recept-sztorik

Lepcsánkparty

Őszibarackos crumble, azaz morzsasüti

Mitzi von Küche

2015. augusztus 31. - Mitzi von Küche

A britek egyik kedvenc desszertje, a crumble, azaz morzsasüti borzasztó egyszerűen elkészíthető desszert, ínycsiklandó végeredménnyel. A gyümölcsön (és szinte bármilyen gyümölcsön) kívül csak pár dolog szükséges hozzá és a legkezdőbb háziasszony/ember is biztos sikert ér el vele.

image_317.jpg

Ha van otthon például néhány őszibarackunk és esetleg kemény, nem akar megpuhulni, a legjobb felhasználási módja a crumble.

img_6947.JPG

4 dkg lisztet összekeverünk 4 dkg zabpehellyel és 5 dkg barnacukorral. Belemorzsolunk 5 dkg hideg vajat, amíg morzsás állagot kapunk.

img_6948.JPG

Kisebb formákat (8 darab ramequin-formát használtam, 9,5 cm átmérővel) kikenünk vajjal. Az őszibarackokat meghámozzuk.

image_314.jpg

A kockára vágott barackokat megszórjuk barnacukorral és a formákba kanalazzuk.

image_315.jpg

A tetejére kerül a szétmorzsolt tészta, még egy kis darabka vaj és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre.

image_316.jpg

Az eredmény: ropogós morzsás tészta alatt illatozó karamelles barack - egyszerűen csodás. Melegen, langyosan és hidegen is finom.

img_6954.JPG

A nyári melegben egy-két gombóc fagyi a tetejére és a vendégeinket elkápráztathatjuk ezekkel a guszta sütitálacskákkal, nem is fogják sejteni, milyen egyszerű elkészíteni... 

img_6957.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr827727482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EZAZ! 2015.08.31. 13:21:36

Addig nem vagyok hajlandó kommentelni a további bejegyzéseket, amíg főszerk. asszony nem erősíti meg, hogy összejött egy király kobrával rendelkező gazdasági bevándorlóval, és ez felemészti minden erejét.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.08.31. 14:03:36

@EZAZ!: Ha a kiváltó ok nem is hajszálpontosan ez, de való igaz, hogy napról napra kevesebb az időm, bár gourmet családom egyre követelődzik...

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.08.31. 14:52:15

@EZAZ!: az azért kicsit fáj, hogy még egy nyomorult olajsejket sem előlegeztél meg nekem magadban! :P :DDDD

@Mitzi von Küche: hát ki viseli ott a kalapot, Micike? :D Ha nem te, akkor sürgősen pótolni kell, ha már táska és cipő, akkor kalap is ;) :))
Már annyi zabpelyhes répás kekszet sütöttem, de még mindig van egy vagonnal, pont a múltkor nézegettem, mit csináljak vele. Most már tudom. :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.08.31. 15:35:59

@AnicasubRosa: Nekem pedig ez az első crumble-m, de mind a hét tálka pillanatok alatt kiürült (akármilyen egyszerűnek tűnik is a recept, annyira nagyszerű).

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2015.09.01. 14:52:17

@Mitzi von Küche:
Valljuk be Mitz, eleg kicsi a talkak merete, meg jo, hogy pillanatok alatt kiurultek... :)))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.09.01. 17:59:20

@dömbi: 9,5 cm-es átmérőjűek a ramequin-tálkák, nem olyan kicsikék...