Amióta áruházláncaink elkényeztetnek bennünket különböző nemzetiségű, fajtájú és érettségű marhasteakekkel, könnyű a dolga annak, aki szereti a steaket. Íme, guszta hétvégi ebédünk.
És a pompás hozzávalók: egy gyönyörű nagy nyári vargánya a piacról,
és két szelet ír ribeye steak. Az ebéd elkészítése valóban csak rövid időbe telik: a végeredmény, a nemes gomba és az ízes hús kombinációja csodafinom.
Kezdjük a vargányával: a megtisztított, nagyobb darabokra szeletelt gombát vajon megpirítjuk, kis só, bors és rozmaringlevélkék hozzáadásával. Ha már megpuhult, hozzáadunk egy kis tejszínt, picit még forraljuk, végül egy kiadós adag apróra vágott zöldpetrezselyemmel szórjuk meg.
Következik a besózott, borsozott hússzeletek sütése. Az előmelegített öntöttvas serpenyőbe helyezem az olajjal mindkét oldalukon megkent steakeket és két percig egyik, majd újabb két percig a másik oldalukon sütöm őket. (Ezek a steakek, bár 250 grammosak, de nem voltak túl vastagok, így ennyi idő bőven elegendő volt.)
A hússzeleteket lefedve pár percig pihentetem, addig megsütöm a hasábokra szeletelt krumplit.
Valóban fejedelmi ízkombináció a végeredmény.