Bárányragut főztem, mert 1.: volt bárányhúsom. 2.: mostanában egyre több kedvet érzek az egyszerű ételekhez. 3.: nem akarok bárány közelében pirospaprikát látni, úgyhogy ez leszűkítette a választási lehetőségeket.
Először is kiolvasztottam és csinos, apró kockákra vágtam a kb. 1 kiló bárányhúst, majd mivel nem volt időm főzőcskézésre, pácba tettem. Így is maradt vagy 3 napig.
Két nagy fej hagymát felkockáztam, vaj és olaj keverékén megdinsztoltam, majd a pácból kivett húst rátettem és együtt sütöttem a hús fehéredéséig. Utána kevés mézzel megkaramellizáltam (a férjemnek túl édes is lett a végeredmény), pár babérlevéllel, rozmaringgal, kakukkfűvel, őrölt színesborssal és sóval ízesítettem, kis liszttel megstauboltam, majd egy kevés (de tényleg, tán fél deci lehetett, csak az íze miatt,mint a kocsmajáróknál!) húsleves-alaplével és fehérborral (ezt már azért adtam neki rendesen!) felengedtem és puhára főztem. Semmi extra,semmi felhajtás, csak egy kis spagetti és gránátalma hozzá.