Lassan vége az idei spárgaszezonnak, ki kell használni az utolsó lehetőséget. Ez a rakott összeállítás nagyon népszerű nálunk, igazán könnyű az elkészítése: reggel összerakom, időzítővel megsüti a sütő - be sem kell menni a meleg konyhába.
Két fél csirkemellfilét felvágtam nem túl vékony szeletekre, sózva, borsozva és gyros-fűszerkeverékkel ízesítve elősütöttem egy kevés olajon.
A zöldspárga végét letördeltem /ott pattan el, ahol a fásabb rész kezdődik/, az újkrumplit meghámoztam.
Egy nagy doboz kaukázusi kefírt és egy kis doboz tejfölt összekevertem, egy tojást adtam hozzá, két gerezd fokhagymát nyomtam bele és belereszeltem egy kis parmezánt is. Ezzel minden előkészület megtörtént.
Egy megfelelő méretű jénai tálba öntöttem a csirkemell sütése után maradt olajat, erre kerültek a hússzeletek.
Ráborítottam a felkarikázott újkrumplit, kicsit besóztam, majd a kb. két centisra vágott zöldspárga-szárak következtek. A legfinomabb spárgafejeket igyekeztem egyenletesen szétoszlatni, hadd jusson a legfinomabb falatokból mindenkinek.
Végül ráöntöttem a kefír-tejföl keveréket és a sütőbe raktam a tálat, alufóliával lefedve.
A sütőt időzítettem 75 perc sütésre és 180 fokra. Dél körül isteni illatok jelezték, hogy elkészült a rakott finomság.
Kevés munkával finom és laktató rakott egytálétel készült. Remek dolog, hogy az összekészítés után nyugodtan magára hagyhatjuk a sütőben a tálat, nem kell a meleg konyhában szobrozni a készülő ebéd mellett.