Családi banzájra mindig többféle kaját kell csinálnom, merthogy a vega tesó csak halat és zöldséget eszik, ellenben anyós nem szereti a halat, gyerekek válogatnak. Nem egyszerű a dolog, plusz ne legyen ugyanaz mint legutóbb és ne legyen ugyanaz, mint amit anyuéknál vagy anyósoméknál ettünk.
Na, így találtam ki legutóbb egyik fogásként a roppant egyszerű joghurtos karajt.
Kisütöttem a natúrszeleteket, tepsibe rétegeztem, kapott a maradék zsíron megdinsztolt két marék füstöltszalonna kockát, hagymát és házisajtot, egy joghurtot (mert kevésbé hízlal, mint a tejföl), kis fűszert és zuh, be a sütőbe.
Pénteken megsütöttem, szombaton csak át kellett forrósítanom a sütőben.
Remélem, a fullminimalista irányzat kedvelői elégedetten dőlnek hátra: "na, erről beszélünk, Nyuszómuszó". :-)
Ja, a képen szecsuáni jellegű zöldséges édes-savanyú a köret: gomba, répa, cukkini, pritaminpaprika, sárgabarack,hagyma, fokhagyma készült a nálam szokásos módon, szójaszósszal, balzsamecettel, méz helyett most cukorral, csiliszósszal, keményítővel.
Hozzávalók:
A húshoz:
1 nagy darab csontnélküli karaj (1,5-2 kiló)
10 dkg húsos szalonna
1 nagy fej hagyma
10 dkg sajt
fűszerek ízlés szerint
A szecsuánihoz:
két kanál zsiradék
3 répa
20 dkg gomba
1 kisebb cukkini
1/4 pritaminpaprika
3-4 sárgabarack
1 fej hagyma
pár gerezd fokhagyma
egy kanál méz vagy kristálycukor
egy kanál szójaszósz
1-2 kanál balzsamecet
1-2 kanál csiliszósz
1-2 kanál étkezési keményítő