Ha van jónéhány ajándékba kapott körténk és van két kacsamellünk, ez a legjobb dolog, amit tehetünk. Öntöttvas sütőedénybe velük: a húsokat besózni, borsozni, apróra vágott bazsalikommal és petrezselyemzölddel meghinteni - és még belerakni két szép nagy csirkecombot is, mert közben kiderül, hogy többen lesznek ebédre, mint terveztük...
Hámozott, szeletelt körtedarabokkal körberakjuk és némi vízzel felengedve lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Egy óra múlva levesszük a fedőt, és finoman meggrillezük a tetejét.
Közben elkészítjük a krumlipürét, bekeverjük a salátát és már tálalhatunk is.
A körte kimarad a tálalásból, mert eléggé zsíros lesz - viszont az íze érezhető a kacsamellben és a csirkecombban, amelyek omlósak és zamatosak lesznek. Ez a sütési mód garantálja, hogy a hús nem szárad ki, bátran próbáljátok ki!