Elég ritkán lehet süllőhöz jutni, így mindig öröm, ha vehet az ember. Most is sokáig vártam, hogy hozzájussak e két csinos darabhoz.
Padlizsánnal és koktélparadicsommal kombináltam a halat.
Kevés olivaolajra helyeztem a besózott, citromlével meghintett konyhakész süllőket, a hasukba is citromkarikákat tettem. Körberaktam a padlizsánszeletekkel és a félbevágott koktélparadicsomokkal. A halak tetejére bazsalikomlevelek kerültek.
És hogy miért süsü a süllő? Mert meglocsoltam egy kis fehérborral (ezúttal Gere Attila Villányi olaszrizlingjével - ami az ebéd kísérője is lett). A halak tetejét még megspricceltem egy kis olivaolajjal és a 180 fokra (légkeveréssel) előmelegített sütőbe helyeztem a sütőtálat.
Negyven percet töltöttek a halak a sütőben, az első félórában alufóliával lefeve, az utolsó 5-6 percben pedig grillezésre kapcsolva.
A süllő mellé tálaltam a megpárolódott zöldségeket és egy kis friss zöldsalátát is.