recept-sztorik

Lepcsánkparty

Utolsó kommentek:

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.01.16. 20:40:52

@altimus: Már nem emlékszem az étterem nevére, de a hotel recepcióján rémüldöztek, mikor visszaértünk, hogy mertünk a környékre menni, pedig nem El Boca volt... Helyes kisvendéglő volt, cirka 8 dollár volt egy kilós szték. Csak helyi vendégek voltak, némelyikük kolbászt evett a szték mellé - ha nem láttam volna, sosem hittem volna :)

Bejegyzés: Borjú bélszín

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.01.16. 20:37:31

@paraszt: Bizony. Azóta is azokat az ízeket keresem mindig - de már látom, soha nem fogom még egyszer érezni...
/Kivettem a felesleget :)/

Bejegyzés: Borjú bélszín

altimus 2019.01.16. 20:29:01

@Mitzi von Küche: sok helyen adjak a fo husetelt koret nelkul. mondjuk az argentinok nagyon ertenek a husokhoz, a suteshez es meses a marhahus arrafele. en is jartam ba-ben es majd ket hetig minden nap ugyanabban a parrilla-ban vacsoraztam. a malbec se utolso hozza.

Bejegyzés: Borjú bélszín

paraszt 2019.01.16. 20:28:43

@Mitzi von Küche: AZT a húst ezzel nem szabad összekeverni...

Bejegyzés: Borjú bélszín

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.01.16. 20:14:26

@Kedélyes Paraszt: @altimus: Egyszer elvetett jó sorsom Buenos Airesbe. 80 dekás, 1 kilós sztékeket hoztak ki - magában, minden nélkül! Úgy is meg lehetett enni - aki bírta...

Bejegyzés: Borjú bélszín

altimus 2019.01.16. 20:07:44

@Kedélyes Paraszt: a sultkrumpli tokeletesen rendben van, en peldaul utalom a folias krumplit, steak burgonyat ... de persze egy sima salata is jo a hushoz.

Bejegyzés: Borjú bélszín

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.01.16. 19:46:02

@Kedélyes Paraszt: Túlsütésről szó sincs, a képeket nagyítva ez világosan látszik. A sült krumplit meg örülök, hogy össze tudtam dobni, olyan vacakul voltam...

Bejegyzés: Borjú bélszín

Kedélyes Paraszt 2019.01.16. 19:42:02

Vétek egy ilyen húshoz sültkrumplit adni. A legjobb, de időigényes: héjas, nagy máretű krumplit félig megfőzöd. Fóliába csomagolod, sütőben megsütöd. Ha kész, félig lebontod a fóliát, keresztben bevágod a hosszabbik felén és fokhagymás, tejfölös, esetleg sajtos öntetet öntesz bele. Sokkal harmonikusabb a húshoz. Szerintem kissét túlsütötted a képek alapján, de ezen nem vitatkozunk.

Bejegyzés: Borjú bélszín

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.01.04. 14:22:31

@Andrass9: Dehogynem. Régebben meg egy az egyben az első bekezdést írták le.

Bejegyzés: Bőrös sertéskaraj

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.01.04. 12:39:23

@Mitzi von Küche: Te nem használod a blogeditor által felajánlott "ajánló"-t? Merthogy azt szó szerinte veszik át.

Bejegyzés: Bőrös sertéskaraj

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.01.04. 00:50:03

@Mitzi von Küche:

De legalább nem látszik annyira, mint a mák, ami nem kis előny, ha nincs módod utána rögtön fogat mosni. :D Közelről persze szinte mindegy.

Én időnként szoktam venni szezámmagot kimondottan csak azért, hogy itthon elropogtassam. Mondjuk itthon rögtön lehet fogat mosni.

Bejegyzés: Klasszikus rakott karfiol

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.01.03. 18:36:33

@Andrass9: 180 fok, mint általában. De még mindig a boros-bőrös címtévesztésen mulatok...

Bejegyzés: Bőrös sertéskaraj

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.01.03. 18:30:36

Én úgy tapasztaltam, hogy egy igazán élesre fent késsel mindig szebben vágható a hús, mint az elektromos fűrésszel :) Persze ehhez tudni kell kést fenni ...
Apropó, a hőfokot eltitkoltad, pedig az kritikus!

Bejegyzés: Bőrös sertéskaraj

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.01.03. 09:27:50

Az Index2 címlapon apró változtatással jelent meg a poszt: bőrös helyett boros... :))
No, az sem rossz...

Bejegyzés: Bőrös sertéskaraj

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.01.01. 20:58:28

@Andrass9: Köszönjük! Boldog új évet kívánok!

Bejegyzés: Mangós tigrisrák

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.01.01. 20:52:18

Boldog Új Évet mindannyiótoknak!

Bejegyzés: Mangós tigrisrák

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.12.28. 18:22:43

@PO: @Kovacs Nocraft Jozsefne: A szezámmag belemegy a fogak közé, rosszabb, mint a mák - sajnos...

Bejegyzés: Klasszikus rakott karfiol

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.12.28. 17:36:31

@PO:

"pirított szezámmag"

Jó ötlet, legközelebb kipróbálom!

Bejegyzés: Klasszikus rakott karfiol

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2018.12.27. 12:26:17

Én eddig blansíroztam, utána villával szétnyomkodtam. A párolt karfiolnál bevált olaj+balzsamecet+szezámmag ment rá, de ezt is remek lehet. Kipróbálom! :)

Bejegyzés: Unod a rizst? Itt a karfiolrizs!