recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Parmezános morzsás hal

Mitzi von Küche

2021. október 28. - Mitzi von Küche

 A fagyasztott tőkehalfilé a finomabb tengeri halak közé tartozik, a legtöbben simán kiolvasztva megsütik zsiradékon natúr formájában. A fagyasztott hal panírozása ugyanis nem egyszerű, mert elég nedves, könnyen lejöhet róla a burkolat. Hirtelen ötlettel fűszeres morzsát gondoltam ki a tetejére tenni. 

cf8f5179-f751-4db8-b516-796d491ede40.jpeg

 A félig kiolvasztott tőkehal-filéket egy kis olivaolajon sózva, borsozva két tálba tettem /egybe nem fértek volna/.

c6aac792-3024-4a92-894c-96cc49686abe.jpeg

 Elkészítettem a fűszeres morzsát: 5 dkg reszelt parmezánsajtot, egy kis aprított petrezselyemzöldet, két gerezd fokhagymát és egy citrom reszelt héját összekevertem zsemlemorzsával /panko-morzsa még jobb lett volna/, egy kis olivaolajjal kenhetőbb állagúvá tettem. Ha valakinek beugrik az olasz gremolata /amit az ossobuco tetejére szórunk/, az nem a véletlen műve. 

bdbf05c2-bdc5-4cde-a0de-d9a8329251ea.jpeg

 A halszeletek tetejét beborítottam a parmezános morzsával, a tetejére még plusz parmezánt reszeltem. 

70d7b1a9-cbe3-403d-a7c0-29d830fed877.jpeg

 Az előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon kb. 35-40 percig sütöttem, a végén pár percre kettes grillfokozatra átkapcsolva.
9ed44af0-7a4c-4bbe-80f9-99730eb63020.jpeg

Zöldséges párolt rizset kínáltam mellé, a változatosság miatt még egy szicíliai arancini és néhány garnélanyárs is került a tányérra. Egész jó alternatíva lett a tengeri hal változatosabb elkészítésére.

b7f0d546-35f1-4a42-a31d-4597e999d185.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr7516707574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BOAR 2021.10.29. 17:35:31

Nincs egy olyan "szabály" az olaszoknál, hogy halra nem tesznek sajtot?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2021.10.29. 19:34:55

@BOAR: sok olasz séf is ellentmond e “szabálynak”. Én is írtam erről többször a blogban.

kocsmagomba 2021.11.05. 11:58:09

Ezt jó ötletnek tartom. Köszönöm szépen, meg is próbálom.

Másik: megosztom, nehogy belefuss. Kispiac, Debrecen, nem is voltam arra egy éve. Kacsacombot vettem a hentesnél tegnap, ahol régen is szoktam, most csak friss vákumos volt. Jól átb..tak, nem néztem meg azonnal a lejárati időt. 2 csomag közül az egyik rendben, másik október 18-án lejárt... Pfff. Ugyanabból a kupacból adta ki a kiszolgáló. Csak itthon vettem észre, 350 kilométert nem fogok vissza utazni reklamálni, de ....Így soha nem jártam velük. Régen zsákszámra hoztam onnan a jóféle kacsát.

kocsmagomba 2021.11.05. 12:26:24

@kocsmagomba: .... nyilván nem állítom, hogy szándékos volt, csak figyelni kell, ennyi az információ lényege. Ha azonnal észreveszem, biztos kicserélik, de így a macskának lesz belőle ünnepi fogás. Márton nap, Karácsony, Szilveszter... amíg meg nem unja. :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2021.11.06. 09:26:34

@kocsmagomba: A Malomparki piacon? Sajnos, ott monopolhelyzetben van a hentes. Én már nem is vásárolok ott, pl. a rostélyos 400 Ft-tal olcsóbb egy közeli hentesboltban.

Tangó Suszter 2021.11.19. 10:19:45

@kocsmagomba: Örülök, hogy előkerültél.

kocsmagomba 2021.11.20. 18:50:14

@Tangó Suszter: Én is örülök, hogy megvagy, öreg cimbora ;)
süti beállítások módosítása