recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Brutál brownie

Mitzi von Küche

2017. április 10. - Mitzi von Küche

Finom csokis brownie-recept Ausztráliából: összesen egy edény használatával - ritkaság a sütemények készítésekor... A receptet kissé módosítottam, kevesebb cukrot, de több kakaóport adok hozzá.

Lássuk, hogy készül:

15 dkg vajat felmelegítek egy edényben. Hozzáadok 1 és 1/4 csésze cukrot, 3/4 csésze jó minőségű sötét kakaóport, egy teáskanál vaniliakivonatot, egy jó csipet sót, és összekevergetve kis ideig melegítem. Utána hűlni hagyom - miközben a sütőt előmelegítem 170 fokra.

br2.jpg

Két tojást keverek a majdnem kihűlt masszába, ezt követi egy csésze finomliszt, egy teáskanál sütőpor és végül 3/4 csésze étcsokoládé pasztilla (helyette lehet kis darabokra tördelt étcsokit is használni).

img_0178.JPG

 

br4.JPG

Jól elkeverem a masszát. Kivajazok és kilisztezek egy kb. 18 x 28 cm-es tepsit vagy kerámia sütőtálat és belekanalazom.

br5.JPG

25 percig sütöm. Amikor kiveszem, a külseje ropogós, de még elég folyós a közepe, később szilárdul.

br6.jpg

Tálaláskor temészetesen fagylaltot teszünk mellé,

img_0182.JPG

de egy kis savanykás íz is nagyon jó kontrasztot ad, például maracuja vagy akár sárgabaracklekvár. 

Mikróban fél percig (nem tovább!) melegítve újra puha lesz.

br8.JPG

A brownie hozzávalói:

15 dkg vaj, 1 és 1/4 csésze kristálycukor, 3/4 csésze holland kakaópor,1 csipet só, 1 teáskanál vaniliakivonat (lehet vaniliás cukorral is helyettesíteni), 2 egész tojás, 1 csésze finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 3/4 csésze étcsoki pasztilla (vagy kis darabokra tördelt étcsokoládé).

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr4512412517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2017.04.18. 19:54:56

Örömmel tudatom kedves kommentelőinkkel, hogy sikerült elhárítani a hibát és már nem jelenik meg a hibaüzenet a kommentek küldésénél.
süti beállítások módosítása