recept-sztorik

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty

Rakott csirkemell gnocchival, fehér és zöld spárgával

Mitzi von Küche

2017. május 08. - Mitzi von Küche

A rakott ételek számtalan variációs lehetőséget adnak a fantáziának és a hűtő/spájz aktuális tartalmának köszönhetően. Most természetesen a spárga van soron: idénye elég rövid, frissen érdemes fogyasztani a fehéret és a zöldet is. Ezért mindig variálok a receptekkel, nehogy unalmas legyen. Most egy új találmányom következik, meg is osztom a receptet - igazán könnyű elkészíteni. Eredetileg csak zöldspárgával terveztem, de kevésnek éreztem öt személyre, ezért még egy csomag fehér spárgát is felhasználtam.

A fehér spárga alsó fás részét levágtam, meghámoztam és sós-cukros vízbe állítva 10 percig főztem úgy, hogy a zsenge csúcsai kikandikáljanak a főzővízből. Utána darabokra vágtam. A zöldspárga alsó részét letörtem, megmostam és feldaraboltam, nem kell előfőzni, mert hamar megpuhul a rakott ételben. A közepesen vastag csirkemelleket megmostam, sózva és borsozva, fokhagymát rápréselve vajon átpirítottam. A nagy gnocchi nem házi, de minőségi olasz, pestoval töltve, ezt pár perc alatt kifőztem sós vízben. Az előkészületek ezzel meg is vannak, már csak össze kell rakni  - és sütés.

rakott_csm_sp.jpg

Egy mélyebb porcelán sütőtálba öntöttem a vajat, amin a csirkemelleket pirítottam, rátettem a hússzeleteket,

rakott_cs_m_sp_2.jpg

erre került a gnocchi, rakott_csm_sp_3.jpg

a tetejére pedig vegyesen a feldarabolt zöld és fehér spárga, a legfinomabb csúcsokat egyenletesen szétosztva.

rakott_csm_sp_4.jpg

Egy nagy doboz tejföl és fél doboz kaukázusi kefír keverékébe kevertem 5 dkg reszelt gouda sajtot, egy kis sót, rápréseltem egy gerezd fokhagymát és ráöntöttem a spárgás hús tetejére. 180 fokra /légkeveréssel/ előmelegített sütőbe tettem kb. háromnegyed órára, eleinte alufóliával fedve, majd anélkül.

rakot_csm_sp_5.jpg

Az ízek finom harmoniája kárpótol azért, hogy általában nem lehet jól fotózni a tányérba kitálalt rakott ételeket. Konklúziók: 1/ a sokszor meglehetősen íztelen csirkemell így jól feldobható, 2/ legközelebb egy tojássárgát is keverek a szószba, 3/ a gnocchi ötlete jónak bizonyult, máskor is alkalmazni fogom.

rakott_csm_sp_6.jpg

Hozzávalók: 3 kicsontozott csirkemell /4-4 darabra vágva/, 1 - 1 csomag zöld és fehér spárga, 1 doboz gnocchi, vaj, fokhagyma, só, bors, cukor.

A szószhoz: 1 nagy doboz tejföl, 1/2 doboz kaukázusi kefír /opcionálisan 1 tojássárga/, 5 dkg reszelt gouda sajt, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsankparty.blog.hu/api/trackback/id/tr812464833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása