recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Áldott karácsony!

2023. december 25. - AnicasubRosa

A karácsony nem kellemes. A langyos lábmosóvíz, az igen. A karácsony lehet boldog, ha a családból, szeretteink közül mindenki együtt van. A miénk az idén nem boldog. De áldott, hiszen személyes veszteségünk ellenére a karácsony lényege, Jézus születése áldottá teszi. 

Évek óta elhagytam sok olyan dolgot a karácsonyi előkészületek közül, amelyek a hozott minták alapján működtek és csak elvették tőlem - és így a közvetlen családtagjaimtól is - a készülődés, várakozás tisztaságát. Ami maradt: egy kellemes karácsonyi séta az ünnepi istentiszteletet követően, a család melegének érzése, pogácsaillat (tényleg: az idén a másik otthonomban maradt a pogácsaszaggató, így szívalakú pogácsáim sültek), mély és vidám beszélgetések, jóízű röhögések, a "Ki kér kávét?" mondat után magasbalendülő kezek, az ajándékkönyvek azonnal olvasni kezdése, bekuckózás, szeretet. Sztorimesélés, könnyek közötti mosoly.

Család. Ennyi kell, nem tizenkét fogás. 

Áldott, boldog karácsonyt kívánunk a blog olvasóinak!

Mitzi és Anica

pogi.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr4118288225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2023.12.25. 16:57:06

Áldott karácsonyt, Anica és kedves olvasóinknak is!

Tangó Suszter 2024.01.20. 15:51:02

@Mitzi von Küche: Viszont és Boldog Új Évet kívánok! ?

Tangó Suszter 2024.02.11. 18:03:03

Pogi szaggató helyett nem kóser az üvegpohár?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2024.02.11. 19:15:44

@Tangó Suszter: Ó, dehogynem! Én is használom, ha úgy adódik és pont az a méret kell. Sőt, tésztát is nyújtottam már alufólia papírhengerével.

Tangó Suszter 2024.02.18. 20:43:59

@Mitzi von Küche: :-) Kreativitás mindenek felett. (Pont mint az Egy Gyűrű.) :-)

Anicamárnemtrollkodik 2024.03.19. 15:49:03

@Tangó Suszter: Nyilván, ha nincs más, gondolom, szőkeségem ellenére is eljutottam volna az üvegpoharas megoldásig, de nem kellett. :)
@Mitzi von Küche: Mivel két település - és így két háztartás - között ingázom, állandóan keresek valamit, ami persze mindig amott van (húsklopfoló, pogácsaszaggatók stb.) A legnagyobb gáz az, hogy megveszem az egyik helyen, ami a másikon nincs....és ott is felejtem :D
süti beállítások módosítása