Gomba és hús mindig jól passzol egymáshoz, hát még, ha a gomba rókagomba, a hús pedig prémium őzhús. A finom ízhatás borítékolható is.
Íme, a fő hozzávalók: 25 dkg rókagomba és 60 dkg apró kockákra vágott őzcomb.
És a többi hozzávaló, főleg az arányok érzékeltetése miatt: felkockázott vöröshagyma, két jó nagy gerezd fokhagyma, kevéske zöldpaprika és egy paradicsom.
Mangalicaszalonna kiolvasztott zsírján dinszteltem meg a hagymát, majd a húst pirítottam, ezután rákerült a húshoz mellékelt fűszerkeverék /rozmaringot, szegfűborsot, majorannát, kakukkfüvet tartalmazott/.
Ekkor adtam hozzá a sót és borsot, meg két teáskanál jó minőségű csemege pirospaprikát.
Ezután következett a paprika és a paradicsom.
Az elektromos kuktára rátettem a fedelet és a Stew, azaz párolás programon 40 percet ment. Utána kiengedtem a gőzt a tetőn levő gomb megnyomásával, ami abszolút biztonságos. Végül a megmosott, megtisztított, kisebb darabokra aprított rókagomba is a főzőedénybe került.
Ismét rátettem a kuktafedelet és egy 10 perces programot állítottam be.
Ennek letelte után így nézett ki a pörkölt.
Közben elkészült az air fryerben a krumplkrokett - abszolút zsiradékmentesen. Áfonyazselét kínáltam a rókagombás őzpörkölt mellé.
A klasszikus vad-ízhatás jól érvényesült.