recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Mogyorós csók

Mitzi von Küche

2016. december 21. - Mitzi von Küche

Félkézzel, fél perc alatt összeállítható ez a könnyű és finom mogyorós csók. Hirtelen ötlettel dobtam össze - azon merengve, mit kezdjek egy zacskó mogyorós töltelékkel. Nehogy túl kevés édesség szerepeljen a karácsonyi asztalon...

Jó szívvel osztom meg, kezdő konyhatündérek is nagy sikert arathatnak vele.

mogy4.jpg

Hozzávalók: 3 tojásfehérje, egy zacskó készen kapható cukrozott mogyorós töltelék /25 dekás/, egy csomag vaniliás cukor, csipet só, pár csepp citromlé.

A sütőt 130 fokra előmelegítjük (légkeveréssel). A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, csipet sóval és a vaniliás cukorral, meg pár csepp citromlével, majd óvatosan belerétegezzük a cukros-mogyorós keveréket. Kiskanállal halmokat szaggatunk a sütőpapírral fedett tepsibe.

Félbevágott kandírozott cseresznyeszemekkel díszítettem a karácsony színeiben, de lehet mogyoróval, cukrozott narancshéj-darabkákkal vagy cukorgyöngyökkel is ékesíteni.

mogy1.jpg

Addig kell sütni, míg a tetejét kissé keményebbnek érezzük (kb. 30 percig), ha barnulni kezdene, csökkentsük a hőt 100 fokra. Ha elkészül, hagyjuk még a kikapcsolt sütőben 10-15 percig. Utána maradjon a sütőpapíron teljes kihűlésig.

mogy2.jpg

 Zárt dobozban nagyon jól eláll egy hétig is hideg helyen, például a spájzban, csak arra kell ügyelni, hogy el ne fogyjon idő előtt...


mogy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr5512055435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2016.12.21. 08:23:30

Ha nincs kész bolti cukrozott-darált mogyorós keverékünk, akkor 15 deka darált mogyoró (nem földimogyoró, hanem a klasszikus) és 10 deka cukor keverékét adjuk a felvert habhoz.
süti beállítások módosítása