recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lecsós kacsamáj

Mitzi von Küche

2018. február 26. - Mitzi von Küche

 Ha az ember véletlenül lát az üzletben szép világos pecsenyekacsamájat, rögtön eszébe jut, hogy mondjuk lecsós kacsamájat lehetne készíteni belőle. Februárban viszont nem túl jó ehhez a zöldségválaszték, de csodás módon ritka szép spanyol húsos paradicsomot és aranyos minipaprikákat kaptam, így minden adott volt egy klasszikus magyaros lecsós kacsamájhoz.

lecs_kacs1.jpg

Indítás felkockázott sós szalonnával,  

lecs_kacs2.jpg

 erre jött a hagyma kis kockákban, majd a vékony csíkokra szeletelt paprika. Ízesítettem két gerezd fokhagymával és pirospaprikával. Néhány percig lefedve pároltam.

lecs_kacs3.jpg

 Következhetett a cikkekre vágott paradicsom. Ismét pároltam együtt pár percig, besózva és borsozva, amíg egy kis levet eresztett.

lecs_kacs4.jpg

 Majd jöhetett végül a főszereplő, a pecsenyekacsamáj, szép nagy darabokban. Ismét párolás következett, már csak óvatosan rázogatva, nem keverve, nehogy összetörjön a finom máj. Pár perc alatt el is készült.

lecs_kacs5.jpg

 Jól esik a hűvös téli estén a melengető finomság, tört krumplival tálalva.

lecs_kacs6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr513672090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2018.02.27. 14:41:38

Lecsót, télen?? Mi ez, valami újgazdagoknak szóló blog???

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.02.27. 15:13:50

@GGy: Íme, lehetséges. Az első képen látható zöldségkompozíció nem volt több 400-500 Ft-nál.

Venesz 2018.02.27. 20:51:32

@GGy: Én a lecsót nyáron sem szeretem. Érdemes elgondolkodni, hogy mióta lehetséges hazánkban paprikához és paradicsomhoz jutni (Amerika felfedezése után), tehát a lecsó nem egy történelmi étel. A tarhonya az igen, azt már a honfoglaló magyarok is készítették.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.02.27. 20:58:47

@Venesz: Egyetértek, sőt -köztünk szólva- én sem, de a tarhonyát annál inkább. Tervezem is egyszer írni róla...

Venesz 2018.02.28. 20:00:30

@Mitzi von Küche: Az egy dolog, hogy a lecsó szagától (mert nekem az nem illat) is hányingerem van, attól még sokan szeretik és egyék is. Csak azt nem értem, hogy ha valaki magyarosat akar főzni, az miért abból áll sok esetben, hogy telinyomja lecsóval.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.03.02. 19:10:23

Hétfőtől a pecsenye kacsamáj akciós lesz L.-ben! Hajrá, kipróbálni a receptet!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.03. 14:06:13

@Mitzi von Küche: Köszi! Kár, hogy a CBACent Lidl-vé átalakítása kicsit lassan folyik ...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.03.03. 15:30:27

@Andrass9: Most nyílt egy üzletük pár saroknyira tőlünk, viszont semmit nem találok meg benne - mehetek a jól bejáratott messzebb lévőbe...