Itt a Wellington módra készített bélszín unokatestvére: ropogós leveles tésztába csomagolt hal valami zölddel övezve. Roppant finom és mutatós, ehhez képest egyszerűen elkészíthető. Első ízben próbálkoztam a lazaccal ilyen módon, de nem utoljára.
Legelőször egy kiolvasztott csomag rostos spenótot lecsepegtettem és kevés vajon sóval és egy gerezd préselt fokhagymával pár perc alatt megpároltam, utána hűlni hagytam.
Elősütöttem két keskenyebb szelet lazacot, amelyeket előzőleg besóztam, citromfüves halfűszerrel megszórtam és citromlével meghintettem. Ezt is hűlni hagytam rövid ideig.
Egy tekercs leveles tésztát (nem mélyhűtöttet) kétfelé vágtam, az egyik hasáb közepére tettem a spenótmasszából pár kanállal, erre fektettem a lazacszeletet. A hal tetejére is került a spenótból, majd ráhajtottam a tészta széleit, amelyeket megkentem felvert tojással, hogy jól összeragadjanak.
A tésztacsomagok tetejét is megkentem a felvert tojással és óvatosan megszurkáltam villával.
Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel) sütőpapírra helyezve sütöttem addig, amíg a tészta kellemesen aranybarna színű lett (kb. 30 - 35 perc).
Salátával tálaltam: komplett, all-in-one hétvégi ebéd lett.
Amilyen egyszerű volt elkészíteni, annyira finom lett a spenót + lazac kombináció a roppanós leveles tésztában. Egy kis darab megmaradt, amit hidegen megettünk - úgy is nagyon ízlett. Ünnepi alkalmakra is kiváló lesz - meg is jegyzem.