recept-sztorik

Lepcsánkparty

Pecsenye kacsacomb és -mell könnyedén

Mitzi von Küche

2015. május 04. - Mitzi von Küche

image_236.jpg

Amióta az üzletekben kapható az egybecsomagolt növendék kacsacomb + kacsamell kombináció, gyakorta kerül az asztalunkra. Ám lassan már kezdett unalmassá válni a sült kacsacomb, de még a rozé kacsamell is, ezért újabb készítési módnak kellett utánajárni. Dobjuk fel hát a jó öreg kacsát, mondjuk... egy kis almával. Az alma hozzáadása, ráadásul a párolás és a sütés kombinálása nagyon jó ötletnek tűnt, úgy döntöttem, kipróbálom.

A besózott, borsozott kacsarészeket egy öntöttvas edénybe helyeztem és mind kapott egy-egy ágacska friss rozmaringot. Jó másfél deci vizet öntöttem a lábasba és lefedve párolni kezdtem a tűzhelyen közepes lángon egy óra hosszáig. 

image_233.jpg

Ezután két nagyobb savanykás almát meghámozva, cikkekre vágva a kacsa mellé helyeztem és az időközben 180 fokra előmelegített sütőbe raktam a lefedett öntöttvas edényt. 

image_234.jpg

 Egy óra elteltével tökéletesen puhának tűnt. Ezalatt elkészült a kacsazsírral párolt rizs is.

image_235.jpg

Végül a fedőt levéve, a sütőt grill-fokozatra állítva ropogósra pirítottam a kacsa bőrét is. Csodafinom lett: az alma zamata pikánssá tette a párolt-sült kacsát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr497341060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.05.04. 13:50:07

azt hiszem, a hétvégén kacsát sütök :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.05.04. 15:23:24

@AnicasubRosa: Május 1.-én volt legutóbb 6+2 főre - imádták :)

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.05.08. 11:44:17

így ebédidő környékén megnyalom a monitoron a kácsát! :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.05.08. 13:58:46

@AnicasubRosa: Én sem tudom megunni. De most spárgát spárgával: fehéret, zöldet (tele a hűtő zöldségrekesze velük)... Finom a kacsa mellé is!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2015.05.09. 11:17:56

@Mitzi von Küche: @AnicasubRosa:
Koszonom szepen nem vagyok ehes.
De hetfon mar ehes lennek, lehetne valami reszemre etvagygerjesztot? :)))))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.05.09. 12:24:57

@dömbi: Ismerem az ízlésedet: egy ideig nem lesz szárnyas - hal, vad, s mi jó falat, annál inkább...

Benikuty 2015.05.09. 19:45:00

@dömbi: ezen agyaltál idáig? :D Ne röhögtess, mert cserepes a szám... :DD

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.05.10. 14:45:48

@dömbi: nem tudlak megnyugtatni :DDD
@Mitzi von Küche: hát....öööö.....láttad, mit élesítettem be? :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.05.10. 16:35:48

@AnicasubRosa: Úgy emlékszem, azt kedveli... Egyébként csak a saját nevemben nyilatkoztam (de a kacsa akkor is elöl van a kedvencek sorában, persze a halak után).

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.05.17. 11:25:44

Ma is ez lesz, de libamellből. Mellé fehér spárga sajtmártással.

EZAZ! 2015.05.18. 16:07:52

Pár alkalommal sütöttem kacsát, mindannyiszor kiszáradt, el is ment a kedvem tőle.