Egy egyszerű étel, egy olyan "nemtudommileszbelőleavégén", menet közben alakult ebéd.
Szeretek úgy vásárolni, hogy a család aznapi hangulatához igazítom a főzést, na ennek betett a vasárnapi zárvatartás. Szombaton ott állunk a húsospult előtt és nem csak az aznapi, de a másnapi ebédet is ki kellene találnunk. Most is csak azt tudtuk, hogy sertéscombot viszünk, majd lesz belőle valami. Aztán persze, lett.
A húst felszeltem és fokhagymás pácba tettem. Másnap felkockáztam jó kétujjnyi füstöltszalonnát, kis zsíron kisütöttem és kiszedtem egy kis tányérra. Két fej hagymát karikákra vágva szintén megsütöttem a zsíron, majd azt is kiszedtem. A pácban lévő hússzeleteket fehéredésig sütöttem a zsíron, sóztam, borsoztam, csipetnyi majorannát és pár szem borókabogyót adtam hozzá, kis húsleves-alaplével felengedtem és puhára főztem. Ezt követően lesütöttem zsírjára, amennyire engedte anélkül, hogy odakapott volna az alja, majd visszatettem a korábban kideportált füstölt szalonnát és sült hagymát és összesütöttem a hússzeletekkel.
Forgatott krumplival tálaltam, ilyesformán:
A pácba pedig betettem a következő poszthoz való húst.