recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Süsü süllő

Mitzi von Küche

2016. április 04. - Mitzi von Küche

Elég ritkán lehet süllőhöz jutni, így mindig öröm, ha vehet az ember. Most is sokáig vártam, hogy hozzájussak e két csinos darabhoz.

su1.jpg

Padlizsánnal és koktélparadicsommal kombináltam a halat.

su2.jpg

Kevés olivaolajra helyeztem a besózott, citromlével meghintett konyhakész süllőket, a hasukba is citromkarikákat tettem. Körberaktam a padlizsánszeletekkel és a félbevágott koktélparadicsomokkal. A halak tetejére bazsalikomlevelek kerültek.

És hogy miért süsü a süllő? Mert meglocsoltam egy kis fehérborral (ezúttal Gere Attila Villányi olaszrizlingjével - ami az ebéd kísérője is lett). A halak tetejét még megspricceltem egy kis olivaolajjal és a 180 fokra (légkeveréssel) előmelegített sütőbe helyeztem a sütőtálat.

 su3.jpg

Negyven percet töltöttek a halak a sütőben, az első félórában alufóliával lefeve, az utolsó 5-6 percben pedig grillezésre kapcsolva.

su4.jpg

A süllő mellé tálaltam a megpárolódott zöldségeket és egy kis friss zöldsalátát is.

su5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr768469544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása