recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Karfiolos rakott tarja

Mitzi von Küche

2021. június 17. - Mitzi von Küche

 Hurrá, egy jó kis rakott egytálétel! Érdemes megnézni, mi van otthon és improvizálni - ahogy most is történt. A piacról friss karfiolt hoztam, a hentestől néhány csont nélküli sertéstarja-szeletet. Volt idehaza elég sok tejföl, meg parmezán is - lássuk akkor a részleteket.

4e100a31-5af6-43af-9a1d-18ec1f890ab2.jpeg

 A megmosott karfiolt rózsáira szedve sós vízben félpuhára főztem.

e0e54258-402d-4fab-b574-e938eb0590e6.jpeg

A tarjaszeleteket sóztam, borsoztam, mustárral pácolva álltak egy órácskát. Utána egy kevés olajon megpirítottam mindkét oldalukon.

d037e3d7-1b7e-4095-bc09-47d4a6ca2517.jpeg

 Egy nagyobb porcelántálba öntöttem a sütőzsiradékot, erre kerültek a hússzeletek.
 

6780145e-2036-42dc-b33f-582b9f747d13.jpeg

 Egy vödönyi 20%-os tejfölt egy tojással és kevés fokhagymagranulátummal összekevertem. Ráöntöttem az egyharmadát a hússzeletek tetejére, megszórtam parmezánforgácsokkal.

e454ba61-513f-4f05-bef6-2c6a1682a153.jpeg

 Most következtek a karfiolrózsák szép egyenletesen elosztva, majd pedig a maradék tejföl és további parmezánlapkák jó bőven.

4c0fe3e1-b490-4e5a-871e-7936fb729112.jpeg

Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel sütöttem kb. 50 percig. Guszta lett a sütőben a sütés végén.

f70f72b8-03af-4c8f-998e-fb9759c0da10.jpeg

A rakott ételek igazán jól a sütőtálban néznek ki, tányérra tálaláskor már más a helyzet...

8815e0c0-d075-454e-8347-3e134dc6c8dd.jpeg

 Mindenesetre az ízek igazán harmonikusan összejöttek, nagyon finom lett a tarja karfiollal rakva.

df2bb197-3b93-407d-aba0-3f846bffe406.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr9216592798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.06.17. 17:14:57

Igazolom, hogy ez az étel tényleg nagyon jó. Hidegen is, már ha marad.
Amikor őszi szezonja van a karfiolnak, és olcsón lehet nagyon szépeket kapni, akkor gyakran előferdül a sütőnkben szinte ugyan így készítve. Van amikor csirke mellből készül, és a tejfölt szoktam fűszerezni is.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2021.06.17. 20:53:55

@látjátok feleim szümtükkel: Én bizony először készítettem most /azaz, hallal már többször, ami a blogon is megtalálható/. Jó ötleteket szívesen fogadok, kezdek fáradni. Hiába, 8 éve csinálom már a Lepcsánkpartyt...

furbe · http://matits.hu 2021.06.21. 11:13:59

Fú, ez nagyon jó. A vödörnyi tejfölt persze nem ajánlanám laktózérzékenyeknek, de aki bírja és szereti, annak ez a recept tuti bejön.

Az mondjuk kérdés, ha 3-4 órát pácoljuk a húst, változtat-e valamit a végeredményen?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2021.06.21. 14:49:22

@furbe: Köszi. Mi laktózmentes tejfölt használunk (nem intolerancia miatt, de jobbnak találjuk). Minden pác jobb a semmilyen pácnál, minél tovább :)

Tangó Suszter 2021.06.23. 18:47:32

Elmentem. Nem hazulról, hsanem a receptet.
süti beállítások módosítása