recept-sztorik

Lepcsánkparty

Alma bundában

Mitzi von Küche

2016. január 25. - Mitzi von Küche

A bundás  alma a könnyű, gyors és finom desszert prototípusa. Eddig azt hittem, mindenki ismeri régi kedvencünket és csak most szembesültem vele, hogy mégsem - akkor viszont itt a helye a receptjének. 

alma_1.jpg

Savanykás almát érdemes választani a tökéletes ízhatáshoz. Először kikeverjük a "bundát": 2 tojás, fél deci tej és annyi liszt, hogy a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb legyen, továbbá egy csipet só és egy kávéskanál cukor.

alma_2.jpg

Az almákat meghámozzuk, csumáját eltávolítjuk és kb.1 cm vastag karikára vágjuk. Érdemes gyorsan dolgozni, hogy ne barnuljon meg. Bemártjuk a masszába, majd közepesen forró olajban kisütjük. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg, inkább csökkentsük a hőt a tűzhelyen, így fog az alma is átpárolódni. Papírtörlőre szedjük.

alma_3.jpg

Tálalás fahéjas porcukorral. Frissen a legfinomabb, de melegíthető. Egy kanálka kék áfonyadzsem is járt mellé - szereti kicsi és nagy is. 

alma_4.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr758277238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2016.01.25. 09:41:25

finom!
nálunk mindig megjegyzik: finomabb, mint a gyapot csokoládé batyuban (J.Heller után...)

Benikuty 2016.01.25. 17:22:33

@Mitzi von Küche: aztán jóllakottan hátradőlünk: Valami történt :D

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2016.01.25. 19:33:15

Ennyi, nem kell túlspirázni.:) Holnap veszek almát. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.01.26. 21:26:43

Mifelén alma slafrokban volt a neve, vagy néha alma pongyolában - attól függ, fordított-e a szakács.
Jó étel, csak ritka már a savanyú alma. Rétesalmából volt az igazi, de akkor még volt rétesalma is ...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2016.01.28. 18:03:14

@Andrass9: Télen bundát kell hordani, majd nyáron lehet pongyolábban is öltözködni :)

EZAZ! 2016.01.28. 18:31:18

Pikk-pakk készen lett. Remek édesség.