recept-sztorik

Lepcsánkparty

Almás csirkecomb

Mitzi von Küche

2018. január 29. - Mitzi von Küche

Amikor az ebédet tervezgettem, egyszercsak a homlokomra csaptam: Kolumbusz tojása!... Azaz, inkább Kolumbusz almás csirkéjének lehetne nevezni, mivel annyira egyszerű és magától értetődő. Ha van otthon néhány csirkecombunk, meg pár másodlagos frissességű almánk, már meg is van az alapja egy igazán finom, egyszerűen elkészíthető, mégsem hétköznapi ebédnek.

Kell hozzá néhány felezett csirkecomb: az én csomagomban csak egy felsőcomb, viszont hét darab alsócomb volt. Kell még két-három alma - ha lehet, inkább savanykás fajta. A megmosott csirkecombokat besóztam, borsoztam, provanszi fűszerkeverékkel megszórtam és olivaolajjal megkenegettem. 


alm_cs1.jpg

A tűzálló tálba is öntöttem egy kevés olivaolajat, beleraktam a combokat. A combok közé dugdostam a felcikkezett hámozott almát. Egy pohárkányi édes bort is érdemes aláönteni ízesítésül, nekem egy kis tokaji szamorodnim volt. Megszórtam rozmaringlevélkékkel és még egy adag olivaolajjal meglocsoltam a tálat. 

alm_cs2.jpg

A sütőt időzítettem egy óra tíz perc hosszúságú sütésre (hideg sütővel indít az időzítés!) és 180 fokra légkeveréssel. Belehelyeztem az alufóliával befedett tálat és ettől kezdve nem volt dolgom az ebéddel, csak annyi, hogy egy kis krumplit feltettem főzni krumplipürének, majd háromnegyed óra múlva levettem a fóliát a tálról és meglocsolgattam a levével.

Kép a sütőből, amikor elkészült a tepsis almás csirke.

alm_cs3.jpg

 Asztalon az almától és tokajitól illatozó csirke és a vajas krumplipüré.

alm_cs4.jpg

 Egyszerű és finom.

alm_cs5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr9613587967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.01.29. 19:34:13

Becsületesen megcsinált eledel, egy combot elfogadnék!
Nincs légkeveréses sütőm, így megkérdem, hogy minek kavarni a levegőt, ha amúgy becsomagolod az ételt alufóliába? Nem kekeckedés, tényleg nem értem.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.01.29. 19:48:05

@Andrass9: Mindent így sütök, szép egyenletes lesz. Hanem, ismered-e az Air Fryer-t? Most szereztem be egyet, próbálgatom. A sült krumplim azóta verhetetlen! AZ USA-ban jött divatba, már jelentős recept-irodalma van.

Benikuty 2018.01.30. 13:00:32

@Mitzi von Küche: Én nem olyan rég tudom a szerelőtől: a légkeveréses üzemmódnál bekapcsol egy harmadik fűtőszál a kettő mellé. Így talán az értetlenkedők is felfogják, ez a plusz fűtés, és a levegő cirkulálása sokkal egyenletesebb sütést tesz lehetővé.
Gratulálok az új készülékhez! Tudod még hová tenni? (persze ez konyhaméret függvénye- én nagyon szeretnék egy "lakókonyhát")

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.01.30. 18:26:17

@Benikuty: Kezdenek nehézségeim lenni hely tekintetében, pedig anno az egyik legnagyobb helyiségnek terveztük a konyhát (de akkor még nem volt a főzés a hobbim...).