütöbe, de itt ugye nem erröl van szo. nalam hek/hekk? van. az gaz?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.20. 21:18:35

@AnicasubRosa: Nem biza. Ezért nem is kell hozzá tejföl/tejszín - jó lesz, próbáld csak ki.
@skylla: Szegényke, nem érdemes várnod. Csak olyan ételt posztolok, amit szeretek...

skylla 2014.10.20. 21:53:34

tudom :) csak ugy kikivankozott :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.20. 22:02:27

a hek/k/
gaz is meg nem is
az gazabb, hogy ma mekit hozott Mary:)
de neha jo az, megha gaz is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.20. 22:14:53

@AnicasubRosa: oh rantott csirkeben nagyon erosek vagyunk, minden sima boltban van friss es jo
csirket sosem rantunk nem eri meg, nem job es nem olcsobb, ha itthon kuzdenenk vele
a burgerunk aze' joibb miunt a meki, de neha megesszukk azt is:)
ha csirke van a azt cask sutom, cask combokat bekenek majorana-so-bors-parika, ala krumpli a tepsibe,irany a suto

skylla 2014.10.20. 22:52:37

@hagyma: na de a kfc vödör, hany is van a nagyban? 26? 32? a hot. na attol neha kette all a fülem. tudom, meri nem csipi eröset. de ez ma mellekes :) apropo amcsik milyen szinten vannak hotban? (mar en is nagyon durvan töröm a madzsart :P)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.20. 23:13:25

@skylla: en meg nem torom, a mary helyesirasellenorzoje kuzd a szovegemmel, remenytelenul
Mary kedveli a csiposet, de nem a nagyon eroset
nem nagyon vasarolunk KFC-ben, mint mondottam volt, it a sarki supermarketben pl tokeletes es friss rantottcsirke van, ha kell, de az igazsag az, mindketten hotelben melozunk, igy taplalekunk 80 szazaleka onnan erdeztetheto
mult het vices volt, mert csriket ettunk csirkevel, es meg ma is azt hoztam haza, azert is jot a meki otletbe, mert csirkebol is megart a sok
a halrol meg gombarol nem is beszelve
/tegnap nyertem, ennek oromere, ma feltettem 72 dollar 38 centet a steelersre/

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.10.21. 08:56:58

@Mitzi von Küche: szerintem olyat, amit nem szeret az ember, nem is érdemes :)
/bár olyan van, hogy én nem, de a családtagok igen, ezért megcsinálom, de az csak receptleírás lesz, nem poszt. olyannal meg tele a zinternet/
majd lassan írunk, hogy értsd :DDD
@hagyma: persze, a ti életmódotok egész más, mint a miénk, ha hotelben dolgoznék, én is onnan kajálnék, értelemszerűen.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.21. 11:39:56

@AnicasubRosa: Olyan reklámot láttam, hogy magyaros hetek: mekis hamburger sült libamájjal. Vajon valódi (költői kérdés), kóstoltad?

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.10.21. 18:38:34

@Mitzi von Küche: nem, mert bár (sajnos) szeretem, ritkán eszem ott. egyrészt tudatosan, másrészt félóra ebédszünetben nem járnám meg az oda-vissza összesen 40 km-t :) ha meg Db-ben vagyok,inkább eszek egy jó háromfogásos menüt a Wasabiban :) de néha elcsábulok...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.21. 18:54:50

@AnicasubRosa: Én meg még a Wasabiban nem voltam, de megfontolandó az ötlet.

Benikuty 2014.10.21. 21:11:01

@AnicasubRosa: bár nem szállodában dolgoztam, de évekig ettem személyzeti ebédet a III. kerületben egy elegáns szállodában (munkahely mellett). Pofátlan módon, folyamatosan emelték az árat, időbeli korlátozást vezettek be, hogy pl. desszert, vagy menü külsősöknek ne maradjon, de minőségileg tényleg rendben volt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.22. 00:10:52

@AnicasubRosa: @Benikuty: hat mi nem szemelyzeti kajat eszunk:)
bar az sem rossz amugy, de nalunk mas a szitu
@Mitzi von Küche: rantott hagymakarika?

Fenchurch68 2014.10.22. 08:45:23

@Benikuty: Annak idején, mikor szállodában dolgoztam, személyzeti menüt ettem ugyan, de nem volt rá panasz :) Két év alatt öt kilót híztam. Mondjuk a személyzeti büfében volt mindenféle finomság, és anyagárban adták... '86-ban egy hatalmas szelet Eszterházy-torta két gombóc fagyival 2,70 volt. (Ja, és mivel melegkonyhát számoltattam el, ezért járt a meleg ebéd ingyen. Azóta sem ettem olyan szalontüdőt, mint a Flamiban annak idején.)

Benikuty 2014.10.22. 19:59:14

@Kató néni: úgy szép a lány, ha gömbölyű :D

Benikuty 2014.10.22. 20:00:28

@hagyma: gondoltam én, hogy valami nagy ember lehetsz ott az Újvilágban ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.22. 20:26:00

@Benikuty: ah az nem vagyok
marmint nagy
de kaja kpzeleben melozok:)
jut is marad is

feltettem 100 dolcsit a pingvinekre, most mar ideje less vesziteni

meg mindig merengek ezen, hogy kell e nekem sajt a halra?
mondjuk hal se nagyon, az igaz
ha grofno valami gombas halat is megfoz akkor fobelovom magmat, vagy atmegyek veganba
az utobbi nagyobb kihivas

Fenchurch68 2014.10.23. 11:00:01

@Benikuty: Dolgozom rajta erősen, de nagyon nehezen megy.

Megcsináltam a halat, karfiollal, és miután itt a mélyborsodi külvárosban nem tudok hirtelen Grana Padano-t szerezni (ez az egy szempont, amiért jobb volt a kétkerben, közel volt a szír csemegés, sajtok, aszalt paradicsom, jobbfajta olajbogyók, friss gyömbér), geleji füstölt gomolyával készült. Jó. Nagyon jó.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.23. 11:15:14

@Kató néni: Nagyon örülök, hogy ízlett. Tulajdonképpen bármely keménysajt jó reszelve a tetejére. Ha parmezán nem is, Grana minden szupermarketben van, csak nem előre reszeltet kell venni. (Nálam mindig többféle maradék sajt van - az igazán jók sokáig hibátlanok maradnak. Pl. a nyár elején Cantábriában vett kemény juhsajt maradéka holnap a sós stangli tetejére kerül.)
@hagyma: Jó sajt mindenre jó - már csak az umami miatt is. USA-ban kaphatók jó európai sajtok?

Fenchurch68 2014.10.23. 11:31:47

@Mitzi von Küche: Nem nyavalygok, csak annyira esett az eső, hogy nem volt kedvem bevillamosozni a belcsőbe. Ott minden van.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.10.23. 12:29:04

@Kató néni: én teljesen megértem és elfogadom @Mitzi von Küche: rajongását a parmezán iránt, de egyrészt nagyon intenzív zamatú sajt,másrészt magam annak a híve vagyok,hogy lehetőség szerint ne mindig ugyanazokat a hozzávalókat használja az ember,mert fennáll a veszélye, hogy egy idő után egyforma ízűek lesznek az ételek. Én legutóbb füstölt Pásztor sajtot vettem, magyar is,az íze és állaga is tökéletesen jó volt :)
és hiába van m teheti minden hiperben valami, ha nem minden településen van hiper és nem mindig az ember, hogy elugrik 30-40 km-re egy adag valamiért.
@hagyma: gombát tőlem fogsz kapni jövő héten :P :DDDD
@Benikuty: ugye? :DD

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.10.23. 12:34:11

@AnicasubRosa: oppsz, az előző kommentem kissé zagyva lett (valamiért ugrál a kurzorom). szóval: "és hiába van minden hiperben valami, ha nem minden településen van hiper és nem mindig teheti meg az ember, hogy elugrik 30-40 km-re egy adag valamiért."

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.23. 13:58:12

@AnicasubRosa: Hát én eddig nem tudtam megunni:) Csak az esőt unom.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.10.23. 16:48:50

@Mitzi von Küche:
Akkor odatancolom neked innen a 80 centi havat iteletidovel, masnapra meg a +25 fokot. Garantalom, hogy nem fogod megunni, arra sem lesz erod. :)))
Kovetkezo posztod szolhatna arrol, hogy marad meg nalatok nyar eleje ota sajt es egyeb elelmiszer? Melyhutore variacio nem erdekel.
Mar a parmezan sem marad meg, azt is felette a gyerek. :(((

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.23. 18:22:11

@dömbi: Havat nem kérek, köszönöm. Ha látni szeretnék, megyek Svejcba.
Sajtból pedig egy nagy kereket vettünk Cantábriában egy benzinkútnál, ahol helyi termékeket árultak. Abból maradtvagy háromujjnyi. (Bezzeg az egy hete vett parmezánból már alig van...)
@hagyma: Manchego, Petit Basque...

Benikuty 2014.10.23. 19:39:44

...hát édeskéim olyan fájintos kínai csirekcicit rittyentettem, hogy csak úgy suppanyik :D

Benikuty 2014.10.23. 19:45:36

Dömbi, valamiért a skype nem enged be, pedig lenne mit csőrözni :(

Benikuty 2014.10.23. 19:48:14

@Kató néni: én most nagyon magam alatt vagyok :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.23. 19:51:45

@Benikuty: Vasárnap tervezek hasonlót. Holnap töltött káposzta édes káposztából.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.24. 01:28:51

@Mitzi von Küche: nagyon szeretem, siman pariban van a savanyu valtozattal
mi sutoben keszitjuk
tavaszi vagy nyari kaposztanak hijjuk
hu de megennem most
posztold ki
merkkcsinalom, ha nem bonyolult
/es nincs benne sajt-hal vagy gomba/

Benikuty 2014.10.24. 04:38:48

@hagyma: "/es nincs benne sajt-hal vagy gomba/ " ezek kategorikus elutasítása egyértelmű jellembéli fogyatékosságra utal. nyilván agyira is, mivel leragadtál a trappista, fos tavi tükörponty, termesztett csiperke szinten ;)

Benikuty 2014.10.24. 04:41:45

@Mitzi von Küche: írd le a kínaidat, majd szépen megbírálom...kár, hogy az enyémet nem tehetem ki ide!

Fenchurch68 2014.10.24. 09:59:15

@hagyma: Nekem a kedves változata, aki úgy csinálja a töltött káposztát, hogy az aprókáposzta savanyú, a haraszt meg édes, és nincs benne semmi füstölt hús, egy döbbenet volt. Meg lehetett enni persze, de nekem a töltött káposzta az a gyerekkorombeli dédmamám-féle verzió, ő meg még Brassóban tanult főzni. Karácsonykor kétféle lesz.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.24. 11:32:10

@Benikuty: Ki mondta, hogy nem teheted?
@hagyma: Ez most a Kész átverés show: egy jó hentes készíti elő: pici édeskáposzta-levelekbe tölti a tölteléket, én meg csak megfőzöm egy paradicsom társaságában. (Másra nem is lenne időm, még tart az óriási pakolászás. Csak még egy baracklekváros tekercset dobtam össze.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.24. 11:52:47

@Benikuty: megint melle
a sajtot kifejezetten kedvelem, egeszen sokfele es minosegi van a hotelben
de nem etelbe....
hat el kell mondjam, hogy halfelhozatalban is kicsit erosebb az orszag, mint az otthoni felhozatal /ponty, hekk pangazius hehehe:)/ de, valoban nem eszek tobbet mint havonta
kedvencem a harcsa, a lazac es leginkabb a suger /a folyami es a tengeri is/
namost gombanal valoban leragadtam a tejfolos gombapaprikasnal es a gombalevesnel,, egyszeruen nem szeretem husokkal keverni
orulok ha segithettem

@Kató néni: en is voltam vagy 25-30 mikor eloszor ettem ezt a sutott edeskaposztas valtozatot
nekem nagyon bejon

@Mitzi von Küche: en paradicsom nelkul szeretem, de ez azert lehet, mert leragadtam sz ocialista menzan keszitett betutesztas paradicsomlevesnel

Benikuty 2014.10.24. 12:28:43

@Kató néni: na végre valaki harasztnak hívja a harasztot, nem szármának, főleg nem hasábnak...utóbbi totál képzavar...

Benikuty 2014.10.24. 12:29:57

@hagyma: segíthettél :D le vagyok nyűgözve a sárga földig...

Benikuty 2014.10.24. 12:36:02

@Kató néni: hm...nyitottnak kell lenni, de nekem a klasszikus verzió jön be, főleg az a bizonyos toros, aminek a tölteléke a kolbász masszáján alapszik. Na, annak párja nincs...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.24. 13:04:49

@Benikuty: a sarga foldig leinni szoktak magukat nem lenyugozni
a haraszt az egerben haraszt ez nem kerdes

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.24. 13:56:24

@hagyma: Ami az országban kapható halakat illeti, rendszeresen készítek szürkeharcsát, királydurbincsot, süllőt, pisztrángot, kecsegét, király- és garnélarákot, tintahalakat és Szent Jakab-kagylót - úgyhogy idehaza is akad néhány fajta (úgy, hogy még sosem jártam a budaőrsi halpiacon)...

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.10.24. 14:29:24

@hagyma: tedd félre az előítéleteidet, mert hamisak :) ahogy most számbaveszem az elmúlt 1-2 évünkben fogyasztott halakat, volt benne harcsa (hazai, frissen fogott), lazac (norvég is és alaszkai is), pisztráng, busa, ponty és igen, egyszer pangasius, mert a férjem véletlenül benézte és azt hozott, ki nem dobok kaját, úgyhogy megcsináltam.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.10.24. 15:51:25

@Benikuty:
Most neztem meg, elerheto vagyok.
Kolbaszossal csorozni...., csak az irigyek meg ne tudjak. :D

Tiszta szerencse, hogy egerbol te vagy nekunk!
Kaposzta ugyben (is) osztom a nezeteidet.

Sokkoltak mar engem annyi fele-fajta toltott kaposztaval, hogy jjaajjj!
Eszembe jut is kiraz a hideg. Edeskaposztabol paradicsomleben fozve, es ezt meg tudjak bonyolitani, hogy a levelbe rizst gongyolnek...:(((( Aki igy meggyalazza, az minden mas aljassagra is kepes!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.10.24. 16:06:09

@Mitzi von Küche:
Hany kilo volt az a sajt?
Szombaton delelott vettem 4 felet kb. 2, 5 kg volt. Vasarnap este mar 1 gr. sem volt a mandulaval toltott olivabogyohoz. :(( Es ez csak a sajt volt.
Azert kerdezem, hogy csinalod, eldugod eloluk, vagy raversz a kezukre, esetleg ekkora onuralmuk van?

@AnicasubRosa:
En pl. nem dobtam ki azt a rizst, amit veletlenul gazdagon cukrozott citromozott teaval sikerult felontenem. Ha rizs a koret, ugy huzzak a szajukat, hogy korbe er a fejukon. Na, gondoltam, most lesz ra okotok is. :))))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.24. 16:50:37

@dömbi: Az én 40 töltelékes töltött káposztámhoz 1 szem paradicsomot adtam - nem paradicsomos káposzta lett (azt meg sem bírnám enni). Négyen ettük: maradt belőle 6 darab...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.24. 18:52:48

@AnicasubRosa: hat az en idomben a magyarok 90 szaaleka ketszer evett halat egy evben, nyaron a balcsinal hek-et, meg karacsonykor pontyot
ahogy elneztem a vendegloi etlapokat a helyzet dramaian nem javulhatott
ugyhogy en a havi 1-2szeri halammal tuti verem a hazai atlagot, az ittenit meg nem valoszinu

Benikuty 2014.10.24. 19:37:48

@hagyma: Kató néni harasztozta a harasztot

Benikuty 2014.10.24. 19:39:27

@dömbi: engem nem enged bejelentkezni a skype, nem tudom, hogy miért? :(

Benikuty 2014.10.24. 19:45:38

@hagyma: engedd meg, hogy abban az összefüggésben használjam ezt a fordulatot, ahogy nekem tetszik...már, ha nem esik nehezedre. ha igen, akkor is, tekintettel arra, hogy a te szösszeneteid általában desifrírozó kódért kiáltanak :D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.10.24. 20:24:56

@Benikuty: mert lehet, hogy te sem jól emlékszel a felhasználónevedre, mint a múltkor (meg most is) én?
@hagyma: itt Mitzi javítja az átlagot :) én is megtenném, de az enyémek disznó-, marha-, csirke- és birkahúsért is kiáltanak gyakran :D
@dömbi: de túlélték és ez a lényeg :DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.10.24. 20:37:10

@Benikuty:
G mailon is van lehetoseg beszelni, probaljuk meg azt.
Facebook-on is van ilyesmi, de az enyemet Kisdombi letiltotta, nelkule nem tudom visszacsinalni. :)))
En meg ezt a megragcsalt almas talalmanyt szidom miota csak megvan, persze kenytelen leszek megszokni, most a telefonjukkal fenyegetnek itthon. Hiaba mondom, hogy koszonom szepen nem kerem, senkit sem erdekel.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.10.24. 20:40:38

@AnicasubRosa:
Mi van, ismet kisegiccccselek, megnezzem mit felejtettel el?
Mi lenne veled nelkulem? Meg ne mond!!! Koltoi volt a kerdes.:DDD

Nem fogod elhinni, hogy arra pont nem tettek megjegyzest. :DD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.10.24. 20:52:33

@Mitzi von Küche:
En szeretem a paradicsomos kaposztat, de a toltott kaposzta nekem nem keszulhet edes kaposztabol semmilyen aranyban.
Kedvenc etelem, az egyetlen etel, amibol kepes vagyok nem adni meg a gyerekeimnek sem, rosszul letig tudom enni magam belole.
Biztos vagyok benne, hogy a tied is finom volt, nyilvan azert fogyott el ilyen hamar.

Fenchurch68 2014.10.25. 11:05:20

Ma megint megvilágosítottátok az elmémet, már érdemes volt ma felkelni az ágyból! A sarki zöldségesnél két hete lehet kimért vecsési savanyú cuccokat is kapni, és annyira vágyakozom hónapok óta egy kis savanyú káposztára, csak úgy elcsipegetni, hogy mindig megkérdezem, van-e. És az édes eladó kislány mindig azt válaszolja, hogy nincsen, csak hasáb. Akkor ez itt errefelé Borsodban a haraszt szinonimája? (Lásd Woody Allen: Amit tudni akarsz a (szexről) savanyú káposztáról, de sose merted megkérdezni...)

Fenchurch68 2014.10.25. 11:08:43

@hagyma: Akkor ezek szerint a haraszt Budán is haraszt volt, nem csak Egerben. Nekem hülyén hangzana, hogy "Jó napot, kérek egy kiló savanyított káposztalevelet, de egészben ám!" :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.25. 13:33:59

@Kató néni: hat pedig sok helyen cask neznenek rad, ha harasztrol kezdenel beszelni
/internetes tapasztalat, parszor leirtam, ha szoba kerult, hogy nem tudok jo toltottkaposztat fozni, mert korulmenyes harasztot szerezni, tizbol kilencen megkerdeztek mi az a haraszt? es kajas blogban/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.25. 13:35:32

@Kató néni: pedig hat egyertelmuen kaposztalevel, mert az zorog a szelben
amugy tenyleg zorog
Boldogon voltam katona, az nagy kaposztas falu

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.10.25. 16:55:38

@hagyma: Én még sosem hallottam, hogy így hívnák.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.25. 18:02:03

@Mitzi von Küche: hat ezt mondtam, pedig az a neve a kaposztalevelnek - savanyitva is - hogy haraaszt

de mar annyit beszeltunk rola, hogy meg is kivantam a kaposztat, hetfon osszedobok - haraszt hianyaban es az egyszeruseg kedveert - valami husos/ Szekely/
kaposztat

Ma Marye a terep latom levett a fagyasztobol valami jo kilos hatszint

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.10.25. 21:46:01

@dömbi: holnap megoldom :) ugyanis valahová felírtam, csak hová is? :DD
@Kató néni: @Mitzi von Küche: @hagyma: a haraszt nálunk is haraszt, az egy káposztalevél :) a hasábot is hallottam már, csak nem értem, honnan a név, mert alakra semmi köze hozzá :D
én igénytelen vagyok, mint a hegyikecske: nekem bármilyen töltöttkáposzta-verzió jöhet. lehet kicsi, nagy, paradicsomos, kapros, édesből, savanyúból, rántással vagy anélkül, bármelyiket megeszem.
Főzni szigorúan savanyúkáposztából, aprókáposzta is megy a tetejére, füstölthús is bele és rántással. meg Norbi update 6000-es fehérkenyérrel és tejföllel :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.26. 18:33:13

@AnicasubRosa: hat az az igazi toltott kaposzta, de anyari meg job sutve
sajnos holnap megsem fozok szekely kaposztat mer Mary annyi kajat fozott hogy egy hetre eleg
es kajat mi sem dobunk ki
3 napig eszem, azutan fagyaszto
nem ismeri a merteket , allandoan 6 tagu csaladra foz kettonkre

Benikuty 2014.10.26. 19:19:10

@hagyma: "nem ismeri a merteket "...már értem, miért ment hozzád :D add át neki részvétem ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.26. 20:45:03

@Benikuty: melle
azert jot hozzam, mert szemelyemben megismert egy sharmos, szellemes , intelligens, jo kiallasu magyar pasit aki meg fozni is tud raadasul megeszi a foztjet
/most eppen az kovetkezik, razuhanok arra amit tegnap prudukalt, nem tudnam megnezvezni sem/
de jo
eszem is
maris
mkindjart hazaer es at is adom neki gratulaciodat melyet frigyunkkel kapcsolatban kuldtel

Benikuty 2014.10.27. 06:34:21

@hagyma: ejej Tivadar, még a végén irigy leszek :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.10.27. 09:36:57

@Benikuty:
Na, ne rohogtess...:DD

Most komolyan kerdezem, csak en rokonyodok meg ezen, hogy "jo kiallasu.."
Jo kiallasu lehet a magyar tarka marha, a dagadt diszno, a szepen meretre vagott farku kutya, de hogy ember????

@AnicasubRosa:
Lattam, sikerult megkuzdened az elemekkel :D Sajnos nem voltam itthon, el kellett mennem megnezni egy hatalmas sargarez palinkafozo szerkezetet.

Hurri Kán 2014.10.27. 11:52:37

@hagyma:
Állítólag van fegyvered...

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.10.27. 18:27:17

@Benikuty: Tivire vagy Maryre? :D Mer' nagyon nem mindegy! :D
@dömbi: majd újrázom :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.02. 19:00:42

@Hurri Kán: nem allitolag
egy 770-es remingtonom van