Éjszaka kitaláltam a mai ebédet, úgyhogy a legnehezebb része már megvolt a vasárnapi menünek, mert azt ugye tudjuk, hogy a főzésben nem feltétlenül az elkészítéssel van a gond.
Egy darab tarját bevagdaltam, olyan módon, mint ahogyan a halat irdaljuk. Fokhagymás-csilis pácba raktam, jópárszor megforgattam benne, hogy minél nagyobb felületen járja át, aztán kevés zsíron körbepirítottam a húst. A hússzeletek közé lilahagymát, bacont, paradicsomot és füstöltsajtot dugtam és jénaiban, alufólia alatt megsütöttem.
Amíg sült a hús, gyorsan csináltam egy kis forgatottkrumplit vajon, petrezselyemzölddel, mellé bébirépát pároltam, és bónuszként összeraktam egy salátát.
Utóbbiba egy kis almát, mozzarellát, lilahagymát, kukoricát, olajbogyót, joghurtot és - igen, kicsit csaltam - tzatziki-öntetet tettem, majd apróra vágott petrezselyemmel kicsit megbolondítottam és behűtöttem.
Közben az alufóliát lekaptam a húsról, hadd süljön egy kicsit (túlzásbavinni nem mertem, mert jellemző rám,hogy túlsütöm a húsokat, viszont próbálok tanulni a saját hibáimból. Aztán vagy sikerül, vagy nem.).
Mire a férj hazajött ebédelni pár utcával arrébbról, ahol nagykaput renováltak, az ebéd is éppen kész lett.
Valahogy így.
Viszont amire nem bírtam magamtól rájönni, guglizni most nem volt időm, viszont izgatja a fantáziámat: milyen módon sűrítik be a balzsamecetet annyira, hogy díszíteni lehessen vele az ételt? Aki tudja, megoszthatná velem kommentben.
Hozzávalók:
1 darab, 1,5-2 kilós tarja egészben
a páchoz: olaj, fokhagyma, csili, mustár vagy citrom leve
12 szelet bacon
1-2 fej lilahagyma
20 dkg füstöltsajt
só, bors
A salátához:
1 alma
5 dkg olivabogyó
1/2 doboz kukoricakonzerv
1 fej lilahagyma
1 joghurt
1 tasak tzazikiöntet
1/2 csokor petrezselyemzöld