Levadásztam,megszereztem. Halványlila segédlövésem nem volt az ízéről, de a tévében látott recepttől bizsergett az agyalapom, úgyhogy ki kellett próbálnom.
Édesköménysaláta 1.0:
Az édesköményt uborkaszeletelőn vékonyra szeltem, majd jeges vízbe tettem, hogy ne puhuljon meg,legényesen ress maradjon.Csirkemájat sütöttem,közben két zsemlét felkockáztam, sóval, borssal,köménnyel fűszerezve megforgattam olivaolajban és sütőpapírra téve megsütöttem, kb.15 perc alatt.
Amikor készen volt, tálba tettem a krutonokat, egy fej feldarabolt retket, a csirkemájat és az édesköményt, majd egy kis balzsamecettel ízesítettem és még egy kis olivával átforgattam. (piros retekkel lett volna igazán mutatós, de azt sajna, nem találtam.)
Eddig az eredeti recept. Persze, valami hiányoltam belőle, úgyhogy kis bazsalikomlevéllel, reszelt lime-héjjal és egy nagy fej lilahagymával felturbóztam.
Konklúzió:
Nem volt rossz, de a májat nem fogjuk belőle hiányolni legközelebb,helyette valószínűleg sajtot kap és valami joghurtos öntetet.
Tartottam az édesköménytől,de az az enyhe ánizsos íz tényleg nem rossz. Cirka 4 liternyi salátát 20 perc alatt majdnem teljesen sikerült elpusztítanunk, kevéske sült oldalassal, finom, illatos málnalevest követően. A'sszem, a kóstolási szakasz után jöhet a kísérletező, úgyhogy gyűjtöm a varációkat egy témára és ha legalább 5 különböző karakterűt sikerül összehoznom,közreadom.