recept-sztorik

Lepcsánkparty

Könnyű - és nem a hagyományos - rakott krumpli (AnicasubRosa)

2015. január 26. - AnicasubRosa

"Forrón isszuk meg a kávét, nincs idő.
Menni kell.
Sürgünk-forgunk, mint a hangyák, nincs idő.
Tenni kell." - énekli az Apostol együttes /Okosabban kéne élni/ és ezt az ember egy átlagos napon is érzi, hát még egy munkanap-áthelyezéses szombaton és másnap! Azt a hétvégét, amikor az ember betette a lábát a munkahelyére, már megette a fene. Mindenesetre ilyenkor minden csúszik: feleannyi idő jut vásárlásra, takarításra, főzésre. A legutóbbi ilyen csonka hétvégi alkalommal ott álltunk tanácstalanul mint egy kisközség: mi legyen délre? Nálunk a húsleves-rántotthús-pörkölt nem dívik vasárnap. Anyukám rendkívül változatosan főzött, úgyhogy gyerekkoromban sem volt obligát menü ilyenkor, hanem amit kért a nép, vagy kitalált Anyu. 

A férjem családjában ennek ellentéte működött, ott pontban déli 12-kor asztalon kell gőzölögnie a hagyományos paraszti étel-szentháromságnak. 

 Nálunk ha hétvégén 1/2 10-kor reggelizik a család, akkor előfordul, hogy délután 3-kor ebédelünk és bizony előfordult már, hogy a mit főzzek kérdésre az volt a válasz: paprikáskrumplit.

Most annyit tudtam, hogy minestrone leves lesz az első fogás, aztán közmegegyezés született a másodikról is: egy igazán könnyű rakottkrumplira éheztünk meg. Könnyű mint étel és könnyű elkészíteni is.

A megpucolt krumplit karikára vágtam, besóztam, kicsit állni hagytam, majd egy kivajazott tűzálló tálba leraktam egy réteget (nem egy sort, mert az úgy nagyon vékony lett volna), aztán rápakoltam darálthúst, amit sóval, borssal, fokhagymával és egy kis zsiradékkal előzőleg összekevertem, megint krumplit és egy tejszínnel felturbózott besamelmártással jó bőven megöntöztem. Alufólia alatt megpuhult, akkor kapott egy jó nagy adag reszelt füstölt sajtot és pirosra sütöttem. Voilá, nem csalás, nem ámítás, húsos is, könnyű is, és csúszott utána a fánk! :)

rkrumpli2

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr377085691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.26. 04:57:50

ez biztos finom
cask ez nem rakott krumpli
hol a tojas meg a kolbasz a tejfol?
mi ketszer eszunkl
9-10 korul majd delutan 4-5-6 korul

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.01.26. 09:59:42

Minden az, aminek nevezzük. Én csak azon csodálkozom, hogy egy kiadós minestrone, meg eme húsos rakott krumpli után hogy fér még fánk is a gyomrotokba?

Benikuty 2015.01.26. 10:49:19

@Mitzi von Küche: hmm. Elgondolkodtam az első mondatodon (bevallom eme tevékenység ugyan néha nehezemre esik), és finomítanék rajta engedelmeddel. A pacalpörkölt ugye nem rántott szűz, mert annak nevezzük...?
Anci étele (és nem kajája, mert aki annak nevezi, megérdemli az éhhalált) így ahogy van rakott krumpli, mert krumpli van lerakva, közte valami finomság, ami ízben illik hozzá, kiegészíti, harmonikus egésszé teszi, öntettel lezárva.
Rakott krumpli akkor is, ha távolba szakadt, sokat látott, de rögeszméitől szabadulni képtelen egykori honfitársunk ismételt és megfellebbezhetetlen kinyilatkoztatása szerint "cask ez nem rakott krumpli".
...ha valaki vállalná, hogy átadja neki az üzenetemet, mondja meg: AZ.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.26. 12:43:49

@Benikuty: ma olyan filozofikus hangulatban lévőnek tűnsz ;) :D
De egyébként @Mitzi von Küche: is azt írta, amit én gondoltam, csak ő lelkialkatából fakadóan sokkal finomabban és nőiesebben, mint ahogy én írtam volna :D

@hagyma: "AZ" !

Benikuty 2015.01.26. 12:50:51

@AnicasubRosa: írtam én ezt másként is, de valamiért a rendszer nem vette be :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2015.01.26. 13:50:40

@Benikuty:
Szerintem is AZ! :)

@AnicasubRosa:
Javaslom kiprobalasra a hagyomanyos valtozatot is nyers krumplibol elkesziteni, sokkal finomabb, pedig en nem ugralok a krumpliert.
Emesztogodroknek is azt hazudom, azert nem csinalok krumplit, mert attol budos lesz a labatok. Neem, nem azert mert a feneketekbol nott ki...:)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.26. 14:01:38

hajjovan en tudom sok mindennel meg lehet rakni a krumplit
de en vaskalapos vagyok
kobasz, tojas kell bele
daralt hus fasirtba kell
nahat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.26. 14:07:14

@Benikuty: sajnalom haver
keletmagyarorszagon - ahonnan szarmazom- a rakottkrumpli tojassal es igen jo kolbasszal keszul
de ezt te is tudod, foldik vagyunk

Hurri Kán 2015.01.26. 16:02:08

Nem a szokásos változat, az biztos. Akár még jó is lehet. Tudni kellene például, milyen állatból való a darált hús? No meg kerül-e a krumplihoz pl. kis majoranna, vagy zsálya? Netán egy kis karikázott lilahagyma, vagy sonkahagyma? Mivel nekem a krumplitól megfájdul a térdem, ha van darát húsom, meg besamelem, inkább lasagnét csinálnék :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.01.26. 16:50:31

@Benikuty: @AnicasubRosa: You made my day... :)
(Anci különösen, finom és nőies lelkialkatomra utalva, pedig anno a fb-teszt nem ezt hozta ki.)

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.26. 21:13:52

@dömbi: végülis mi bajom lehet a nyersen induló verziótól? :)
@Mitzi von Küche: te egy született úrinő vagy :)
@Hurri Kán: darált sertéshús volt, de báránnyal is simán el tudom képzelni, na ahhoz egy jó kis zsálya vagy kakukkfű, az tényleg ütne! :)
@Benikuty: pedig nem bannoltam :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.26. 21:20:03

@AnicasubRosa: ja mar ertem
lusta voltal normalis fasirtot sutni, oszt ratetted a daralthust a krumplira
azert en maradnek a fasirt sultkrumpli valtozatnal uborkasalataval
/lehet torolni:)/
a rakottkrumpliba meg menyen a kobasz
meg a tojas

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.26. 21:23:28

mert holgyeim es uraim, a rakott krumpli legyen rakott krumpli

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.01.26. 22:02:21

Töredelmes vallomás: nem szeretem a rakott krumpliban a tojást /a kolbászt se nagyon/...
Báránnyal - zsályával viszont nagyon bejönne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.26. 22:09:15

@Mitzi von Küche: cask az mar mas etel
zsalyaval izesitett baranysult krumplival:)
ennyi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.26. 22:14:42

@Hurri Kán: daralt husbol hamburgert vagy fasirtot csinalunk
lazannyat egyek a digok
most kezdek neki a makostesztanak
az etel legyen Magyar
amerikai asztalra Magyar etelt
/Mary megolne ha a rakott krumplimat megvaltoztatnam, csaxoltam/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.26. 22:18:16

@Mitzi von Küche: magyaran Te nem szereted a rakott krumplit:)
nincs ezzel baj
en pl nem szeretem a grizestesztat, de nem talalom ki, hogy ha makot teszek ra akkor szeretem a grizestesztat

a makot kristaly vagy porcukorral keverve tegyem a tesztara?

Hurri Kán 2015.01.26. 23:55:58

@AnicasubRosa:
Bárányhoz kakukkfű, vagy rozmaring. Zsálya inkább marházhoz, vagy szarvashoz ;)

@hagyma:
Valóban? Tényleg? Igazán? Mesélj, fejlettebb országokban hogy csinálják?

Hurri Kán 2015.01.27. 00:01:18

@hagyma:
Nem fogja megtenni, érted is annyit kapna, mint egy emberért.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.27. 00:58:04

@Hurri Kán: hat nem fogja megtenni
eppen indulunk olelkezni, szerelemben vagyunk ugyanis
nem tudom fejletebb orszagokban hogy csinaljak
de a magyar rakott krumliban van kobasz, tojas es tejfol
/az nem szep. hogy nem tartassz embernek, nade so..../

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.27. 01:06:58

@Hurri Kán: megkerdeztem
nem akar megolni
meg akkor sem ha lecserelem a rakottkrumplit
hat ez mar szerelem:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.27. 01:10:01

azert eppen szolt, ne csereljem le
nok......

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.27. 01:24:17

basszuskulcs
most aszongya holnap sussek rakott krumplit
es fozzek makostesztat
ez kifejezetten a blog hibaja

Hurri Kán 2015.01.27. 09:02:45

@hagyma:
Mindenkit érdemei és képességei szerint.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.01.27. 09:34:58

@Hurri Kán: Szerintem passzol a zsálya a bárányhoz, de többi zöldfűszer is. Biztosan tudod, hogy az angolok meg mentaszósszal eszik a bárányt (bár emígy még nem kóstoltam).

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2015.01.27. 10:26:21

@Hurri Kán:
+ Vadszarnyasok, es a nagy kedvencem, a Saltimbocca is zsalyaval keszul. :)

Fenchurch68 2015.01.27. 10:28:10

Nagy rajongója vagyok a hagyományos rakott krumplinak - jó ötlet nyers krumpliból megcsinálni, köszi - de miután most nem eszünk krumplit, külön hálás vagyok ezért a darált húsos verzióért, ezt simán el tudom képzelni vékony zeller- vagy céklaszeletekkel a krumpli helyett. Tudom, az már egy egész más étel lesz :) de annyi baj legyen.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2015.01.27. 12:05:39

@AnicasubRosa napja van ma, ezert BOLDOGAT baratnom! DDD

Hurri Kán 2015.01.27. 15:24:24

@Mitzi von Küche:
Bárányhoz igazából szinte minden jó. Mentával még nem próbáltam, de simán el tudok képzelni akár egy mentás bárányragut, akár báránysültet.

@dömbi:
Saltimbocca, persze. Borjúhúst meg majd rajzolok hozzá :D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.27. 19:41:11

@hagyma: amíg nem altesti témát taglalsz, addig nem törlöm :P :)
@Hurri Kán: tudod, hogy szeretek variálni és ki (vagy be?) számíthatatlan vagyok :D A múltkor a burgonyakrém leves tetejére tettem mentalevelet. A fiúk leszedték, én bekanalaztam mentástól a levest. :)
@Kató néni: zellerrel anyukám csinált a múltkor, azt vallották apámmal egybehangzóan,hogy nagyon bejött nekik :)
@Mitzi von Küche: simán bevállalnám :)
@dömbi: köszönöm,Évikém :)
/nem tudom, feltűnt-e, hogy a mai másik név, aminek a napja van, az Angyalka. És az enyém jelentése is angyali, angyalhoz hasonló. Nomen est omen :DDDDD /

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.27. 23:50:31

@Hurri Kán: ez kommunista valasz
@AnicasubRosa: en sosem beszeltem altestekrol?
ma lencseleves van
azt meg most nem tudom szerizun k-e ejjel:)
en nem vagyok ellene

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.27. 23:54:00

halistennek a ho elkerult minket
Mary olyan tacot is hozott hogy megszolal
boseg zavaraban szenvedek, meg allergiaban
az allergiaban annyi jo van hogy kiszolgal a nejem es nem kell mosogatni se
aszongya nem cask lebcse less, maradjak nyugton, majd hozza a vacsit

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.27. 23:56:56

majd beszamolok mit kaptam
de semmit az utana jovokrol
igerem
sort fogok inni az nem kerdes, nekem vacsorahoz szukseges
most arra varok hogy lejarjon a mosogatogep, mert nincs tiszta tanyerunk, utana kiderrul mit kapok
/nem ugy/
enni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 00:46:44

most rohogok de nagypn

behozott nekem
scalloped potatost
ez kb az ami a posztban van
sult sertesszeletk es zoldbab
isteni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.28. 03:48:04

na ettol fuggetlenul a rakott krumpli nem rakott krompli kolbasz es tojas nelkul
uff

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.29. 03:46:32

@AnicasubRosa: de ez nem plakatverseny volt
csaxolok
raadasyul ezt a plakatot mar megcsinalta a vilagevo
skandinavok arattak
mi meg a kozepmezony aljan

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.29. 03:51:14

@AnicasubRosa: Te, en meg a gerofne siman osszedobtunk vilna egy 13-ik helyet
najo ha Kato neni is jon, akkor 14

Benikuty 2015.01.29. 05:53:28

@AnicasubRosa: mint MGE tag követtem végig Gábor munkáját a Hagyomány és Evolúció selejtezőitől egészen annak megnyeréséig. Azt láttam, tapasztaltam, hogy tehetség, tudás, kreativitás, fantázia mind-mind beleszorult ebbe a fiatal szakácsba.
Az, hogy a BD selejtezőkön keresztel bejutott a lyoni döntőbe, az már eleve rangot jelent, A döntőbeni helytállása szereplése, hogy maga mögött hagyott olyan nemzetek szakácsait, amelyeknél a gasztronómia fejlődése az elmúlt rövid történelme során töretlen volt, külön dicséretes teljesítmény. Én a magam részéről szívből gratulálok neki és a csapatnak, mindannyiuk előtt fejemet hajtom.

Hurri Kán 2015.01.29. 08:13:26

@hagyma:
Főleg te. Sajnos belepofázás-versenyt nem írtak ki, abban a különdíjat is elvinnéd.

@Benikuty:
+1.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.29. 08:45:47

@hagyma: szerintem erre a versenyre már kijutni is nagy szakmai siker.
@Benikuty: most látom, hogy te is ezt írtad, de juszt' se törlöm, hogy ne szerepeljen kétszer :)
@Hurri Kán: és a közönségdíjat is :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.29. 08:46:30

@Benikuty: igen
gasztronomia hangyhatalmakat aloztunk meg
Estonia - 1 324 points
•15 - Argentina - 1 315 points
•16 - Switzerland - 1 314 points
•17 - Singapore - 1 301 points
•18 - South Korea - 1 300 points
•19 - Morocco - 1 275 points
•20 - Malaysia - 1 274 points
•21 - Canada - 1 248 points
•22 - Chile - 1 209 points
•23 - Spain - 1 166 points
•24 - Guatemala - 1 071 points
muhhaha
leszerepeltek
miert nem lehet kimondani?
de ha a cel a 13-ik hely volt
el se kell utazni
@Hurri Kán:
jajj hanyagolj mar minimokus, tul sokat foglalkozol velem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.29. 08:48:45

@AnicasubRosa:
ehh mar a versenynekek sincs ertelme
ez egy
ketto
13-ik helynek nincs mire orulni

Hurri Kán 2015.01.29. 08:49:57

@hagyma:
Lehet. Egész egyszerűen irritál a mérhetetlen tudatlansággal párosuló elképesztő tahóságod.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.29. 08:58:53

@Hurri Kán: hat ezert nem kell velem beszelgetdned
ez egyszeru
aazt is latni kell hogy napok ota minositgetsz
taho, bunko nem ember tudatlan stb.
ezert en mar reg ki lettem volna innen baszva
en nem minositelek, a velemenyemet magamban tartom
onuralom, onkontroll

Fenchurch68 2015.01.29. 09:31:10

@hagyma: kabbe :) ha én is a csapat tagja lennék, simán levernénk Izlandot, mint vak a poharat :)

Én sajnos nem vagyok fogékony a magas gasztronómiára, ha majd olyan versenyt rendeznek, hogy főzzél finomat és egészségeset öt-tíz emberre korlátozott pénzből, azon esélyesként indulhatok.
Ugyanakkor maximálisan elismerem ennek a létjogosultságát, innen indulnak ki nagyon jó trendek, szép lassan megváltoztatja majd az égett olajban kisütött rántott hús - pudingporból összegányolt somlói tengelyt. Egyáltalán nincs baj a 13. hellyel, ha mondjuk tíz év alatt fogja tudni tartani Magyarország a 10-12 közötti helyezést, az az utolsó 50-60 év éttermi kultúrájához képest szerintem nagyon jó.
Szerintem.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2015.01.29. 11:32:13

@Benikuty:
+1 innen is!

@Mitzi von Küche:
Veled kiegeszitve a soraidat +1

@Hurri Kán:
"minimokus" anyaaaam....ezen felrohogtem!!!!! :XXDDDD

Benikuty 2015.01.29. 15:23:34

@Kató néni: természetesen lehet viszonylagosságot keresni, csak épp nincs miért. Abszolút értelemben is becsülendő teljesítmény, és bizony a minősítésben szubjektum, lobbizás stb. benne van. A csúcsgasztronómia hatása pedig a hétköznapok főzési kultúrájára felbecsülhetetlen. Ezt nap mint nap látjuk, ha egy kicsit is figyelünk...

Benikuty 2015.01.29. 15:26:14

@Kató néni: és nem igaz, hogy nem vagy fogékony...ha már kevesebb margarint, rántást stb. használsz, és kicsit is figyelsz az alapanyagok minőségére, összetételére...na ugye! :)

Benikuty 2015.01.29. 16:34:46

@dömbi: szerinted nem kéne Hurri Kánnak nicket váltania, és admin jogát Hagymási Tivadarra testálnia? :D
...akinek mondja már meg az, aki még beszélő viszonyban van vele, hogy ő foglalkozzon sokkal kevesebbet velünk, mert elegünk van a folytatólagos provokációból, destruálásból, "amerikából jöttem" észosztásból, Maryzásból, és egyéb gusztustalan célozgatásból házaséletükre, anyagcseréjének díjfizetős állomásaira.
Kérem továbbá tanácsolni, tegye ezt a saját blogján.
Kedves gazdik, ti meg döntsétek már el, ki a fontosabb itt, mert most ez nekem nem egyértelmű.

Benikuty 2015.01.29. 16:38:24

van még némi 18 hónapos sonkám, szívesen felszelem géppel annak, aki újra szeretné gondolni a rakottkruplit :D

Hurri Kán 2015.01.29. 18:07:46

@dömbi:
Komolyan mondom, a betegem nem mond nekem ilyen szépeket :D

@Benikuty:
Én máris újragondoltam. A sonkán kívül egy kis sajt és vörösbor kell hozzá :D

Benikuty 2015.01.29. 20:25:19

@Hurri Kán: na, lehet felfüggesztem az absztinenciát? :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2015.01.29. 20:33:17

@Hurri Kán: @Benikuty:
Hagymat ne rakjatok melle, mert csipi a szemunket. Ujragondolva is. :D

Betegednek nincs kisebbsegi komplexusa, annyival nem alacsonyabb nalad...:D

Beni, mi lenne, ha nyomna 1 Delete-t? :D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.29. 21:41:11

@Benikuty: a jó ég áldjon már meg benneteket! Ti vagytok többen, hagyma meg egyedül, nyomjátok le :D amúgy meg legalább a sok udvarias kör után feléledtetek :D

Hétvégén Mitzivel átbeszéljük, ha elérjük egymást, oké? :)

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.29. 21:47:20

@hagyma: te meg légy szíves, próbálj már kicsit másokra is tekintettel lenni. felnőtt ember vagy, biztosan találkoztál már olyan fogalmakkal, mint illem, empátia, tapintat stb.
Thanks.

Benikuty 2015.01.30. 01:43:38

Kedves bloggazdák!
A magam részéről ezt a témát befejeztem azzal, hogy ha nem léptek, lépek én. A problémát hosszú idő óta elkenitek. Nem haragszom, ti döntitek el, ki is a fontos. Az én feladatom érteni belőle, megtenni amit kell.
Megteszem. Elmegyek, vissza sem nézek. Harag nélkül, szeretettel a szívemben, bánatosan.
Gábor

süllőcske 2015.01.30. 19:20:21

Nekem ízlik ez a krumplis étel, ami rakva van, le van fojtva, össze van sütve, tehát rakott krumpli. A darált húshoz ráadásul kis zsiradék , a besamellhez zsíros tejszín is került, vagyis épp olyan krémes-szaftos, mintha szokásos módon készülne. A fojtós, száraz tojássárga nem is hiányzik nekem ebből. A kolbászt a sajt füstöltsége váltja ki, szelídebben. Esetleg a rétegek közé szórt füstölt paprika is jó lehet, finoman festené az aranyra vált krumplit, persze egy másik történetben gondolkodva.
A boküzdor eredmény esetében nem a versenyt önmagában nézném, hanem hatásaiban. Jó hatásokra lesz ez képes, rengeteg tapasztalatot hoz haza, sok ember érdeklődését kelti fel kis hazánk iránt, és ösztönöz bennünket annak átgondolására, van-e konyhaművészeti hazai értékünk. És ami van, hogyan lehetne szennyeződéstől, trendekhez igazodástól, hamisítástól mentes, szép, tiszta, vállalható. Én ezt látom benne.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.01.30. 20:05:47

@süllőcske: Szia, Süllőcske! Teljesen egyetértek veled!
/Egyébként van is Anicának füstölt paprikája - tőlem kapta :) /

EZAZ! 2015.01.30. 21:02:08

@AnicasubRosa: nincs egyedül, szégyelld magad, hogy falkában támadjátok!

@Benikuty: te meg a legnevetségesebb vagy, egy hónapon belül kétszer távozni végleg.

GO PATS! GO GO !!!

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.30. 21:27:59

@EZAZ!: szégyellje magát, aki támadta, én nem. Rászóltam mind a két félre, két kommentet töröltem (ami wc-k állapotáról szólt), senkit nem tiltottam, senki kedvéért.
Egyébként meg ha ítélkezés helyett olvasnál is, látnád, hogy messze én voltam a legtoleránsabb, ezt még tán maga @hagyma: is elismerheti.
A sztori végén itt a pont: akinek valaki nem tetszik,lépje át a kommentjét, minket meg ne keverjetek bele.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.30. 21:35:46

@süllőcske: nagyon szeretem is a füstöltpaprikát :)
Rég láttunk! Írásban is, személyesen is. Mi újság nagy Szögedében? :D

EZAZ! 2015.01.30. 21:47:04

@AnicasubRosa: hű de nehéz veled mostanában kommunikálni, csak szólok, hogy júliustól lesz megint szocpol., egyébként szép a kép, kár, hogy maszatos a villa.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.30. 21:55:29

@EZAZ!: azzal szedtem ki a tányérra és elfelejtettem letörölni. Jogos, bocs.
Engem a szocpol nem érint: fél gyerekem, fél kutyám, fél házam megvan :D

(kicsit már befeszültem az elmúlt pár napban :/ )

EZAZ! 2015.01.30. 22:00:48

@AnicasubRosa: semmi gond, megértelek, pussz!

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.30. 22:04:57

@EZAZ!: Imre, te egy rejtély vagy.
dettó.:)

Fenchurch68 2015.01.31. 09:17:03

@EZAZ!: @Wakka: +1

Legalább itt ne legyen már ez a "Pistike elvette a homokozólapátomat, ezért most elmegyek duzzogni a sarokba, hátha észreveszi az óvónéni, és majd jól megvigasztal" mentalitás, ami az internet sötétebb bugyraira jellemző :)

Coming out: én bírom Hagymát, szívesen olvasom, ahogy Maryről ír nagy szeretettel, sokszor meg úgy érzékelem, azért ír karcosan, mert provokálni szeretne. Azt meg csak azzal lehet, aki hagyja magát.
Szép havas és kirándulós hétvégét kívánok mindenkinek, én az emberem térdét és bokáját borogatom, emiatt szex se lesz, sebaj, majd eszünk helyette, csaxólok :D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.31. 09:27:32

@Kató néni: legyetek találékonyak! ;) :DDD
Az én férjem valszeg már odaért az Agromash Expora. Mi a gyerekkel lustálkodtunk, Most próbálom romjaimból összekaparni magam. Nem egyszerű.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.01.31. 09:54:24

Szerencsére az a pici hó a háztetőkről már el is olvadt minálunk. Részemről ennyi volt a tél - nem szeretnék havat látni, legfeljebb a Dömbike képein. De hát tudjátok, hogy egy, a mediterrán vidékekről tévedésből idepottyant egyed vagyok...

susztertangó 2015.01.31. 13:29:13

@AnicasubRosa: Hú mekkora traktorok voltak! Azta! Számitógép elemzi és válogatja forma szerint a kukuritza szemeket,

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.01.31. 13:56:07

@susztertangó: te is? :D
azon mondjuk, csodálkozom, hogy a férjemék 1/2 1 körül már elindultak hazafelé, dehát nekik ezek a gépek nem olyan nagy etwas, mint nekünk :)

EZAZ! 2015.02.01. 20:49:34

@AnicasubRosa: a gasztrocsacsogások közben nem töröltél véletlenül egy nekem szóló kommentet?

Benikuty 2015.02.03. 13:10:09

@EZAZ!: melengeti a szívem a tudat, hogy megnevettettelek!