A borjúpörkölt, galuska és kovászos uborka szentháromsága igazi magyaros étel:
Most az intelligens kuktám segítségét vettem igénybe az elkészítéshez. Felkockázott erdélyi szalonnát pirítottam, a zsírján a kockára vágott borjúcombot jól körbepirítottam. /Két főre készült, ezért a kis mennyiség, de a kuktának nem akadály./
Amikor megpirult a hús, kiszedtem, a visszamaradt zsiradékban egy fej apróra vágott hagymát dinszteltem, egy kávéskanál kiváló pirospaprikát is feloldottam benne, majd visszakerült a hús, amire két gerezd fokhagymát is nyomtam. Ezután következett az ízesítés sóval és borssal. Egy darabolt kisebb paradicsom is bekerült a kukta belső edényébe, az ízek gazdagítása miatt. Ezután egy pici liszttel megszórtam a hús tetejét és lezártam a kuktát a fedelével. A 30 perces Stew programot választottam és magára hagytam. Felügyelet nélkül, biztonságosan elkészül az étel, ha végez az okoskukta, csipog és leállítja magát /vagy melegítésre is álllítható/. Remek dolog ez a nyári melegek idején.
Közben gyorsan összekevertem egy kis galuskatésztát két nagy tojás, pici víz, két csipet só és annyi liszt segytségével, hogy közepesen sűrű galuskatésztát kapjunk.
Forró sós vízben pár perc alatt meg is főtt a galuska.
Elkészült a borjúpörkölt, így festett, amikor a fedőt levettem, miután a fedél magától csendesen leeresztette a gőzt - hozzá se kellett nyúlni a szelephez.
Egész jól mutatott.
Hát még milyen finom volt a jól behűtött kovászos uborkával!