recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Gomba, sajt és csirke találkozása a sütőben

Mitzi von Küche

2017. szeptember 25. - Mitzi von Küche

A rakott egytálételek igen hálásak a háziasszony számára: mindent bele a jénai tálba és mehet be a sütőbe, aztán már csak készen ki kell venni. A különböző alapanyagok egymásra hatása, együtt való sütése magasabb ízharmóniát hoz létre. Ennek példája ez a gombás-sajtos-paradicsomos csirkemell.

Itt láthatók az alapanyagok (három fő részére): másfél csirkemell, 25 dkg csiperkegomba, egy fej hagyma, pár gerezd fokhagyma, aromásabb keménysajt - ez francia Tomme de Montagne volt és parmezánsajt.

gomb-saj_csi1.jpg

 A megmosott, vastagabb szeletekre vágott csirkemellet besóztam, fűszereztem, liszttel megszórtam és egy ágacska rozmaring kíséretében olajon rövid ideig átpirítottam.

gomb-saj_csi2_1.jpg

 A nagyobb darabokra vágott gombát olaj és vaj keverékében megdinsztelt hagymán pirítottam néhány percig, só, bors, pici kakukkfű és két gerezd zúzott fokhagyma hozzáadásával. Közben a hússzeleteket leraktam egy tálban, mindegyik kapott egy karika paradicsomot is.

gomb-saj_csi3_1.jpg

A megpirított  gombát ráhalmoztam a paradicsomos hússzeletekre, ráöntöttem a sütőzsiradékot,

gomb-saj_csi4_1.jpg
végül az időközben megreszelt sajt - parmezánsajt keverék került a tetejére. Egy-két vajdarabkát még becsúsztattam oldalra.

gomb-saj_csi5_1.jpg

  180 fokra előmelegített sütőben 30 - 35 perc kellett neki, hogy szépen megpiruljon és jól összeérjenek az ízek. Jól sikerülhetett a gomba, sajt és csirke találkozása, mert finom illatok szállongtak. 

gomb-saj_csi6.jpg

 Párolt rizset készítettem hozzá. Finom és nem nehéz étel.

gomc-saj_csi7.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr4112890392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2017.09.25. 13:17:55

Szegény csirkemellet sokan íztelennek és száraznak tartják. Biztos vagyok benne, hogy így elkészítve egyik sem igaz rá. Én is szeretem az ilyen több "alkatrészes" ételeket, ezt a verziót már csak azért is,mert minden hozzávalóját kedvelem. Nálam padlizsán és gomba lesz (tegnapi maradék gyros tál és mai ebéd - szárazbableves, sült oldalas - már megvolt) vacsi. A többin még gondolkodtam, de most ötletet adtál,Mitzike! :)

EZAZ! 2017.10.11. 13:14:32

Nagyon jól néz ki, bár a másfél(!) csirkemellnél mint hozzávaló, kicsit elgondolkodtam.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2017.10.11. 20:10:04

@EZAZ!: Szia, elvesztél, de megkerültél - jól van. (Talán helyesebb lett volna azt írni: szűk egy kiló...)
süti beállítások módosítása