recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Csomagolt lazac

Mitzi von Küche

2016. május 30. - Mitzi von Küche

Mit rejt a csomag? Mindjárt belenézünk. Ezzel a zseniálisan egyszerű módszerrel percek alatt előkészíthetjük a vasárnapi ebédet és nem kell hosszasan a konyhában lennünk - ugye, hogy ez minden háziasszony álma?

lazbor1.jpg

Olyan rövid a spártgaszezon, nézzétek el, ha mostanában többször is posztolok spárgás ételt. Propagálni is szeretném, mert isteni finom, könnyen elkészíthető és nagyon egészséges. A zöldspárgák végeit letöröm és jól megmosom - ennyi az előkészítés.

lazbor2.jpg

 Egy jó nagy sütőpapír közepére egy darabka vajat teszek, arra fektetem a besózott lazacfilét. Két oldalára vékony krumplikarikák kerülnek, erre néhány szál spárga. A halat borsozom és citromfüves fűszerkeverékkel meghintem, a tetejére egy karika citromot és némi zöldfűszeres vajat rakok. És kész!

lazbor3.jpg

A sütőpapír oldalait behajtom, saját módszerem szerint mini tűzőgéppel egyesítem a végeket, hogy zárt csomagot kapjunk. Két csomag fér egy tepsibe, így egymás alá került két tepsi a sütőbe. Az időzíthető sütő pedig a legjobb barátom: beállítom 180 fokra légkeveréssel, 1 órás időtartamra. (Bele kell számítanunk, hogy a sütőnek fel kell melegednie.)

lazbor4.jpg

Most pedig lássuk, mint rejt a csomag!

lazbor6.jpg

A zárt csomag gőzében minden megpuhult, a lazac tökéletes lett és nem száradt ki, a spárga és a krumpli puha, picit meg is pirult és átjárta a finom fűszervaj. Igazán nagyszerű étel, ajánlom kipróbálni (akár más kombinációban is).

lazbor7.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr48659416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2016.05.30. 01:19:49

Tökéletes! Mondanám, hogy nyitom az ablakot, de tombol a vihar :(

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.05.30. 11:27:18

A lazac és a spárga együtt klasszikus párosítás, mi is szeretjük :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.02. 23:18:23

Remek a recept, de nekem ennyi idő a lazac sütéséhez túl sok. Talán, ha a krumplit nem tennéd bele (aminek kell a sok sülés), és maradnál csak a spárgánál (esetleg egy édesköményt is beleszeletelnél), akkor úgy érzem, sokkal szaftosabb halat kapnál. Vagy akár sárgarépát, vagy póréhagymát tennél mellé?
Csak kérdezem, mert a borítékolt halat nagyon szeretem, de az nekem mindig szaftos volt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.02. 23:19:24

Azt mondja a blogmotor, hogy: Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!
Mindig ezt mondja, ha kommentelek ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.02. 23:20:13

Most is ezt mondá. Talán a blogkocsma.blog.hu URL-t nem szereti?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2016.06.03. 09:09:16

@Andrass9: Most is kellemesen nedvdús volt a lazac, már csak a technológiából adódóan is - egyébként már két másik variációban is szerepelt korábban a blogon, mindig az aktuális itthoni választékkal kombinálom.
Ez a felirat jelenik meg a kommentek küldésekor mindenkinél, kivétel nélkül :) Leveleztünk e tárgyban ketten is a blog.hu-val, eddig eredmény nélkül.

Benikuty 2016.06.05. 12:00:10

@Andrass9: a sütéshez igen. de itt sütésről szó nincs. olvasol is, vagy csak irkálsz vaktában?
süti beállítások módosítása