A savanyúkáposztával együtt párolt rizses húsgombóccal finom, a töltött káposztához hasonló ízhatást el tudunk érni könnyen-gyorsan.
Itt láthatók a hozzávalók: fél kiló darált sertéslapocka egy marék rizzsel összegyúrva, 40 dkg savanyúkáposzta, szalonna, hagyma, fokhagyma, só, bors, pirospaprika és őrölt kömény /négy főre számolva/.
Hagymás pörköltalapot készítünk csemege pirospaprikával, hozzáadjuk a megmosott, kicsavart, kissé felaprított savanyúkáposztát, majd jól összekeverjük, kicsit megpirítjuk.
A sóval, borssal ízesített, rizzsel összegyúrt húsgolyókat a káposzta tetejére rakjuk. Tojás nem került a húsgombócokba /a töltött káposzta töltelékébe sem szoktunk tenni/.
Még egy réteg savanyúkáposzta a tetejére és egy kis őrölt kömény - amit minden káposztás ételhez adunk /a gyomrunk hálás lesz érte/. Van, amikor még egy csipet füstölt paprikával turbózom fel.
Felengedjük egy kis vízzel és az elektromos kuktában 25 perces programon megfőzzük.
Nagyon finom és puha lett minden, fantasztikus, hogy a kuktában rövid idő alatt jól összeértek az ízek.
Tálaláskor egy-két kanál jó tejföllel ki lehet egészíteni a káposztás húsgombócot. Mi egy kis főtt kockakrumplival szoktuk enni. Biztos, hogy mindenkinek ízleni fog.