A hideg időszakban kellemesen melengető ételekre vágyunk, az új év közeledtével pedig sertéshúst illik fogyasztani. A finom sertésoldalas egy jó krumpifőzelékkel nagyon jól tud esni.
A csont nélküli sertésoldalas-darabot sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítettem és az oldalas jó barátjával, a fokhagymával is jól bedörzsöltem.

Sütőzacskóba tettem - ami az én egyik barátom a konyhában - a hús mellé raktam még egy fej félbevágott fokhagymát, melléöntöttem egy deci vizet is és lezártam. Ki is lyuggattam a tetejét, ahogy kell.

A sütőben 180 fokon, légkeveréses funkción kb. egy órát töltött.

Ekkor felnyitottam a sütőzacskót és a sütőt grill-funkcióra állítva még kb. 5 percig pirítottam az oldalast, hogy egy kis színt kapjon.

Nem a szokásos, sütőben szinte szárazra sütött oldalas volt a cél. A fő szempont volt, hogy ne legyen száraz a hús. A sütőzacskóban való párolva sütéssel ezt remekül el lehetett érni.

Időközben a krumplifőzelék is elkészült, babérlevéllel és egy kiskanál ecettel ízesítve, kis tárkonnyal és petrezselyemzölddel megszórva.

Igazi komfort-étel, kellemesen puha, zaftos, ízletes oldalassal. Így is lehet oldalast készíteni.

