recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Királyrákos, avokádós bavette

Mitzi von Küche

2021. április 28. - Mitzi von Küche

Az óriási olasz tésztaválasztékból származó bavette a linguinére hasonlít, lapos - vékony, az egészséges durumlisztből készülő tésztaféle. A királyrák és az avokádó önmagában is remek dolog, a bavette-vel, plusz az ízesítésre használt dolgokkal, mint például a fenyőmag és a frissen reszelt pecorino, igazán elsőrangú ételt tudunk létrehozni néhány perc alatt.

4599e1d6-074d-4078-a6c3-dcd7b1edb15c.jpeg

Először a fagyasztott, tisztított, nagyobb méretű nyers királyrákokat /frisset nálunk elég nehéz szerezni, de ez is megteszi/ besózom, rápréselek két gerezd fokhagymát, egy csipetnyi provanszi fűszerkeverékkel, chilipehellyel fűszerezem és meghintem friss citromlével, így áll egy óra hosszáig. Közben a fenyőmagot serpenyőben megpirítom.

29b2232e-b910-43aa-ad17-0111bd446f87.jpeg

Az avokádóval most könnyű dolgom van, mert kaptam tisztított, kockázott, fagyasztott formában. Az aprítógépbe tettem, hozzá egy löttyintés extra virgin olivaolaj, kevés só, két tekerésnyi chilipehely, citromlé, valamint a pirított fenyőmag és összepürésítettem.

878f1996-81e8-4200-838e-9669edeca0bc.jpeg

 

7645464f-878c-431c-92fa-385192582948.jpeg

A bavettet felteszem főzni lobogó sózott vízbe, kb.10 percre. Ennyi idő alatt bőven meg lehet sütni a bepácolt rákokat vaj és olivaolaj keverékében: 1-1 oldalnak mindössze két-három perc elegendő.

de59049d-a101-4cd2-9003-2c2c1dd4fc10.jpeg

A végére már csak az összekeverés marad, előbb az avokádókrémet keverem a frissen főtt tésztába,

6e34e511-adf3-4d24-a743-c1f0b06d6500.jpeg

majd óvatosan a rákokat. Meghintem még citromlével és szokásom szerint fűszerezés gyanánt egy kevéske pecorinot is reszelek rá - az olaszok persze tiltakoznának ez ellen - mert így szeretjük.

18073cd4-107f-4f87-87a6-7ca327fef4bc.jpeg

Végül még megszórom egy kis pirított fenyőmaggal a tészta tetejét. Még egy kis citromlé rá és már ehetjük is.

4599e1d6-074d-4078-a6c3-dcd7b1edb15c.jpeg

Igazi mediterrán étel, csupa öröm és csupa egészség. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr4516514426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JustNaomi 2021.04.29. 09:20:06

A recepttel kapcsolatban jelezném, hogy egyetlen hozzávalónál sincs mennyiség feltüntetve. Továbbá a bevezőben az olvasható, hogy pecorino sajt is kell hozzá, de az már nincs a leírásban, hogy ezt hogyan használjuk fel.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2021.04.29. 15:31:04

@JustNaomi: Mem mindig adok meg pontos mennyiségeket, főleg mert csak két főre készült. Mindenki ízlés szerint készítse!
20 dkg /egy csomag/ fagyasztott királyrák, 20 dkg avokádó, 1 marék bavette, 1 csomag fenyőmag /5 g/, 1 csipet só, 2 tekerés chilipehely, 2 gerezd fokhagyma, 5 ml citromlé, vaj és extra virgin olivaolaj ad libitum, 5 dkg pecorino (a végén ráreszelve - nem kötelező).
süti beállítások módosítása