Finom csokis brownie-recept Ausztráliából: összesen egy edény használatával - ritkaság a sütemények készítésekor... A receptet kissé módosítottam, kevesebb cukrot, de több kakaóport adok hozzá.
Lássuk, hogy készül:
15 dkg vajat felmelegítek egy edényben. Hozzáadok 1 és 1/4 csésze cukrot, 3/4 csésze jó minőségű sötét kakaóport, egy teáskanál vaniliakivonatot, egy jó csipet sót, és összekevergetve kis ideig melegítem. Utána hűlni hagyom - miközben a sütőt előmelegítem 170 fokra.
Két tojást keverek a majdnem kihűlt masszába, ezt követi egy csésze finomliszt, egy teáskanál sütőpor és végül 3/4 csésze étcsokoládé pasztilla (helyette lehet kis darabokra tördelt étcsokit is használni).
Jól elkeverem a masszát. Kivajazok és kilisztezek egy kb. 18 x 28 cm-es tepsit vagy kerámia sütőtálat és belekanalazom.
25 percig sütöm. Amikor kiveszem, a külseje ropogós, de még elég folyós a közepe, később szilárdul.
Tálaláskor temészetesen fagylaltot teszünk mellé,
de egy kis savanykás íz is nagyon jó kontrasztot ad, például maracuja vagy akár sárgabaracklekvár.
Mikróban fél percig (nem tovább!) melegítve újra puha lesz.
A brownie hozzávalói:
15 dkg vaj, 1 és 1/4 csésze kristálycukor, 3/4 csésze holland kakaópor,1 csipet só, 1 teáskanál vaniliakivonat (lehet vaniliás cukorral is helyettesíteni), 2 egész tojás, 1 csésze finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 3/4 csésze étcsoki pasztilla (vagy kis darabokra tördelt étcsokoládé).