A bundás alma a könnyű, gyors és finom desszert prototípusa. Eddig azt hittem, mindenki ismeri régi kedvencünket és csak most szembesültem vele, hogy mégsem - akkor viszont itt a helye a receptjének.
Savanykás almát érdemes választani a tökéletes ízhatáshoz. Először kikeverjük a "bundát": 2 tojás, fél deci tej és annyi liszt, hogy a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb legyen, továbbá egy csipet só és egy kávéskanál cukor.
Az almákat meghámozzuk, csumáját eltávolítjuk és kb.1 cm vastag karikára vágjuk. Érdemes gyorsan dolgozni, hogy ne barnuljon meg. Bemártjuk a masszába, majd közepesen forró olajban kisütjük. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg, inkább csökkentsük a hőt a tűzhelyen, így fog az alma is átpárolódni. Papírtörlőre szedjük.
Tálalás fahéjas porcukorral. Frissen a legfinomabb, de melegíthető. Egy kanálka kék áfonyadzsem is járt mellé - szereti kicsi és nagy is.