Néha elcsábulok és veszek pár szelet steaket különleges alkalmakra: most két szép szelet argentin hátszínt kaptam, szépen szólóban csomagolva. A 28 napig érlelt húsok jó puhának tűntek, ők lettek kétszemélyes ebédünk főszereplői.
Az ebéd hozzávalói a húson kívül 30 dkg apró csiperkegomba és négy szelet hízott libamáj.
A libamájszeletek kisütésével kezdtem, közben kevés olajon sütöttem-pároltam a megtisztított gombát pici sóval és apróra vágott friss rozmaringlevélkékkel.
A hússzeleteket sütés előtt besóztam, borsoztam, pici olajjal megkentem, majd újonnan beszerzett öntöttvas serpenyőmbe kerültek, amit kellően felhevítettem. Két perc kellett a hússzelet egyik oldalának és két perc a másik oldalnak, szigorúan ott állva és az órát nézve - a steakkel nem lehet viccelni.
Sütés után egy tálba szedve, lefedve pihentettem néhány percig a hússzeleteket, amíg megsütöttem egy kis hasábokra vágott krumplit.
Felvágva látszik a hátszín csodás nedvdús belseje.
A hús kísérője még egy remek hagymás paradicsomsaláta is. A felkarikázott csemegehagymát besózva egy tálba raktam, rá a húsos szabadföldi paradicsomkarikák kerültek. Összekevertem és az egészet meglocsoltam balzsamecettel, egy löttyintésnyi extra virgin olivaolajjal, pici cukorral, majd egy kevés vízzel felöntöttem, végül kis borsot tekertem rá. Lefedve félórát állt a paradicsomsaláta a hűtőben - így értek össze jól az ízek.
Jóízűen megettük az ebédet, a végén jutott eszembe, hogy elfelejtettem a steakek tetejére tálalni a libamájszeleteket - így az lett a rendhagyó utóétel.