recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Mediterrán trió: rák, tészta, saláta

Mitzi von Küche

2016. február 22. - Mitzi von Küche

Tél vége felé már igencsak elfog a vágy mediterrán ételeket enni, de messze még a vakáció... Lássuk akkor, hogy itthon az átlagos felhozatalból mit lehet kihozni. Nagyobb méretű rákokat (pl. tigrisrák vagy nagyobb garnéla) fagyasztva sok helyütt lehet kapni - persze, nem az…

Tovább

Sertéskaraj öntöttvas edényben sütve, párolt lilakáposztával

Mitzi von Küche

Klasszikus kombináció, biztos siker. De karajt sütni nem is olyan egyszerű dolog, mivel hajlamos a kiszáradásra, érdemes óvatosnak lenni egészben sütéskor is.  Kedvenc öntöttvas edényemmel még nem ért csalódás, most is hozzá folyamodtam a jó egykilós kicsontozott rövidkaraj…

Tovább

Zamatos és puha szuvidolt báránycomb

Mitzi von Küche

Nagyon szeretem a bárányhúst, de eddig csak étteremben ettem és ritkán találtam olyannak, ahogyan elképzeltem. A sous vide technikával mi, háziasszonyok és -emberek is kitűnő minőségű húsételt állíthatunk elő otthon, könnyedén. Mi kell a szuvidoláshoz? Egy vákuumfóliázó, meg egy edény, amiben a víz…

Tovább

Pisztráng-variáció spenóttal, vargányával

Mitzi von Küche

Három a pisztráng - komplett tálat szerettem volna, ne kelljen külön készíteni a köretet, a fél vasárnap délelőttöt a konyhában töltve, de az íze se legyen szokványos. Az eredmény itt látható.  A pisztrángokat megtisztítottam, megmostam, besózva és citromlével hintve egy órát állni hagytam. A…

Tovább

Alma bundában

Mitzi von Küche

A bundás  alma a könnyű, gyors és finom desszert prototípusa. Eddig azt hittem, mindenki ismeri régi kedvencünket és csak most szembesültem vele, hogy mégsem - akkor viszont itt a helye a receptjének.  Savanykás almát érdemes választani a tökéletes ízhatáshoz. Először kikeverjük a "bundát": 2…

Tovább

Argentin steak? Jöhet!

Mitzi von Küche

Ó, milyen gyönyörűségeket találtam a minap egy szupermarket hentesosztályán: argentin steak... Egyenként csomagolt  20 dekás szeletek érlelt marhafartőből. Nem olcsó, de néha elcsábulhat az ember, főleg, ha imádja a marhasteaket, mint én. Eszembe jutott Argentina, ahol…

Tovább

A szuvidolás iskolája: szűzpecsenye 'sous vide'

Mitzi von Küche

A sertés szűzpecsenyéje az egyik legfinomabb húsféle, de a sütése nem egyszerű, könnyen kiszáradhat. A sous vide technológia kitűnő lehetőség, hogy mindig tökéletes szűzpecsenyét kapjunk. A sertésszűz-derekakat (azaz a középső, vastagabb részt) néhány óra hosszat beáztattam. Az eddig…

Tovább

Egészben sült cékla

Mitzi von Küche

Emlékszem, hogy egészben sült céklát ettem már egyszer egy mesterszakács által kreált ételben, most azonban hiába keresgéltem ugyanazt a receptet - újra kellett alkotnom. Kisebb méretű, kb. tojás nagyságú gömbölyű céklákat vettem. Alaposan megsikálva és parányit…

Tovább

Amaretto-kekszes narancstorta

Mitzi von Küche

Legifjabb, aranyhajú családtagunknak akartam kedveskedni ezzel a tortával, akinek kedvence a keksz - ez volt az egyik első szava is... De kekszből önmagában nemigen lehet szabályos tortát csinálni, ezért narancsos mascarpone krémmel kombináltam.  A piskótaalaphoz géppel felvertem…

Tovább

Kacsamáj szuvidolva - kezdődik a sous vide kaland!

Mitzi von Küche

Én már megkaptam a karácsonyi ajándékomat - mégpedig azért, hogy az ünnepre már tudjak készíteni sokféle finomságot. A karácsonyi ajándékom egy szuvidáló készülék és a hozzátartozó vákuumos fóliázógép. Mivel is lehetne egy gépet kipróbálni, mint egy gyönyörű, 62 dekás hízott kacsamájjal - dobjunk…

Tovább
süti beállítások módosítása