recept-sztorik

Lepcsánkparty

Tigrisrák tagliatellével

Mitzi von Küche

2019. november 19. - Mitzi von Küche

Olyan jó, hogy már nálunk is nagy választékban kaphatók a tengeri finomságok, sokféle különlegességet lehet és érdemes is kipróbálni. A rákok terén is válogathatunk: friss és fagyasztott, nyers és előfőzött, héjas és héjatlan - lehet választani.

tigr5.jpg

Egy-két jótanács: minél nagyobb a rák, annál finomabb. Nem érdemes a legapróbb koktélrákot venni, a 16/20-as méret megfelelő és meg is fizethető. A legjobb a friss, de azt kevés helyen árulják. Ha nem jutunk hozzá a szürke színű friss rákokhoz, válasszuk a fagyasztottat - de ne a rózsaszínű előfőzöttet, mert az eléggé íztelen, hanem a nyersen lefagyasztottat, az lesz a megfelelő. Érdemesebb a héj és fej nélküli rákokat venni /garnéla- vagy tigrisrák/. 

tigr1.jpg

A kiolvasztott tigrisrákok farkát lecsippentettem, egy tálba téve besóztam, citromlével megöntöztem, zöldfűszerkeveréket és két gerezd fokhagymát préseltem rá, végül olivaolajjal összekevertem és pácolódni hagytam 1-2 órát.

tigr2.jpg

Egy doboz /250 g/ friss tagliatellét - olasz szélesmetéltet - feltettem főzni sós vízben. Egy serpenyőbe öntöttem a rákok páclevét és fél hagymát dinszteltem benne. Rádobtam a tigrisrákokat, még egy gerezd fokhagymát és a rákokat 2-3 percig pirítottam egy-egy oldalukon - tovább nem szabad, mert összezsugorodik és kemény lesz!

tigr3.jpg

Ezután egy jó fél doboz zöldfűszeres vajkrémmel sűrítettem - ezt most próbáltam ki először és nagyon bevált, jobban, mint a tejszínes sűrítés. A közben megfőtt tésztát átraktam a serpenyőbe és összeforgattam a tigrisrákkal.

tigr6.jpg

Frissen kell tálalni, friss citrom kíséretében. Ezt a receptet sokszor kipróbáltam, jól bevált, ezért ajánlom a mediterrán tengeri ízek kedvelőinek, de az újdonságok iránt fogékonyaknak is. Két főre készítettem, jó bőven volt benne rák - nem úgy, mint az éttermekben, ahol vadászni kell a tészta között...

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr3115239342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.