recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Tarjaszeletek zöldségekkel, öntöttvas edényben sütve

Mitzi von Küche

2018. október 30. - Mitzi von Küche

 Ha nem akarjuk hétvégén egész délelőttünket a konyhában tölteni, akkor jó választási lehetőség ez az étel, ráadásul a többféle zöldség miatt egészséges is. Padlizsánt, kelbimbót és gombát ritkán párosítunk egy ételben - most erre teszünk egy próbát. 

b7e3dd6c-338d-41c8-aec7-8be884703227.jpeg

A hozzávalók 4 személyre: 5 szelet tarja, közepes méretű krumpli 5 db, csiperkegomba, 5 db, padlizsán 1db, kelbimbó 8 db.

f85dbcb7-bb7d-42d2-99f6-dcfe87d7deda.jpeg

 Az öntöttvas edényben zsiradékon egy fej hagymát dinszteltem, rátettem a zöldségeket vegyesen és pár percig pirítottam. Erre kerültek a hússzeletek, amelyeket besóztam, borsoztam, provanszi fűszerkeverékkel meghintettem, megszórtam egy kis friss zsályával és jól bekentem préselt fokhagymával, ami a tarja jó barátja. Az edényt félig felöntöttem vízzel és az előmelegített sütőbe raktam saját fedőjével lefedve.

8dfe9b8e-e884-4715-90a7-1f051aa7b5c5.jpeg

 Egy órán át párolódott, amikor a próba során tökéletesen puhának ítéltem a húst.

4a87bc8c-20fd-4347-9fef-9a3276ab6a17.jpeg

 Harmonikusan összeértek az ízek, a kelbimbó, a gomba és a krumpli remekül kiegészítette a húst, a padlizsán inkább a szószban érvényesült, mivel nagyon hamar megpuhul.

1c0485e2-5599-47b2-b3ee-241778c47847.jpeg

Ez a cikk a háromszázadik a hat éve működő Lepcsánkparty blogon. Köszönjük az eddigi figyelmet, igyekszünk a továbbiakban is változatos posztokkal jelentkezni. A Facebookon is követhetitek a Lepcsánkpartyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr5014312689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EZAZ! 2018.11.09. 11:29:16

Nagyszerű volt, igazán méltó a 300.-hoz. Egyébként is a tarja a gyengém húsok szempontjából.

Mindezek ellenére az előző bejegyzés, a malagai poszt volt számomra a leginkább kedves, kidolgozottság, a gyönyörű képek szempontjából, és jómagam, aki pikk-pakk leírom és elküldöm amit gondolok, több megfogalmazott kommentemet sem tartottam megfelelőnek, hogy elküldjem. Inkább leszaladtam a Sparba és vettem egy üveg spanyol bort, melyet megittam az egészségedre.

Várom és gondolom sokan várjuk a következő 300-at.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.11.10. 12:41:43

@EZAZ!: Köszönöm kedves szavaidat. Az örök kedvenc Malaga lett volna a 300.-adik poszt, ha el nem számolom. A kommentjeidet pedig mindig szívesen fogadjuk, olvassuk - bár írnál többször...
süti beállítások módosítása