Húsvét környékén szokásos a bárányhús fogyasztása. Eléggé megosztó azonban: sokan szeretik, mások viszont még a gyenge bárányon is éreznek valami idegen illatot. Jómagam nagyon kedvelem, de csak igen ritkán tudok megfelelő alapanyaghoz jutni.
A kiindulás ezúttal mélyhűtött bárány t-bone steak volt, hat kis darab csontos hússzeletke két személyre. Enyhén besóztam, borsoztam és vadhoz való szegfűborsos-borókabogyós fűszerkeverékkel is meghintettem, ami jól illik a bárány ízéhez.
A pár csepp olajjal megkenegetett barányszeletkéket szárazon felhevített öntöttvas serpenyőben sütöttem, egyik oldalon 3 percig, a másik oldalon két percig.
Utána néhány percig lefedve pihentettem a húst. Még előzőleg megreszeltem három fej sárgarépát és besózva, borsozva, nagyon enyhén cukrozva vajon megpároltam. (Vajon párolva sokkal finomabb.)
Időközben elkészült a sült krumpli is, jöhet a tálalás. Puha, belül rózsaszínű szeletkék, nagyon zamatos a fiatal bárány steak. A párolt sárgarépa pedig remekül illik mellé.