recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Báránycomb

Mitzi von Küche

2022. április 19. - Mitzi von Küche

Ez volt az első találkozásom a báránycombbal a konyhámban. Zsenge bárány elülső combját lapockával kaptam ajándékba és valami finomat akartam készíteni. A bárányt nagyon szeretem, étteremben is szoktam rendelni, bár sokszor nem olyat kapok, amit elképzeltem... Ez a báránycomb viszont remekül sikerült. 

73b72057-29af-4dc2-8d94-4d16b0f06352.jpeg

 Zsenge volt a hús, így csak egy óra hosszat pácoltam borsozva, fokhagymát rápréselve, friss rozmaringgal és citromhéjjal ízesítve, olivaolajjal meglocsolva.

adda22cc-afd3-4c52-97dc-8cc5a58e2100.jpeg

 Besózva sütőzacskóba helyeztem a combot, mellé egy nagy fej négybe vágott hagyma és pár gerezd fokhagyma került.

c5796db0-2fbd-47b6-9dec-116060d404fb.jpeg

 Néhány krumplit is a zacskóba tettem kisebb darabokra vágva, újabb rozmaringágakkal - a bárány és a rozmaring nagyon jó barátok. Egy citrom levét és kb. egy deci vizet is öntöttem a zacskóba.

59aba2a0-5204-40a3-b6e4-ec29fee885c2.jpeg

 160 fokra /légkeveréssel/ előmelegített sütőbe raktam a tepsit, a sütőzacskót lezártam ée néhány helyen hústűvel kilyuggattam. Majdnem két órát párolódott - sült a sütőben.

0cdc9503-3343-4075-9ea1-8cfd4cc2f633.jpeg

 Vajpuha lett, a csontok is könnyen kijöttek, a krumpli is kellemesen megpirult.

31cdcf9e-484e-4b28-88af-305e8cb198f5.jpeg

 Még egy kis cékla került mellé. Isteni finom lett, görög ízeket idézett a báránycomb.

a5cc9678-bc9c-4bce-af6c-bfefe7417c6b.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr4117810543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tangó Suszter 2022.04.20. 10:42:46

Hát nem túl gyakran ettem birkát. 1966.ban a szegedi Tisza parton nagy konderban főzték szabad tűzön. Az izlett. Aztán 81ben Szegeden nevesincs vendéglőben- az lelombozó volt.
.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2022.04.20. 12:29:55

@Tangó Suszter: Valóban, étteremben vegyesek a tapasztalatok. Zsenge bárányhoz jutni civilként pedig igazán nem könnyű /egy közös ismerősünktől kaptam :) /.

dirkstruan 2022.04.21. 20:03:14

Azért egy zsenge bárányt nem kell 2 órát sütni! Egyébként finom, bármikor jöhet

dirkstruan 2022.04.21. 20:15:56

Nekem volt egy forrásom, ahonnan kecske gidához jutottam. Úgyan az, mint a fiatal bárány, talán kicsit édesebb a húsa.
Természetesen számla nélkül kaptam, természetesen a szomszédok feljelentették. A NAV rászállt, csődbe ment.
Azóta nem jutok kecske gidához

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2022.04.22. 09:33:58

@dirkstruan: A neten fellelt forrásaim még hosszabb sütési időket írtak. 160 fokhoz pont megfelelő volt az időtartam. A kecskehúst kóstoltam, nagyon finom volt a pörkölt belőle.
süti beállítások módosítása