recept-sztorik

Lepcsánkparty

Egybensült fasírt párolt sárgarépával

Mitzi von Küche

2018. március 05. - Mitzi von Küche

 Néha hétköznapi, egyszerű ételeket is kell főzni, az egybensült fasírt kiváló példa erre. Gyorsan összeállítjuk, be a sütőbe és már csak ki kell várni, amíg megsül.

fas8.jpg

Lássuk, hogy készül nálunk. Először az alap: kockára vágott szalonna, rá egy felaprított hagyma, szalmasárgára pirítva.

fas1.jpg

 70 dkg darált lapockához adok két tejben áztatott, kifacsart zsemlét, egy tojást, egy evőkanál mustárt, két gerezd zúzott fokhagymát és a dinsztelt hagymát zsiradékjával együtt. Ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával és szárított zöldpetrezselyemmel. Jól összegyúrom.

fas2.jpg

Egy őzgerincformát zsiradékkal vékonyan kikenek, zsemlemorzsával vékonyan behintem és belekanalazom a fasírtmasszát. 

fas3.jpg

 A tetejét is megszórom zsemlemorzsával. Az időközben 180 fokra előmelegített sütőbe rakom a formát és az első félórában alufóliával lefedve sütöm, majd tovább fólia nélkül.

fas4.jpg

 Közben a megreszelt sárgarépát egy pici olajon pirítom - párolom kevés só és cukor hozzáadásával. A püréhez megfőzöm a kockára vágott krumplit. Áttöröm burgonyanyomóval, vajjal, tejjel jól összekeverem.

fas5.jpg

A fasírt szépen megsül egy óra alatt. 

fas6.jpg

 Egyszerű, még diétásnak is mondhatnánk, de mindenkinek jólesik és még hidegen is finom.

fas7.jpg

Hozzávalók 6 személyre:

70 dkg sertéslapocka megdarálva

2 zsemle

2 dl tej az áztatáshoz

1 tojás

1 evőkanál mustár

1 közepes hagyma

5 dkg sós szalonna

2 gerezd fokhagyma

só, bors, pirospaprika

zsemlemorzsa a szóráshoz

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr1013678636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.