Zamatos, puha hús körítéssel, gyorsan, mindent bele a zacskóba, meg a sütőbe és rá sem kell nézni... Ennyi a rövid története ennek a finom vacsorának. Könnyebbet kívánni sem lehetne.
Ezt a szép, egészben hagyott, lehártyázott és befűszerezett szűzpecsenyét olajon megkapattam minden oldalán. A fűszerezés sóval, borssal és szárított zöldfűszerekkel (kakukkfű, rozmaring) történt.
Egy közepes méretű sütőzacskóba tettem 3-4 darab hámozott, felkockázott krumplit, meg ízesítésül fél-fél zacskó aszalt szilvát és sárgabarackot.
Erre került a két darabba vágott sertésszűz, ráöntve a pirításhoz használt fűszeres olajat, meg egy jó csészényi vizet. A zacskót lezártam és kiyuggattam előírás szerint.
180 fokra előmelegített sütőben sütöttem egy kerámia sütőedényben egy óra hosszat.
A tálaláskor a vastagabb szeletekre vágott szűzpecsenye-szeletek mellé tettem a krumplit, egy kis aszalt gyümölcsöt és meglocsoltam a finom levével. Hipp-hopp elkészült és mosogatni sem kellett a sütőedényt... Az ízek kölcsönhatása remekül sikerült. Variációs lehetőség pedig bőven van.