recept-sztorik

Lepcsánkparty

Panírozott szardínia zöldséges kuszkusszal

Mitzi von Küche

2018. szeptember 18. - Mitzi von Küche

Meleg időben könnyű ételekre vágyunk, minél gyorsabb elkészítési móddal - az sem baj, ha egészséges. Ez a nem mindennapi kombináció hirtelen pattant ki a fejemből, amikor a gyönyörű adriai szardíniák mellé valami köreten gondolkodtam. Kuszkuszt elég ritkán szoktam készíteni, pedig nagyon finom és tényleg elég 5 perc az elkészítéséhez. Most viszont egy kis csavart akartam vinni bele. A pirított sárgarépa, petrezselyemgyökér  és a padlizsán édeskés és selymes ízét szerettem volna érezni a kuszkuszban.

3babbb10-2d4a-45eb-906e-31b3d4918897.jpeg

Egy-egy közepes méretű répát és petrezselyemgyökeret megtisztítottam, kockára vágtam és olajban megpirítottam. Hozzáadtam egy kisebb padlizsánt felkockázva, besóztam és együtt pirítottam, míg kellemes illatok kezdtek szállni a konyhában.

b2f0f54e-567e-46b2-8253-ec555058e12a.jpeg
 Felforraltam másfél liter vizet és a kuszkuszra öntöttem.

d6519360-a4e6-44da-9e85-a5c8fed59377.jpeg

Ízesítettem sóval, pirospaprikával és egy kis csipet sáfránnyal, majd lefedtem 5 percig. 

c77da418-3b56-4bec-87f0-83e11eedb33a.jpeg

Ezalatt a bepanírozott fej nélküli szardíniákat fritőzben megsütöttem.

872aa766-3148-4908-b18c-ad46765ca7e5.jpeg

Végül a kuszkuszhoz adtam a megpirított zöldségeket és a serpenyőben maradt kevés olajjal kissé átkevertem. Néhány csepp citromlé kellett még a végső ízhatáshoz.

a586a079-ed9d-4526-be13-bc8694f412ba.jpeg

Olyan mediterrán ebéd lett, hogy csuda!

3babbb10-2d4a-45eb-906e-31b3d4918897.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr6314209725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anicamárnemtrollkodik 2018.09.18. 12:43:58

Szeretem a kuszkuszt, a szűken vett családban egyedül. Én kicsit megfuttatom vajon és utána adom a forró vizet...na, nem a kopaszra! :D
Igazi nyári ebédet főztél, M.! :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.09.18. 17:00:30

@Anicamárnemtrollkodik: A kuszkuszt érdemes bevezetni az étrendünkbe a köretek változatosabbá tétele érdekében. Lehet variálni bőven az ízesítésén és tényleg pillanatok alatt kész van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.09.26. 15:27:27

@Mitzi von Küche: Sok kuszkuszt eszem! Idehaza tarhonyának hívják :)))) Tetszik a recept, mindig gondolkodtam, hogy lehet a szardíniát doboz nélkül fogyasztani ...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.09.26. 16:27:56

@Andrass9: Ez a szardínia nem az olajos fajta, hanem friss, az Adriáról származó (véletlenül akadtam rá a Sp-ban) - finomabb is...