recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Füstölt-főtt csülkös rétes

2019. március 19. - AnicasubRosa

Intro:

Ó, Istenem, ki mondta, hogy a szerelemnek fahéj, gyömbér és vaníliaíze van? Talán a (konyha-)lányregényekben igen. De van-e szebb annál, amikor egy Férfi azt mondja: füstölt-főtt csülök? Áhítattal, imádattal, szájbanösszefutónyállal. 

És ha már kimondta, füledbe is ültette a bogarat és az első jóképű füstöltcsülköt úgy vadászod le, mintha az életed múlna rajta. Lehet, múlik is, ki tudja. 

Megfőzöd (a csülköt, bár ezzel gyakran a hőn áhított áhítozót is), sütöd, úgy szereted közben a főzést, mint Picasso imádhatta az ecsetet. És várod a hatást, akarjon még többet. Csülköt is. 

.............................

 Egy pofás kis füstöltcsülköt hosszú áztatás után megfőztem (áldassék a neve annak, aki  a kuktát feltalálta!), majd jó bőven megtejfölözött réteslapra kockáztam és megsütöttem. 

csülök töltelék

csülkös rétes

Hercegnőburgonyával és fehérborban sült savanyúkáposztával tálaltam.

 

csülök kész

.............................

Ennyi. Semmi bűbáj, semmi varázslat.

Látszatra...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr3214665659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tangó Suszter 2019.07.01. 17:39:29

Pár hónap múlva eszembe fog jutni. Bár csak Dolgozó Nő krumplival. A káposzta nem biztos inkább erős kosszarv paprika.
süti beállítások módosítása