recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Sertésszűz sütőzacskóban, aszalt gyümölcsökkel

Mitzi von Küche

2017. január 23. - Mitzi von Küche

 Zamatos, puha hús körítéssel, gyorsan, mindent bele a zacskóba, meg a sütőbe és rá sem kell nézni... Ennyi a rövid története ennek a finom vacsorának. Könnyebbet kívánni sem lehetne. 

Ezt a szép, egészben hagyott, lehártyázott és befűszerezett szűzpecsenyét olajon megkapattam minden oldalán. A fűszerezés sóval, borssal és szárított zöldfűszerekkel (kakukkfű, rozmaring) történt.

zacs1.jpg

 Egy közepes méretű sütőzacskóba tettem 3-4 darab hámozott, felkockázott krumplit, meg ízesítésül fél-fél zacskó aszalt szilvát és sárgabarackot.

zacs2.jpg

 Erre került a két darabba vágott sertésszűz, ráöntve a pirításhoz használt fűszeres olajat, meg egy jó csészényi vizet. A zacskót lezártam és kiyuggattam előírás szerint.

zacs3.jpg

 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem egy kerámia sütőedényben egy óra hosszat.

zacs4.jpg

A tálaláskor a vastagabb szeletekre vágott szűzpecsenye-szeletek mellé tettem a krumplit, egy kis aszalt gyümölcsöt és meglocsoltam a finom levével. Hipp-hopp elkészült és mosogatni sem kellett a sütőedényt... Az ízek kölcsönhatása remekül sikerült. Variációs lehetőség pedig bőven van.

zacs5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr8612091699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2017.01.23. 15:01:57

tetszik, csak engem nem tudnának már rávenni, hogy olajban süssek. ez alól a hidegen sajtolt mágocsi sem kivétel. jó "ikrás" disznózsír, az az igazi! :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2017.01.23. 18:26:44

@Benikuty: "Bizony, ez egy nagy igazság, uram!" (Tudod, honnan idéztem?)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2017.01.24. 15:33:16

@Benikuty: Rejtő: Vesztegzár a Grand Hotelben, asszem a csodálatos Nalaya mondogatta (de csak fejből, nem google-ból dolgozom).

Benikuty 2017.01.25. 03:50:18

@Mitzi von Küche: kihagytam, és úgy is marad :)
süti beállítások módosítása