recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Töltött tojás variációk

Mitzi von Küche

2016. március 28. - Mitzi von Küche

Ünnepek idején népszerű vendégváró a töltött tojás, de előételnek is kiváló - a variációk száma szinte végtelen. Jól bevált módon készítjük az alapul szolgáló kemény tojást: hideg vízben tegyük fel főzni a tojásokat forrás után kb. 10 percig, utána hideg vízbe rakjuk, így könnyen meghámozhatjuk. Kettévágjuk, a sárgáját kikanalazzuk egy edénybe és összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. Jó, ha úgy kalkulálunk, hogy végül kb. kétszeres mennyiség legyen, így jó bőven tudjuk visszatölteni a tojások fehér félkagylójába. A díszítés egyéni, én csak jelzésszerűen szoktam, de lehet csinosítani. Bemutatok néhány saját változatot.

Lazacos töltött tojás

to_to_2.jpg

 Hozzávalók: 4 keményre főtt tojás sárgája, 10 dekányi sült lazac (maradék kiválóan megfelel), 1 evőkanál majonéz (vagy aioli), 1 kis gerezd fokhagyma, 1 kávéskanálnyi kapribogyó, pár csepp citromlé, zöldpetrezselyem, só. A hozzávalókat késes aprítóban egyneműsítem, majd betöltöm a kemény tojásfehérje-üregekbe. Fodros zöldpetrezselyem-levélkékkel díszítem.

 

Avokádós töltött tojás 

to_to_1.jpg

Hozzávalók: 6 kemény tojás sárgája, 2 érett avokádó, 1 evőkanál puha vaj, citromlé, só.

A hozzávalókat aprítógépben vagy botmixerrel pépesítem, habzsákba töltve megtöltöm a krémmel a kemény tojások fehér részét. Kapribogyóval díszítem. Az avokádó olyan finom magában is, hogy szinte nem is kíván semmilyen ízesítést.

Füstölt makrélás töltött tojás

to_to_3.jpg

Hozzávalók: 5 keményre főtt tojás, 10 dkg füstölt makréla, natúr vajkrém, só, citromlé, olajbogyó. /A recept kitűnő tonhallal is./

A krém hozzávalóit villával összetöröm és betöltöm a kemény tojások fehér részébe. Töltött olajbogyó-karikával és a makréla aranyosan csilogó bőrének pici darabjával díszíthetem. Most ugyan kimaradt, de egy kis reszelt torma még illene a töltelékbe.

A töltött tojásokat tartsuk a hűtőben tálalásig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr678416218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása