recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Rakott csirkecomb olaszosan

Mitzi von Küche

2017. február 06. - Mitzi von Küche

Csirkecomb olaszosan, tehát paradicsom, sajt, gomba, bazsalikom, spagetti - valahogy így, egyszerűen. Akkor lássunk most egy variációt az éppen otthon lévő alapanyagokból: filézett csirke felsőcomb, barna csiperkegomba, isteni kecskesajt, koktélparadicsom, bazsalikom, rozmaring, passzírozott paradicsom és linguine tészta (azaz lapos spagetti).

csi_rak4.jpg

A pontos mennyiségek /5-6 személyre/: 6 csirkecombfilé, 30 deka barna csiperke, 5-6 szem koktélparadicsom, fél doboz paradicsompüré, 15 deka jó minőségű lágy kecskesajt, fél zacskó linguine tészta, só, bors, olaj, friss rozmaring és bazsalikom.

csi_rak1.jpg

 Először is felteszem a tészát sós vízben főzni, közben a besózott, borsozott, kettévágott csirkecombfiléket kevés olajon megkapatom, némi friss rozmaringgal fűszerezve.

csi_rak2.jpg

 Ha elkészült a linguine (spagetti vagy akár penne is ugyanolyan jó), lerakom egy nagyobb mély jénai tálba, nyakon öntöm a passatá-val, azaz a paradicsompürével és megszórom apróra vágott friss bazsalikomlevelekkel.

csi_rak3.jpg

 Erre kerülnek az elősütött csirkecomb-darabok. A megmosott, kettévágott barna csiperkegombát (ezt jobb ízűnek érzem a fehérnél) beleszórom az edénybe, rárakom a darabolt kecskesajtot (ezt lehet fetával is helyettesíteni) és a kettévágott koktélparadicsomokat. Nem sózom, mert a kecskesajt kissé sós. Már csak újra egy kis bazsalikom kell a tetejére és mehet is az előmelegített sütőbe.

csi_rak5.jpg
Imádom a 'mindent egyben' ételeket, az ízek remekül összeérnek, és nem kell külön körettel bajlódni. A sütő időzítésével pontosan a megadott időben elkészül, miközben én vígan dolgozhatok és utána vár a friss meleg vacsora.

csi_rak6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr4912174194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása