recept-sztorik

Lepcsánkparty

Kacsacomb mangó - avokádó salátával

Mitzi von Küche

2018. április 17. - Mitzi von Küche

Vasárnapi ebédre kacsacombot terveztem két fős ebédre, de nem a megszokott módon, hanem isteni szikrával - ázsiai ízesítéssel és mangós avokádós salátával.

kacs_amn_avo7_1.jpg

 Tudjuk, hogy nálunk szinte lehetetlen kellő érettségű avokádót, pláne mangót beszerezni. Így csak lazán elővettem a mélyhűtött konyhakész avokádó- és mangókockákat (áldassék az importőr) meg a két hízott kacsacombot. 

kacs_man_avo1.jpg

 A kacsacombokat megsóztam, borsoztam, a szokásos öntöttvas edénybe tettem egy feldarabolt alma társaságában. Kínai ötfűszerkeverékkel megszórtam és egy kevés mézet is csepegtettem rá. Némi vizet aláöntöttem és 180 fokon (légkeveréssel) cirka másfél óráig sütöttem, az utolsó félórában a fedőt levéve.

kacs_man_av2.jpg

 A rizst mikrosütőben szoktam készíteni: 7-8 dkg rizs, só, annyi víz, hogy ellepje és egy kanál kacsazsír. Befedve 750 Watton 10 percig párolódik, utána állni hagyom, majd később átkeverem.

kacs_man_avo3.jpg

Az avokádó- és mangókockákat enyhén besózva olvadni hagytam, közben elkészítettem a saláta öntetét szezámmagolaj, méz, édes chiliszósz, gyömbér, citromlé és só összekeverésével. Kóstolgatni kell, hogy ízlésünk szerint sikerüljön: ne legyen sem túl édes, sem túl savanyú, sem túl csípős.

kacs_amn_avo4.jpg

 Az öntetet ráöntöttem a mangóra és az avokádóra (kevéske salátakeverék is került mellé), jól összekevertem és fóliával lefedve a hűtőbe tettem tálalásig.

kacs_man_avo5.jpg

Megsült a kacsacomb, a méztől megpirult. A rizsbe csipetnyi masala fűszerkeveréket is tettem, hogy színt adjak neki. A mangós - avokádós saláta egyszerűen isteni lett: frissességével teljesen feldobta a kacsát.

kacs_man_avo7.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr2913713778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.17. 21:33:29

Nagyon jól lehet érlelni a manggót tasakban alma társaságában. Én leárazva vettem egészen zöld mangókat, s otthon több napig üdültek alma mellett, időnként megtapogattam, és megnéztem nem romlik-e. Nagyon finom édes lett mind.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.04.18. 09:30:17

@látjátok feleim szümtükkel: Köszi, eddig csak banánnal és avokádóval probáltam ezt a természetes módszert.