Micsoda kombináció! Csodás rumpsteak, vargánya és újkrumpli együtt.
Nyári vargányát kaptam a piacon, ritka kincs mifelénk a nemes gomba.
Megtiszttítva, nagyobb darabokra szeletelve egy kis vajon megpároltam a vargányát rozmaringlevelek társaságában.
Lássuk a húst! Az egyik üzletláncban időnként lehet kapni 21 napig érlelt ír rumpsteak-et. Két csomaggal vettem, persze, a vastagságuk különböző volt. Látszik a húst szegélyező zsírszövet.
Sütés előtt egy órával kivettem a hűtőből, hogy ne legyen hideg, besóztam és borsoztam. A felforrósított grillserpenyőben néhány csepp olajon három percig sütöttem az egyik, majd még két percig a másik oldalukon a szeleteket. Utána pihenni hagytam őket pár percig.
Közben a kb. 5 percig főzött újkrumplit lecsepegtettem és vajban megpirítottam kevéske apróra vágott rozmaring társaságában.
A vastagabb szelet hús pont az ízlésemnek megfelelően rare lett, a vékonyabb pedig medium rare. Hozzá a finom vargánya és az omlós újkrumpli, na meg jóféle villányi vörösbor - fenséges koranyári ebéd.